Η Κορινθιακή μαύρη σταφίδα αποτελεί μια ιδιαίτερη ποικιλία σταφίδας, που καλλιεργείται κυρίως στην Ελλάδα, και ειδικότερα σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς.
Πρόκειται για ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, που τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει αυξημένο ερευνητικό ενδιαφέρον, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, αλλά και του ρόλου που φαίνεται ότι διαδραματίζει στη διατήρηση της υγείας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.
Πρόκειται για ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, που τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει αυξημένο ερευνητικό ενδιαφέρον, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, αλλά και του ρόλου που φαίνεται ότι διαδραματίζει στη διατήρηση της υγείας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.