Το σκόρδο μπορεί να εμποδίζει την εξέλιξη της καρδιοπάθειας, μειώνοντας τις... αθηρωματικές πλάκες που προκαλούν στένωση στις αρτηρίες της καρδιάς, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας (LA BioMed), το οποίο υπάγεται στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA), χορήγησαν εκχύλισμα σκόρδου σε 55 ασθενείς, ηλικίας 40 έως 75 ετών, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με μεταβολικό σύνδρομο.
Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας (LA BioMed), το οποίο υπάγεται στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA), χορήγησαν εκχύλισμα σκόρδου σε 55 ασθενείς, ηλικίας 40 έως 75 ετών, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με μεταβολικό σύνδρομο.