Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Μια ψυχολόγος συμβουλεύει κάθε «πρωτάκι» από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο

Απαντώντας σε τέσσερα καίρια ερωτήματα, η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Ιόλη Οικονόμου βοηθά γονείς και μαθητές να διαχειριστούν καλύτερα τις δυσκολίες που συνοδεύουν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς
«Κάθε αρχή και δύσκολη» είναι μια φράση που θα περιέγραφε ιδανικά τον Σεπτέμβριο στην παιδική και εφηβική ηλικία, όταν φτάνει η στιγμή που μαγιό και πετσέτες αρχίζουν να μαζεύονται, μαζί όμως και τα «μυαλά» που ταξίδεψαν το καλοκαίρι και τώρα πρέπει να επιστρέψουν για τη νέα σχολική χρονιά.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Μακροζωία: Οκτώ συνήθειες που προσθέτουν σε έναν 40αρη έως και 24 χρόνια ζωής

Πόσα χρόνια πιστεύετε ότι θα ζήσετε και τι κάνετε αν θέλετε να φτάσετε τα 100; Θα καταφέρετε να πιάσετε τον στόχο;
Μπορεί να μην έχουμε όλοι στόχο τα 100, σίγουρα όμως θα θέλαμε να φτάσουμε στο βαθύ γήρας με όσο το δυνατόν καλύτερη υγεία.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Σταμάτα να αναζητάς την αξία σου από λάθος ανθρώπους

Υπάρχει μια παλιά ιστορία για ένα παιδί που πήγε να ζητήσει τη βοήθεια ενός σοφού…
«Ήρθα, δάσκαλε, γιατί νιώθω τόσο ασήμαντος που δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα. Μου λένε ότι δεν αξίζω τίποτα, ότι δεν κάνω τίποτα σωστά, ότι είμαι αδέξιος και χαζός. Πώς μπορώ να βελτιωθώ; Τι μπορώ να κάνω για να με εκτιμήσουν περισσότερο;».

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Βαρέα μέταλλα σε μπάρες σοκολάτας μετά από έρευνα του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας. Τι πρέπει να προσέχουμε

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί σας έρχεται ξαφνικά μια παράξενη επιθυμία για σοκολάτα; Συνήθως, συμβαίνει όταν έχουμε κακή διάθεση, όταν θυμώνουμε, όταν ακούμε μία θλιβερή είδηση. Κλινικά αποδεδειγμένα, η σοκολάτα δεν είναι μία απλή τροφή. Είναι πολλά περισσότερα από μία νόστιμη απόλαυση. Μπορεί να τονώσει άμεσα τη διάθεση σε μια κακή μέρα, μας βοηθάει να είμαστε χαρούμενοι ή μας ηρεμεί.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Ταξίδι στην Ευρυτανία του χθες… Προσκύνημα με τα πόδια στην έρημη και δυσπρόσιτη Κοντίβα

Ακατοίκητη εδώ και δεκαετίες, η Κοντίβα Ευρυτανίας, φωλιασμένη στα ριζά της Καλιακούδας, «κρεμασμένη» πάνω από τον Κρικελλιώτη ποταμό και πολύ κοντά στο περίφημο -και δημοφιλές τους θερινούς μήνες- Πανταβρέχει, «ζωντανεύει» κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στις 6 Αυγούστου.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Το ιστορικότερο καφενείο της Ιταλίας, για 300 χρόνια σύμβολο της Βενετίας

Το Καφέ Φλοριάν (Caffè Florian), ένα από τα παλαιότερα και παγκοσμίως γνωστά καφενεία της Ευρώπης και το πιο παλιό στην Ιταλία, βρίσκεται στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου (Piazza San Marco) στη Βενετία, απέναντι από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Τα ωραιότερα πέτρινα χωριά της Ελλάδας για τις πρώτες εξορμήσεις του φθινοπώρου

Όταν κάποιος θέλει να αναφερθεί στα πέτρινα χωριά της χώρας, πρέπει πραγματικά να είναι αυτό που λέει και η περιγραφή: παλιά, πέτρινα, ατόφια, χωριά της ελληνικής επικράτειας. Γιατί υπάρχουν και τα καινούργια πέτρινα χωριά και κτήρια, φτιαγμένα από αυτή την λευκόξανθη πέτρα, που προσπαθούν να μιμηθούν τα παραδοσιακά πέτρινα ελληνικά χωριά.