Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Εκδήλωση τιμής και μνήμης των Μικρασιατών προσφύγων στη Νέα Μανωλάδα

Της Σοφίας Καυκοπούλου
Εκδήλωση τιμής και μνήμης της ιστορίας των Μικρασιατών προσφύγων, διοργανώθηκε από την Ι. Μ. Ηλείας και Ωλένης, στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Νέας Μανωλάδας, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024. Με εκλεκτούς ομιλητές, τον Κωνσταντίνο Μπελέζο, καθηγητή Θεολογίας ΕΚΠΑ με θέμα ανάπτυξης: 
«Η Μικρά Ασία και η σφραγίδα του Χριστιανισμού» και την Αθηνά Κονταλή, διδάκτορα Θεολογίας ΕΚΠΑ και διδάσκουσα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), με θέμα: «Μικρασιάτες πρόσφυγες στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Η περίπτωση της Νέας Μανωλάδας».

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Αυτό είναι το μέγεθος των κοιτασμάτων της χώρας σε υδρογονάνθρακες - Σε ποια φάση βρίσκεται το Κατάκολο Ηλείας

Στην πρώτη επίσημη συντηρητική εκτίμηση ως προς το μέγεθος των κοιτασμάτων της χώρας σε υδρογονάνθρακες προχωρά η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ).
Όπως αποκαλύπτει ο ΟΤ, η ΕΔΕΥΕΠ στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της για το 2023 και αναφερόμενη στον απολογισμό των δράσεων της για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα παρουσιάζει προκαταρκτικά στοιχεία για τα αποθέματα φυσικού αερίου στα blocks της Κρήτης και του Ιονίου.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Τιμή στους πρωτεργάτες της ΠΟΕΣΥ

Πέρασαν κι όλας 30 χρόνια από τότε που το όραμα έγινε πραγματικότητα. Πήρε σάρκα και οστά η ασπίδα προστασίας των δημοσιογράφων της ελληνικής επικράτειας. Το αίτημα που είχε διατυπωθεί από τις Ενώσεις Συντακτών όλης της χώρας για τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση μετουσιώθηκε σε πράξη και συγκεκριμενοποιήθηκε με καταστατικές διατάξεις, αναλογική εκπροσώπηση στο Δ.Σ. και κοινή έκφραση των διεκδικήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.