Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

5-6 Μαΐου: Πάνελ πολιτών για το μέλλον της Ευρώπης

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συγκαλέσει ένα πάνελ πολιτών για να προετοιμάσει μια δημόσια διαβούλευση για το μέλλον της Ευρώπης. Στις 5-6 Μαΐου, μια ομάδα 80 Ευρωπαίων θα έρθει στις Βρυξέλλες από 27 κράτη μέλη και θα συνεργαστεί για την προετοιμασία μιας διαδικτυακής διαβούλευσης με 12 ερωτήσεις. Αυτή η μοναδική άσκηση συμμετοχικής δημοκρατίας θα οδηγήσει τους πολίτες στο να διαμορφώσουν τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης ενόψει των Ευρωεκλογών που θα γίνουν τον Μάιο του 2019. Στις 9 Μαΐου, την Ημέρα της Ευρώπης, η Επιτροπή θα ξεκινήσει σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ την ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση την οποίαν θα συνδιαμορφώσει το πάνελ πολιτών. Η Επιτροπή θα ενημερώσει τα κράτη μέλη για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου των διαβουλεύσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, και θα παρουσιάσει μια τελική έκθεση στην πρώτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ των 27 στο Σίμπιου της Ρουμανίας στις 9 Μαΐου 2019.

Οι εκδηλώσεις

Στις 5-6 Μαΐου, δημοσιογράφοι καλούνται να παραστούν στο Πάνελ Πολιτών ως παρατηρητές. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες.
Στις 9 Μαΐου, την Ημέρα της Ευρώπης, η Επιτροπή θα ξεκινήσει σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ την ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση που θα συνδιαμορφώσει το Πάνελ Πολιτών.
Στις 9 Μαΐου θα δημοσιευτεί δελτίο τύπου με λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία του Πάνελ Πολιτών και την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης, που θα γίνει την ίδια ημέρα.
Θα διατεθεί βίντεο-ρεπορτάζ για το Πάνελ Πολιτών στο EbS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου