Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Δερματολόγος συνιστά να πλένετε μόνο αυτά τα τρία μέρη του σώματος στο ντους

Μερικοί πιστεύουν πως ένα ντους το πρωί χρησιμεύει ως ένας τρόπος για να φρεσκαριστείτε και να ξεκινήσετε τη μέρα σας, ενώ άλλοι βλέπουν το ντους το βράδυ ως έναν τρόπο χαλάρωσης.
Ωστόσο, η επιστήμη δεν συμφωνεί με αυτήν την πρακτική. Μάλιστα, η δερματολόγος Sandy Skotnicki, MD. συνιστά να κάνετε λιγότερο τακτικό ντους και να πλένετε μόνο 3 μέρη του σώματος σας.
Εμείς συγκεντρώσαμε πληροφορίες σχετικά με αυτήν την εγκεκριμένη από την επιστήμη μέθοδο μπάνιου, για να μοιραστούμε μαζί σας πόσο συχνά πρέπει να κάνετε ντους και ποια είναι τα μόνα 3 μέρη του σώματος που πρέπει να πλένετε πάντα.

Τα πολλά ντους μπορεί να μην είναι καλή ιδέα

Τα πολλά συχνά ντους μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στο δέρμα σας. Για παράδειγμα, μπορεί να ξηραίνουν το δέρμα σας, ειδικά αν χρησιμοποιείτε αφρόλουτρο ή σαπούνι. Επιπλέον, μπορεί έτσι να διώξετε έλαια, λιπίδια και βακτήρια που βοηθούν το δέρμα σας να αντισταθεί στις φλεγμονές, να διατηρήσει μια υφή και να ενισχύσει τον προστατευτικό φραγμό του.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε ντους

Σύμφωνα με τον Δρ. Chris, γιατρό του ITV This Morning, το καθημερινό ντους είναι κακό για εσάς, καθώς ξεπλένει τα φιλικά βακτήρια που ζουν στο δέρμα. Επιπλέον, το καθημερινό ντους δεν είναι μόνο κακό για το δέρμα αλλά και για τα μαλλιά. Η Δρ Angela Lamb πιστεύει ότι το υπερβολικό λούσιμο μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά σας και να θαμπώσει το χρώμα τους. Ως εκ τούτου, πολλοί δερματολόγοι συνιστούν να κάνετε ντους κάθε δεύτερη μέρα, ή 2 έως 3 φορές την εβδομάδα, και ο Dr. Niket Sonpal MD λέει ότι το λούσιμο κάθε δεύτερη μέρα ή λιγότερο είναι ιδανικό.

1. Θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στις μασχάλες

Το πλύσιμο του σώματός σας από την κορυφή μέχρι τα νύχια με σαπούνι και νερό μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας η τήρηση σχολαστικής υγιεινής στην περιοχή της μασχάλης. Η Δρ Sandy Skotnicki συνιστά μια ρουτίνα ντους 3 βημάτων που περιλαμβάνει το πλύσιμο των μασχαλών σας αντί να κάνετε καθημερινό ντους για να αποφύγετε προβλήματα όπως το έκζεμα.

2. Θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στη βουβωνική χώρα

Ένα άλλο μειονέκτημα του καθημερινού καθαρισμού ολόκληρου του σώματός σας μπορεί να είναι τα προβλήματα που προκαλούνται από το ντους με νερό που περιέχει αλάτι και χημικές ουσίες όπως χλώριο, φθόριο και φυτοφάρμακα. Ως εκ τούτου, μπορεί να αρκεί ο καθαρισμός της βουβωνικής χώρας και των άλλων 2 μερών του σώματος. Οι βουβωνικές χώρες, όπως και οι μασχάλες, είναι πιο επιρρεπείς σε τρίχες που φυτρώνουν και μύκητες. Για να αποφύγετε τη μόλυνση, πρέπει να πλένετε αυτό το μέρος του σώματος καθημερινά.

3. Θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στα πόδια

Το πλύσιμο των ποδιών σας είναι ένα σημαντικό μέρος της ρουτίνας ντους 3 βημάτων που συνιστά ο δερματολόγος, καθώς τα πόδια σας συσσωρεύουν βρωμιά αν είστε ξυπόλητοι και συσσωρεύουν υγρασία που εκτρέφουν βακτήρια, αν φοράτε κάλτσες ή παπούτσια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου