Νέα στοιχεῖα ὅτι ἡ συστηματικὴ κατανάλωση ψαριῶν μπορεῖ νὰ βοηθήσει τὸν ἐγκέφαλό μας νὰ διατηρηθεῖ ὑγιὴς ἀνακάλυψαν ἐπιστήμονες ἀπὸ τὶς ΗΠΑ.
Σὲ μία μελέτη ποὺ δημοσιεύεται στὴν ἐπιθεώρηση «Neurology», ὅσοι ἐθελοντὲς εἶχαν τὰ χαμηλότερα ἐπίπεδα ὠμέγα-3 λιπαρῶν ὀξέων στὸ αἷμα τους εἶχαν πιὸ συρρικνωμένους ἐγκεφάλους καὶ ἀπέδωσαν χειρότερα σὲ τέστ μνήμης καὶ νοητικῶν ἱκανοτήτων σὲ σύγκριση μὲ ὅσους εἶχαν τὰ ὑψηλότερα…
Σὲ μία μελέτη ποὺ δημοσιεύεται στὴν ἐπιθεώρηση «Neurology», ὅσοι ἐθελοντὲς εἶχαν τὰ χαμηλότερα ἐπίπεδα ὠμέγα-3 λιπαρῶν ὀξέων στὸ αἷμα τους εἶχαν πιὸ συρρικνωμένους ἐγκεφάλους καὶ ἀπέδωσαν χειρότερα σὲ τέστ μνήμης καὶ νοητικῶν ἱκανοτήτων σὲ σύγκριση μὲ ὅσους εἶχαν τὰ ὑψηλότερα…