Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Εγκαινιάσθηκε η εντυπωσιακή έκθεση πατρινών καλλιτεχνών για την ανάδειξη του Ολυμπιακού Υμνου στα Παλαιά Λουτρά

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την Πάτρα και τον πολιτισμό της χώρας μας αποτέλεσαν τα εγκαίνια του γνωστού σε όλους για τις επί τριακονταετία πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και κοινωνικές του εκδηλώσεις συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς», τα οποία έγιναν στον χώρο των Παλαιών Δημοτικών Λουτρών. Σκοπός η ανάδειξη από την UNESCO του Ολυμπιακού Ύμνου σε Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.
Προσωπικότητες των γραμμάτων και τεχνών, απλοί πολίτες και λάτρεις του Ολυμπισμού, έβαλαν την υπογραφή τους, στην συμβολική διακήρυξη στο ιστορικό βιβλίο ενθύμημα που βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο των Παλαιών Δημοτικών Λουτρών και μπορεί να επισκεφτεί και να υπογράψει κάθε πολίτης μέχρι τις 22/12/2016. Οι υπογραφές θα αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο πίεσης προς κάθε αρμόδιο φορέα.
Χαιρετισμοί και συγχαρητήριες επιστολές 
έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Αθανάσιος Βαλτινός, καθώς και από τη διοίκηση του διεθνή αερολιμένα Αθήνας, η οποία προβάλλει και αναδεικνύει ανά τον κόσμο, το βασικό κριτήριο στήριξης για την ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου, το δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμα με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» του συμπολίτη συγγραφέα Θεόδωρου Μαλλιά, μέσω του γνωστού δημοφιλούς περιοδικού 2board.
Στους παρευρισκομένους, εκπροσώπους φορέων, συλλόγων, οργανισμών, όπως Επιμελητήριο Αχαΐας, Σύνδεσμος Βιομηχάνων, Οργανισμός Λιμένος Πατρών και μεγάλες εταιρείες που πρώτοι στήριξαν την προσπάθεια αυτή, απονεμήθηκαν τιμητικά ενθυμήματα, για να τους υπενθυμίζει την έμπρακτη στήριξη και την πολιτιστική τους συμβολή.
Ο χαιρετισμός της Ολυμπιονίκη Αντωνίας Στεργίου, η ομιλία του προέδρου του Συλλόγου, Θεόδωρου Μαλλιά, με θέμα: «Γιατί πρέπει να αναδειχθεί ο Ολυμπιακός ύμνος σε παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά» μαζί με την εντυπωσιακή έκθεση των σημαντικών πατρινών καλλιτεχνών, δημιούργησαν μια αξιοπρεπή, καλλιτεχνική, επιμορφωτική και αθλητική βραδιά.
Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, με την συνδιοργάνωση του πολιτιστικού φορέα «Πολιτεχνόπολη Μαρσύας» και την συνεργασία της Κίνησης «Πρόταση» για της οποίας το επιμορφωτικό και αναγνωρισμένο προληπτικό έργο για την νεολαία θα διατεθούν έσοδα, μέρος των πωλήσεων από την διάθεση των έργων των καλλιτεχνών και του βιβλίου.
Τα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορουν να επισκέπτονται την έκθεση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Σε αυτή την περίπτωση να ενημερώνουν έγκαιρα τους αρμοδίους στο 6974492892 ώστε να τους γίνεται η πρέπουσα εκπαιδευτική ενημέρωση.
Στην έκθεση συμμετέχουν αναγνωρισμένοι δημιουργοί, μέλη του Συλλόγου:
Αντωνακοπούλου Αικατερίνη, Αρταβάνης Κων/νος, Βούρτσης Δημήτρης, Γεωργίου Λουκάς, Γιάχου Γεωργία, Θεανίδης Βασίλης, Θωμολάρη Βασιλική, Θεοδωρακόπουλος Βασίλης, Καλιμάνη Ιωάννα, Κατσαίτη Θεοδώρα, Κλωνής Θεοφάνης, Κολοβού –Ρουμελιώτη Μαρία, Κοτσίρης Αθανάσιος, Λενακάκη Βούλα, Λιμάρ Ευγένιος, Μαλλιάς Θεόδωρος, Μπεντενίτης Νικόλαος, Μπουζούκα Ελένη, Παπαϊωάννου Ιωάννα, Παπαθεοδώρου Γρηγόρης, Παπαλεξάτος Ελευθέριος, Σουρβίνου Ελπίδα, Τσιρώνης Νίκος, Χείρας Δημήτρης.
Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος 
Βικτωρία Δαράτου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου