Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

30ή επέτειος Erasmus+: Μια επιτυχημένη εκστρατεία

Η δημοσίευση της έκθεσης συμπίπτει με τη λήξη της εκστρατείας για τον εορτασμό της 30ής επετείου του προγράμματος Erasmus και την παρουσίαση της δήλωσης της γενιάς Erasmus+ για το μέλλον του Erasmus+. Σε όλη τη διάρκεια του 2017, πάνω από 750 000 άτομα συμμετείχαν σε περισσότερες από 1 900 εκδηλώσεις σε 44 χώρες για να γιορτάσουν, να εξετάσουν τον αντίκτυπο και να συζητήσουν το μέλλον του Erasmus+. Δημοσιεύθηκαν 65 000 άρθρα σχετικά με το πρόγραμμα, τα οποία κυκλοφόρησαν πάνω από δύο εκατομμύρια φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαβάστηκαν από περισσότερα από 90 εκατομμύρια άτομα. Η νέα εφαρμογή για κινητάErasmus+ Mobile App, που δρομολογήθηκε τον Ιούνιο 2017, έχει ήδη τηλεφορτωθεί πάνω από 22 000 φορές.
Στο Γκέτεμποργκ, ο πρόεδρος Juncker κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να διπλασιάσουν τον αριθμό των νέων της ΕΕ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ (από 3,7 % σε 7,5 %) έως το 2025, πράγμα που θα απαιτήσει προϋπολογισμό ύψους 29,4 δισ. EUR για την περίοδο 2021-2027. Κατά τη συνάντησή τους, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να ενταθεί η κινητικότητα και οι ανταλλαγές, μεταξύ άλλων με ένα ουσιαστικά ενισχυμένο, χωρίς αποκλεισμούς και διευρυμένο πρόγραμμα Erasmus+ για όλες τις κατηγορίες νέων που σπουδάζουν.
Η Επιτροπή κάλεσε επίσης τη γενιά Erasmus+ να συμμετάσχει στη συζήτηση και δημιούργησε τον τόπο συνάντησης της γενιάς Erasmus+ στο διαδίκτυο. Οι συζητήσεις αυτές κατέληξαν σε 30 συστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει το Erasmus+ «μεγαλύτερο πρόγραμμα» με «μεγαλύτερο αντίκτυπο στο μέλλον της Ευρώπης». Η δήλωση που συντάχθηκε από τη γενιάErasmus+ θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί σήμερα, στη διάρκεια εκδήλωσης για τη λήξη της επετειακής εκστρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου