Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

National Geographic: Πώς θα ήταν ο κόσμος αν έλιωναν όλοι οι πάγοι – Τι θα γινόταν στην Ελλάδα (χάρτες)

Καθώς η συζήτηση για την ολοένα και πιο ανησυχητική κλιματική αλλαγή είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, το National Geographic χαρτογράφησε τις επιπτώσεις που θα είχε το λιώσιμο των πάγων σε κάθε ήπειρο.

Τι πρέπει να προσέξουμε αυτές τις μέρες στην αγορά τροφίμων

Όπως αναφέρει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), η προστασία των καταναλωτών στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και η προστασία τους από πρακτικές παραπλάνησης, αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Χρόνιος πόνος: Εξι τροφές που τον επιδεινώνουν

Η ινομυαλγία είναι μία διαταραχή η οποία χαρακτηρίζεται από χρόνιο διάχυτο πόνο. Ως χρόνιος θεωρείται ο πόνος που διαρκεί πάνω από τρεις μήνες και ως διάχυτος ο πόνος που εντοπίζεται και στα δύο ημιμόρια του σώματος, πάνω και κάτω από τη μέση, συμπεριλαμβανομένης της σπονδυλικής στήλης.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Ανάπτυξη: Παραδοσιακά ή ψηφιακά παιχνίδια για τα παιδιά;

Το παραδοσιακό παιγνίδι υπερτερεί έναντι του ψηφιακού, τουλάχιστον όσον αφορά τη σωστή ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Γι’ αυτό, τώρα στην περίοδος των γιορτών, οι γονείς έχουν κάθε λόγο να κάνουν και πιο παραδοσιακές επιλογές, αντί να αγοράσουν μόνο το τελευταίο φαντεζί ηλεκτρονικό «γκάτζετ» για το παιδάκι τους, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Τα σταυρόλεξα και τα παιχνίδια μνήμης καθυστερούν τη νοητική αποδυνάμωση που οφείλεται στη γήρανση

Όσο μεγαλώνουμε, το σώμα και ο νους μας αρχίζουν να χάνουν σταδιακά την αποτελεσματικότητά τους. Πρόκειται για μια φυσιολογική επίδραση της γήρανσης, αν και ορισμένες φορές, η αποδυνάμωση μπορεί να είναι σοβαρότερη και να σχετίζεται με νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Πώς να είσαι «αόρατος» στο internet

Η ανησυχία για την ιδιωτικότητα των χρηστών του διαδικτύου γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Οι χρήστες σήμερα είναι πιο διστακτικοί στο να μοιράζονται προσωπικά τους δεδομένα, ενώ όλο και περισσότεροι αναζητούν τρόπους να τα προστατεύουν
Χρειάζονται λοιπόν κάποια πρακτικά μέτρα που θα μειώσουν το αποτύπωμα που αφήνει ο κάθε χρήστης στο internet.

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Η σχέση μητέρας-κόρης είναι η πιο δυνατή στην οικογένεια

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Neuroscience, η σχέσης μητέρας- κόρης είναι πιο δυνατή από κάθε άλλη σχέση γονιού-παιδιού.

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Eίναι ευτυχισμένο το παιδί μου στο παιδικό σταθμό;

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν ο παιδικός σταθμός που πηγαίνουμε τα παιδιά μας είναι κατάλληλος.
Όταν το παιδί είναι σε ηλικία που μπορεί να μιλήσει,τότε θα μας εκφράσει από μόνο του αν περνά καλά αν του συμπεριφέρεται η δασκάλα με το σωστό τρόπο,αν την αγαπάει,αν η σχέση που έχει αναπτύξει με τους φίλους το ικανοποιεί κτλ.

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο: Ανώνυμος χάρισε βιονικό χέρι σε 11χρονη που γεννήθηκε χωρίς το αριστερό άνω άκρο

Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο της ζωής της και μάλιστα από ανώνυμο δωρητή δέχθηκε παραμονές των γιορτών μια 11χρονη: ένα βιονικό χέρι με σχέδια που παραπέμπουν στην αγαπημένη της παιδική ταινία: το «Ψυχρά κι Ανάποδα»...

Ποια είναι τα καλύτερα παιχνίδια για την ανάπτυξη των παιδιών

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, την γιορτή που είναι συνδεδεμένη με δώρα και παιχνίδια, η Αμερικάνικη Ένωση Παιδιάτρων δήλωσε πως τα καλύτερα παιχνίδια τα πιο... απλά. Μπορεί οι διάδρομοι των παιχνιδάδικων να γεμίζουν με δεκάδες καινούριες και ευφάνταστες προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους, αλλά, ακόμα κι αν το νέο είναι ωραίο, το παλιό είναι πάντα αλλιώς!

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Τι να κάνετε αν αισθάνεστε ότι σας τριγυρνάει κρυολόγημα - Εξι βήματα

Απλά αλλά βασικά πράγματα για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας.
Αν νιώθετε ότι μπορεί να αρρωστήσετε ή αν νιώθετε ότι σας "τριγυρνάει" κρυολόγημα, τότε υπάρχουν ορισμένα απλά, αλλά βασικά πράγματα, που πρέπει να κάνετε άμεσα για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να το ξεπεράσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Πρησμένα μάτια από τον ύπνο: 5 απλές λύσεις για να δώσετε τέλος

Είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μας συμβαίνουν πολλές φορές όταν ξυπνάμε.
Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να σηκωνόμαστε και να έχουμε πρησμένα μάτια. Κοιτάμε τον καθρέφτη, καθώς πλενόμαστε το πρωί, και σχεδόν δεν αναγνωρίζουμε το πρόσωπο στο είδωλο!

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Τάφρος των Μαριανών: Το βαθύτερο και πιο μυστήριο σημείο του πλανήτη! (βίντεο)

Η Τάφρος των Μαριανών είναι το βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη και το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας του φλοιού της Γης, καθώς φτάνει στα 10.971 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας! Βρίσκεται στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό στα ανατολικά των Μαριάνων νήσων (Mariana Islands).

Ποια είναι η καθημερινή άσκηση που θωρακίζει την καρδιά σας

Ισπανική έρευνα για την υγεία της καρδιάς. Είναι οριστικό, προστατεύουμε την υγεία μας αν ανεβαίνουμε 4 ορόφους την ημέρα χωρίς να σταματάμε!

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Η εποχή των μπακαλόγατων. Πίσω στα παλιά

Γνωστά τα τεφτέρια του μπακάλη εκείνα τα χρόνια... Τα περισσότερα σπίτια είχαν το δικό τους στο συρτάρι του τραπεζιού της κουζίνας για εύκολη πρόσβαση.
Ο μπακάλης είχε το δικό του για σιγουριά μήπως και χαθεί του πελάτη...

«Μοναχικός Τζορτζ»: Γιγάντια χελώνα προδίδει τα μυστικά της μακροζωίας!

Ο «Μοναχικός Τζορτζ», η γιγάντια χελώνα των νήσων Γκαλαπάγκος του Εκουαδόρ, η οποία πέθανε το 2012 έχοντας ζήσει περίπου ένα αιώνα και αποτελώντας σύμβολο του περιβαλλοντικού κινήματος, επειδή ήταν ο τελευταίος του είδους του (Chelonoidis abingdonii), μπορεί να διδάξει στους επιστήμονες ορισμένα από τα μυστικά της μακροζωίας.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Σέρφερ «δάμασε» κύμα ύψους 30,5 μέτρων

Ο Βρετανός πιστεύει ότι κατέρριψε το ρεκόρ για το μεγαλύτερο κύμα που έχει «δαμάσει» ποτέ σέρφερ. Ο 29χρονος πιστεύει ότι το κύμα στο οποίο «ισορρόπησε», στο Ναζαρέ της Πορτογαλίας στις 14 Δεκεμβρίου, έφτανε σε ύψος 30,48 μέτρων!

Ο Κρητικός που έζησε 40 χρόνια μόνος στη Χρυσή και πέθανε αρνούμενος να αφήσει το καλύβι του

Τον είχαν βαφτίσει Νίκο, αλλά το παρατσούκλι του ήταν «Το Πονηρό». Πέθανε σε ηλικία 67 ετών από κίρρωση του ήπατος και κηδεύτηκε στην Ιεράπετρα. Προηγουμένως είχε περάσει μια ολόκληρη ζωή, μόνος στο νησί που κάθε καλοκαίρι επισκέπτονταν χιλιάδες τουρίστες, αλλά κανείς δεν μπορεί να κατοικήσει.

Πολλές ώρες μπροστά σε «έξυπνη» συσκευή – Κίνδυνος για τα παιδιά

Ερευνητές εντόπισαν «διαφορετικά μοτίβα» σε εγκεφαλογραφήματα που πραγματοποιήθηκαν σε παιδιά και τα οποία καταγράφουν έντονη χρήση έξυπνων συσκευών, tablets και video games, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μιας ευρείας συνεχιζόμενης έρευνας στις ΗΠΑ.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Γκριγκόρι Πέρελμαν

Αυτό το άτομο που έχει εμφάνιση ενός άστεγου είναι ο Γκριγκόρι Πέρελμαν Ρώσος μαθηματικός. Η συνεισφορά στη γεωμετρία κατά Ρίμαν και γεωμετρική τοπολογία είναι τεράστια αφού είναι αυτός που έλυσε το περίφημο μαθηματικό πρόβλημα που είναι γνωστό ως «εικασία του Πουανκαρέ».

Ο Αλέξανδρος στην Ιουδαία και η προφητεία του Δανιήλ

Σύμφωνα με τον Φλάβιο Ιώσηπο, ο Αλέξανδρος ενώ πολιορκούσε την Τύρο, ζήτησε την βοήθεια των Ισραηλιτών στέλνοντας απεσταλμένους στα Ιεροσόλυμα.
Όμως ο Αρχιερέας των Εβραίων απάντησε ότι δεν μπορούν να του δώσουν στρατιωτική βοήθεια, επειδή έχουν όρκους με τους Πέρσες που δεν μπορούν να τους πατήσουν, επειδή βάση αυτών των παλαιών όρκων τους, από τα χρόνια του Κύρου, τους είχε επιτραπεί η ανοικοδόμηση του Ναού του Σολομώντα!

Μάχη του Λαχανά. Η φονικότερη σύγκρουση των Βαλκανικών Πολέμων, όπου οι Έλληνες νίκησαν τους Βούλγαρους «δια της λόγχης». Η μαρτυρία ενός γιου

Η νικηφόρα έκβαση του Α’ Βαλκανικού Πολέμου για τον ελληνικό στρατό με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, δεν έθεσε τέλος στις διαφορές με τη Βουλγαρία, που εξακολουθούσε να οραματίζεται τη «Μεγάλη Βουλγαρία». Έτσι η σύγκρουση μεταξύ των μέχρι πρότινος συμμάχων ήταν αναπόφευκτη στο Β Βαλκανικό πόλεμο...

Ο χυμός πορτοκαλιού μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο άνοιας

Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτήν τη νόσο αλλά οι νέες ενδείξεις επισημαίνουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής και κατά πόσο επιδρά στην ευρυθμία του εγκεφάλου.
Η κατανάλωση ενός ποτηριού χυμό πορτοκάλι κάθε μέρα μειώνει αισθητά τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Τι σημαίνει ο χρυσός κανόνας «3-6-9-12» για τα παιδιά και την τεχνολογία

Αν κάποιος ασχολείται με την ψυχολογία και την ψυχανάλυση, δεν μπορεί να μην γνωρίζει το όνομα Σερζ Τισερόν.
Ο Τισερόν είναι Γάλλος ψυχίατρος, διδάκτωρ ψυχολογίας και ερευνητής στο πανεπιστήμιο University Paris 7 Denis Diderot. Εργάζεται εδώ και είκοσι χρόνια πάνω στις σχέσεις παιδιού-εικόνας και έχει γράψει περίπου 40 βιβλία.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Έρευνα: Οι Έλληνες τρώμε πολύ και ανθυγιεινά - Με πρόβλημα βάρους το 60%

«Άθλια» χαρακτηρίζουν οι ειδικοί ερευνητές την διατροφή παγκοσμίως, και την τοποθετούν σε υψηλότερο σκαλοπάτι στην κλίμακα κινδύνου νοσηρότητας και θνησιμότητας ακόμη και από το κάπνισμα και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Κοκκίνισμα ματιών: Πέντε κοινές αιτίες και πώς θα το προλάβετε

Ο επιπεφυκότας είναι ένας λεπτός ημιδιαφανής βλεννογόνος που καλύπτει την πίσω επιφάνεια των βλεφάρων και την εμπρός επιφάνεια του σκληρού χιτώνα του ματιού. Αποτελείται από συνδετικό ιστό, αγγεία και πλήθος κυττάρων που παράγουν δάκρυα και χημικές ουσίες.
Ο επιπεφυκότας συμβάλλει στη φυσική και χημική ανοσία του ματιού εμποδίζοντας μικρόβια να εισέλθουν στο μάτι, αλλά και στην παραγωγή δακρύων.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Ξεκαρδιστικό! Ιρλανδοί δοκιμάζουν ελληνικό φαγητό

Εθελοντές δοκιμάζουν ελληνικό φαγητό και ενθουσιάζονται σχεδόν με ό,τι τρώνε! Ντολμάδες, μουσακάς, μπακλαβάς και άλλες νοστιμιές στο πιάτο τους!

Ο πρώτος Πρόεδρος της Ενωμένης Αργεντινής Δημοκρατίας, ήταν Έλληνας!

Ο πρώτος πρόεδρος της Ενωμένης Αργεντινής Δημοκρατίας, ήταν ένας Έλληνας, ο Βλαδίμηρος (Βαρθολομαίος) Δημητρίου (Μήτρε στην βορειοηπειρωτική Μίτρε στην ισπανική, 1821-1906), Βορειοηπειρώτης εκ Χιμάρας. Αυτός, μετανάστης 4ης γενεάς, όταν τελείωσε ο 7ετής εμφύλιος με την Μάχη της Σεπέντα (1859), και το Μπ. Άυρες υποτάχθηκε στην Ομοσπονδία, ανήλθε στο υψηλότερο αξίωμα της χώρας (1862).

Οι έξι κανόνες για να μην πάρετε βάρος την περίοδο των γιορτών!

Tην περίοδο των Χριστουγέννων αυξάνονται οι κοινωνικές συνευρέσεις, γεγονός που δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια να διατηρήσει κανείς το βάρος του.
Τα πλούσια τραπέζια και το αλκοόλ είναι πειρασμοί στους οποίους σπάνια αντιστέκονται οι περισσότεροι.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Ο 17ος τόμος κυκλοφορεί φέτος της «Ηλειακής Πρωτοχρονιάς - Ηλειακό πανόραμα '19»

Συνεχίζοντας το πολύτιμο έργο τους οι εκδόσεις «ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΌΡΑΜΑ» του Γιώργου Δημητρόπουλου στην Αμαλιάδα, μας δίνουν και φέτος άλλον έναν τόμο της «ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ», τον 17 ο κατά σειρά. Στις 448 σελίδες του παρουσιάζεται η ιστορία, αρχαιολογία, λαογραφία της Ηλείας, η ποίηση, η πεζογραφία καθώς και άλλες εργασίες.

Ο πιο δριμύς χειμώνας στην ιστορία του Βυζαντίου

Την εποχή που αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ήταν ο Κωνσταντίνος Ε΄ ο Κοπρώνυμος, ο χειμώνας του 763-64 ήταν ο πιο δριμύς χειμώνας σε όλη την ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Με βάση τις πληροφορίες που αντλούμε από τον βυζαντινό χρονογράφο Θεοφάνη τον Ομολογητή, το δριμύ ψύχος που επικρατούσε εκείνο το χειμώνα ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 763 και συνετέλεσε ώστε να παγώσει ο Εύξεινος Πόντος σε μεγάλη έκταση και βάθος.

Πρησμένα δάχτυλα χεριών: Δέκα πιθανές αιτίες και πότε να ανησυχήσετε

Το πρήξιμο των δαχτύλων των χεριών συνήθως δεν εμπνέει ανησυχία, κάποιες φορές όμως χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.
Έχετε πόνους αρθρίτιδας και η φλεγμονή στις αρθρώσεις προκαλεί πρήξιμο στα δάχτυλα με αποτέλεσμα να μοιάζουν σαν λουκάνικα;

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ποια ήταν η Γαλατία της Μικράς Ασίας;

Γαλατία ονομάζονταν κατά την αρχαιότητα, η περιοχή στα υψίπεδα της κεντρικής Ανατολίας στη Μικρά Ασία, στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα η πρωτεύουσα της Τουρκίας, η Άγκυρα. Πήρε το όνομά της από το μεταναστευτικό ρεύμα κελτικών φυλών Γαλατών κατά τον 3ο αιώνα π.Χ.:

Κόψε το γάλα και τη ζάχαρη από τον καφέ!

Για πολλούς η μέρα δεν ξεκινάει πριν από το πρώτο φλιτζάνι καφέ. Ωστόσο, λίγοι από εμάς πίνουμε τον καφέ μας σκέτο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αλλοιώνουμε την πραγματική του γεύση αλλά και να βλάπτουμε την υγεία μας.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Βόρεια Γαλλία: Ένα ζωντανό παράδειγμα Ελληνισμού

Η ελληνική κοινότητα της Βορείου Γαλλίας με έδρα την Λιλ αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα πως ο ελληνισμός δεν παύει ποτέ να μεταλαμπαδεύει την παράδοση από γενιά σε γενιά με σεβασμό και υπερηφάνεια.

Ψυχολογικά τρικ που θα σου δώσουν «προβάδισμα» σε πολλές περιπτώσεις

Πρόκειται να πας σε μία συνέντευξη για δουλειά; Είσαι μεταξύ αγνώστων και αισθάνεσαι άβολα; Δε ξέρεις πως να αποφύγεις ορισμένες δυσάρεστες καταστάσεις; Θέλεις να κάνεις εντύπωση στην πρώτη συνάντηση; Υπάρχουν μερικά ψυχολογικά τρικ που θα σε βοηθήσουν να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά.
Η ψυχολογία είναι είναι από τους πιο δύσκολους και πολύπλοκους τομείς της επιστήμης.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Σε αυτά τα σημεία του σπιτιού μας «κρύβονται» οι αιτίες της αλλεργίας

Το φθινόπωρο είναι εποχή έξαρσης των αλλεργιών. Η αλλαγή συνηθειών και η πολύωρη παραμονή σε κλειστούς χώρους επιβαρύνει την κατάσταση, καθώς μας φέρνει ξανά σε επαφή με αλλεργιογόνα που βρίσκονται στο σπίτι και στην εργασία, όπως σε έπιπλα, υφάσματα, χαλιά, καθαριστικά κ.ά.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Ιστορική παραδοχή: Οι Κέλτες κατάγονται από τους… Πόντιους!


Ιστορικοί και αρχαιολόγοι το υποπτεύονταν και έρχονται πλέον οι γενετιστές να το επιβεβαιώσουν.
Οι αρχαίοι Ιρλανδοί, που αποίκησαν το νησί τους και αποτέλεσαν τους προπάτορες του έθνους τους, προέρχονταν από τη Μέση Ανατολή και τον Ποντιακό Καύκασο, φθάνοντας στην Ιρλανδία μετά από μια περιπετειώδη μετανάστευση μέσω της Νότιας Ευρώπης (και της Ελλάδας).

Το κοσμοπολίτικο ελληνικό νησάκι που πας με τα πόδια βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία!

Το γραφικό νησάκι σε συνδυασμό με το καλοδιατηρημένο εξωκλήσι αποτελούν πόλο έλξης για περίπατο στο νησί από τους επισκέπτες της κωμόπολης της Αιτωλοακαρνανίας.
Απέναντι από την Βόνιτσα, βρίσκεται ένα περίφημο αξιοθέατο για την περιοχή. Το νησάκι της Κουκουμίτσας που αποτελεί το στολίδι της πόλης για τρεις λόγους.

Η ιστορία της λέξης βάρκα. Από πού προήλθε η ονομασία της

Η βάρκα, το μικρό θαλάσσιο σκάφος που κινείται με κουπιά, ιστία ή μηχανή, όπως λέει το Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, η λέμβος, η άκατος, είναι μια ακόμα λέξη - αντιδάνειο.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Οι ήρεμοι γονείς μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά

Το μεγάλωμα των παιδιών γίνεται πιο εύκολο αν χαλαρώσετε λίγο και δεν χάνετε με το παραμικρό την ψυχραιμία σας.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν: «Βάλτε την ηρεμία στην ζωή σας».Χαλαρώστε και μην είστε μονίμως αγχωμένοι με τα παιδιά». Εσείς, πάλι σίγουρα σκέφτεστε ότι «αυτό είναι εύκολο να το λες όταν είσαι έξω από τον χορό».

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Αποκαλύψεις για το πού κατέληγαν τα χρήματα της Unicef - «Έξοδα σε νυχτερινά κέντρα της Ιταλίας, πλακάκια και ασημένια κηροπήγια»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διασπάθισης χρήματος με εμπλεκόμενη την Unicef Ελλάδος καθώς τόσο το πόρισμα της έκθεσης της Deloitte, όσο και οι περιγραφές υπαλλήλου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef είναι αποκαλυπτικά.
Όπως έγινε γνωστό, στο ελληνικό τμήμα της UNICEF το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που συγκεντρώνονταν πήγαινε τελικά στις τσέπες μερίδας προϊσταμένων, οι οποίοι για δεκαετίες απομυζούσαν τα χρήματα της οργάνωσης για να πλουτίζουν οι ίδιοι και οι στενοί συγγενείς τους.

Τρεις απλοί τρόποι να ξεχωρίσετε τα οργανικά από τα μεταλλαγμένα τρόφιμα

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι γενετικά τροποποιημένες τροφές επηρεάζουν την υγεία. Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Κίνα αναπτύσσουν τροποποιημένο καλαμπόκι, σόγια και πατάτες, ενώ η Αυστρία, η Ελλάδα και η Ουγγαρία δήλωσαν ότι είναι απαλλαγμένες από τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Βασιλικός, τα οφέλη του «βασιλιά των βοτάνων»

Ο βασιλικός είναι ένα νόστιμο, μαγειρικό και αρωματικό βότανο που ανήκει στην οικογένεια της μέντας, της λεβάντας, του δεντρολίβανου και του φασκόμηλου. Η ακριβής προέλευση του είναι ασαφής, ωστόσο πιστεύεται ότι είναι εγγενής στις περιοχές της Ασίας και της Αφρικής.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Άκρως ανησυχητικά τα στοιχεία της παιδικής κακοποίησης στη χώρα μας

Η κακοποίηση των παιδιών δε συνιστά οικογενειακή υπόθεση αλλά ευθύνη ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου.
Ένα περιστατικό κακοποίησης παιδιού γίνεται γνωστό σχεδόν κάθε μέρα μέσα από τα μέσα ενημέρωσης, στοιχεία όμως, που να καταγράφουν με ακρίβεια το φαινόμενο - και σε αυτή την περίπτωση - στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Μυστηριώδης «τρύπα» μήκους 30 μέτρων ανακαλύφθηκε στη Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα

Η χρήση υποατομικών σωματιδίων που «εμφανίζονται» στην κοσμική ακτινοβολία αποκάλυψε ένα μεγάλο κενό στο εσωτερικό της πυραμίδας.
Η τεχνολογία αιχμής της σωματιδιακής φυσικής μπαίνει για άλλη μια φορά στην υπηρεσία της αρχαιολογίας με θεαματικά αποτελέσματα.

Οι Έλληνες είχαν ενδοδαπέδια θέρμανση και βιοκλιματικά παλάτια το 7.000 πΧ

Θαύμα αρχιτεκτονικής θεωρούνται τα βιοκλιματικά παλάτια του Μίνωα τα οποία είχαν ανέσεις του 2017 το 7000 πχ με ενδοδαπέδια θέρμανση και ανέσεις πρωτόγνωρες και κυρίως αδιανόητες ακόμη και σήμερα.
Στο δάπεδο, ακριβώς κάτω από το άνοιγμα, υπήρχε η εστία. Τα σπίτια αυτά δεν είχαν εσωτερικούς τοίχους και έτσι η όποια θερμότητα από την κεντρική εστία, μεταδιδόταν σε ολόκληρο το κτίσμα.

Πώς να μάθετε στο παιδί να είναι πάντα οργανωμένο

Οργανωμένος δεν γεννιέσαι, γίνεσαι! Η οργάνωση είναι ένα προσόν το οποίο διδάσκεται και καλλιεργείται με τα χρόνια και βοηθάει το παιδί σε όλες τις πτυχές της ζωής του: από το να έχει ένα τακτικό δωμάτιο και να οργανώνει την μελέτη του, μέχρι να μπορεί να το «τακτοποιεί» τη ζωή του ως ενήλικας.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Τα αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων: τα αποτελέσματα της μεγάλης ψηφοφορίας του Olive!

Το περιοδικό Olive και το www.olivemagazine.gr διοργάνωσαν την πιο νόστιμη ψηφοφορία και για τρεις ολόκληρους μήνες, από τον Αύγουστο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, οι αναγνώστες του Olive ψήφιζαν online τα αγαπημένα τους φαγητά μέσα από μια λίστα 100 γνωστών πιάτων, που ήταν χωρισμένα σε κατηγορίες.
Ο εντυπωσιακός αριθμός των συμμετασχόντων έφτασε στα 6.785 άτομα! Έτσι, προέκυψε μια νέα λίστα που αναδεικνύει τη σειρά προτίμησης των πιάτων αυτών από το ελληνικό κοινό.

Βασίλειο της Bactria: Το ανατολικότερο κράτος που δημιούργησαν οι Αρχαίοι Έλληνες (βίντεο)

Το ανατολικότερο κράτος που δημιούργησαν οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν το βασίλειο της Bactria, το οποίο απέκτησε ανεξαρτησία από τη Σελευκιδική Αυτοκρατορία.
Αυτή η κατάσταση έγινε ο λαμπερός φάρος του πολιτισμού στην περιοχή και την επηρέασε για αιώνες, πολύ γνωστό, δημιουργώντας μια σύνθεση με μία από τις βουδιστικές αιρέσεις – τη Μαχαγιάνα.