Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Δέκα ενοχλητικές καταστάσεις και πως θα τις αντιμετωπίσετε

Κάποιες ανισορροπίες στην πορεία της υγείας μας, δεν είναι απαραίτητα ανησυχητικές, αλλά κυρίως ενοχλητικές.
Οι λεκέδες στα δόντια δεν απειλούν ευθέως την στοματική μας υγιεινή, αλλά είναι αντιαισθητικοί. Η επόμενη μέρα από ένα καλό μεθύσι, δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, αλλά μας αποδιοργανώνει για την υπόλοιπη ημέρα. Τα πεπτικά προβλήματα δεν χρίζουν πάντα φαρμακευτικής αγωγής, καθώς απλά πρέπει να αλλάξουμε τις συνθήκες που τρώμε το φαγητό μας.
Ακολουθούν 10 ενοχλητικές καταστάσεις, που μπορεί μεν να μην προκαλούν ιδιαίτερη, ανησυχία αλλά πολύ θα χαιρόμασταν θα ήταν αν μπορούσαμε να τις γλιτώσουμε.

1. Λεκέδες στα δόντια

Το κόκκινο κρασί, ο καφές και τα σκουρόχρωμα αναψυκτικά προκαλούν λεκέδες στα δόντια, τους οποίους οι κοινές οδοντόκρεμες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά, γι’ αυτό και για πιο δραστικές λύσεις και καλύτερο καθαρισμό απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας.
Μέχρι να φτάσετε όμως στο οδοντιατρείο, μπορείτε να δοκιμάσετε την εξής μέθοδο: Πολτοποιήστε μια φράουλα και αναμείξτε τη με μαγειρική σόδα. Με τη βοήθεια μιας μαλακής οδοντόβουρτσας απλώστε το μείγμα στα δόντια σας και αφήστε το να δράσει για περίπου 5 λεπτά, πριν το ξεβγάλετε. Προσέξτε ωστόσο, να μην επαναλάβετε τη διαδικασία πάνω από μια φορά την εβδομάδα, καθώς η οξύτητα της φράουλας μπορεί να τραυματίσει το σμάλτο των δοντιών.

2. Μεθύσι

Ο οργανισμός καλείται να επεξεργαστεί μεγάλες ποσότητες τοξίνης, κάθε βράδυ που εμείς καταναλώνουμε μερικά ποτηράκια παραπάνω, αλλά η αλήθεια είναι πως η λύση σε αυτό το πρόβλημα αφορά περισσότερο την πρόληψη, παρά την επόμενη μέρα.
Εάν ωστόσο έχει γίνει το κακό, προσπαθήστε να πίνετε πολύ νερό, να τρώτε φρέσκα φρούτα, μπανάνες και οτιδήποτε θα αναπληρώσει το χαμένο νάτριο και κάλιο του οργανισμού και θα ανεβάσει τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα σας. Για άμεσα αποτελέσματα, πάρτε ένα παυσίπονο που θα σας απαλλάξει έστω από τον πονοκέφαλο.

3. Σακούλες κάτω από τα μάτια

Το σημείο κάτω από τα μάτια, έχει λεπτό δέρμα, με αποτέλεσμα η οποιαδήποτε αλλαγή στα αιμοφόρα αγγεία, που βρίσκονται κάτω από αυτό, να είναι εμφανής, όταν μετά από κλάμμα, κακό ύπνο ή απλά άγχος πρήζεται η περιοχή. Για να περιορίσετε τη διαστολή των αγγείων δοκιμάστε μια κρέμα ματιών με καφεΐνη, ενώ για τις έκτακτες περιπτώσεις χρησιμοποιήστε κρεμώδες concealer, σε ένα τόνο πιο ανοιχτό από το κανονικό χρώμα του δέρματός σας. Απλώστε το με προσοχή, δεδομένης της ευαισθησίας της περιοχής.

4. Αέρια

Είτε φταίει κάτι που φάγατε (με συνηθέστερους ύποπτους τα γαλακτοκομικά προϊόντα και όσα περιέχουν γλουτένη), είτε ο τρόπος που το φάγατε, το πεπτικό σας σύστημα αντιδρά παράγοντας περισσότερα -του φυσιολογικού- αέρια.
Εάν γνωρίζετε τις τροφές που σας προκαλούν φούσκωμα, καλό είναι να τις αποφεύγετε, ενώ καλό θα ήταν να περιορίσετε και συνήθειες που προκαλούν τα αέρια, όπως είναι η κατανάλωση αναψυκτικών, οι τσίχλες και το να τρώτε βιαστικά.

5. Κακή αναπνοή

Η δυσοσμία της αναπνοής οφείλεται σε βακτήρια που βρίσκονται, είτε στη στοματική είτε στη ρινική κοιλότητα. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα είναι να καταπολεμήσετε τη ρίζα του, που πιθανώς είναι μια μόλυνση ή κάποιο πεπτικό πρόβλημα.
Εάν ωστόσο, η κακή αναπνοή επιμένει, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας, για το πιθανό ενδεχόμενο φλεγμονής στα ούλα ή κάποιο άλλο θέμα στοματικής υγιεινής. Για καλύτερη πρόληψη, χρησιμοποιείτε καθημερινά οδοντικό νήμα, απομακρύνοντας έτσι τα βακτήρια που προκαλούν τη δυσάρεστη οσμή. Τέλος, αποφεύγετε τροφές με δύσοσμα αποτελέσματα, όπως είναι το σκόρδο, το κρεμμύδι και ο καφές.

6. Κυτταρίτιδα

Όλοι και, κυρίως, όλες γνωρίζουν τι είναι η κυτταρίτιδα και πόσο ενοχλητική μπορεί να γίνει. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα μαγικό κόλπο που να γλιτώνει τους μηρούς από την πορτοκαλένια όψη, αυτό όμως που μπορείτε να κάνετε είναι να βελτιώσετε την κατάσταση, δίνοντας έμφαση σε ασκήσεις που εστιάζουν σε γλουτούς και μηρούς και χρησιμοποιώντας κρέμες που σφίγγουν το δέρμα ενισχύοντας τη χαμένη του σφριγηλότητα. Μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό και προσπαθήστε να αποδεχτείτε και αγαπήσετε το σώμα σας όπως είναι, πριν σκεφτείτε να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό χειρούργο.

7. Στρες και έντονο άγχος

Το κλειδί στην αντιμετώπιση όλων των στρεσογόνων και αγχωτικών καταστάσεων της καθημερινότητας είναι η σωστή διαχείρισή τους. Βάλτε προτεραιότητες, κάντε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα και μην αναλαμβάνετε περισσότερες υποχρεώσεις από όσες αντέχετε.
Κάνοντας ένα καλό προγραμματισμό, βάλτε στο πρόγραμμά σας και τις ώρες χαλάρωσης που χρειάζεστε για να αντεπεξέλθετε σε όλα τα υπόλοιπα, ακόμα και αν πρόκειται απλά για ένα 5λεπτο χαλαρωτικών αναπνοών.

8. Αϋπνία

Η αϋπνία προκύπτει τις περισσότερες φορές, από την απότομη μετάβαση, της υψηλής διέγερσης του εγκεφάλου, τρέχοντας για τις υποχρεώσεις μέχρι αργά το βράδυ, βλέποντας τηλεόραση ή δουλεύοντας στον υπολογιστή, στην ηρεμία του ύπνου. Αυτή η απότομη αλλαγή που ουσιαστικά ζητάμε από τον εγκέφαλό μας είναι δύσκολη και οδηγεί σε ανάλογες διαταρραχές στον ύπνο. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να χαλαρώσει και αν συνεχίζετε να έχετε προβλήματα ύπνου, απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό, που θα σας βοηθήσει να βρείτε την πραγματική αιτία του προβλήματος.

9. Πλαδαρότητα στα μπράτσα

Η χαλαρότητα στο πάνω μέρος των χεριών είναι πολύ συνηθισμένη κατάσταση, κυρίως στις γυναίκες, που δεν «χτίζουν» μυες τόσο εύκολα, όσο οι άντρες. Για να αντιμετωπίσετε τα χαλαρά μπράτσα και να φοράτε αμάνικα και τιραντάκια χωρίς φόβο, κάνετε ασκήσεις με βαράκια, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα ή εναλλακτικά εξασκείστε τη στάση του δελφινιού στη γιόγκα, που επίσης έχει αποτελέσματα.

10. Πονοκέφαλοι

Αρχικά, θα πρέπει να αντιληφθούμε πως ο πονοκέφαλος είναι το σύμπτωμα και η ένδειξη ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Πρώτη κίνηση, λοιπόν, για την αντιμετώπισή του είναι να εντοπίσουμε την αρχική αιτία που τον προκαλεί. Οι αιτίες των πονοκεφάλων, συνήθως προέρχονται από την καθημερινότητα μας και την κακή μεταχείριση του εαυτού μας, πιέζοντας τον οργανισμό μας στα όριά του, πίνοντας 5 κούπες καφέ την ημέρα ή παρέχοντάς του κακή ποιότητα ύπνου.
Αντιμετωπίστε τον ενοχλητικό πονοκέφαλο με παυσίπονα χάπια ή εναλλακτικές μεθόδους, όπως είναι ο βελονισμός, η γυμναστική και το μασάζ.
ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου