Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Θυμάρι και μέλι: Ευεργετικός συνδυασμός για καλή λειτουργία πνευμόνων και αναπνευστικού

Πώς να το φτιάξετε
Μη διστάσετε να δοκιμάσετε αυτήν την υπέροχη συνταγή, αν έχετε κάποια αναπνευστικά προβλήματα σίγουρα θα σας βοηθήσει.
Το αναπνευστικό σύστημα και οι πνεύμονες είναι πραγματικά σημαντικό μέρος του οργανισμού μας.
Θα σας πούμε τη συνταγή καθώς επίσης και τα οφέλη που έχει στην υγεία .
Συστατικά:
20 γραμμάρια αποξηραμένο θυμάρι
250 γραμμάρια μέλι
Προετοιμασίες:
Ανακατεύουμε καλά το αποξηραμένο θυμάρι με το μέλι μέσα στο βάζο και το τοποθετούμε σε ένα ζεστό μέρος για 2 εβδομάδες. Ανακατεύουμε το μείγμα μια φορά κάθε μέρα. Καταναλώστε μισή κουταλιά της σούπας δύο φορές την ημέρα και θα δείτε σημαντική βελτίωση στα αναπνευστικά σας προβλήματα.
Το θυμάρι είναι ένα κοινό βότανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπες, σάλτσες ζυμαρικών και σε μαρινάρισμα του κρέατος. Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν αυτό το εκπληκτικό βότανο στην διατηρήσει των πτωμάτων, ενώ οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ως πηγή θάρρους. Έχει πολλά φυτοχημικά στοιχεία όπως: Πικρά, τανίνες, τερπένια, αιθέριο έλαιο και φλαβονοειδή. Το αιθέριο έλαιο που κατασκευάζεται από θυμάρι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, και βοηθάει σημαντικά στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα αντιοξειδωτικά σε αυτό το φυτό εμποδίζουν την πρόωρη γήρανση. Με την κατανάλωση του βοηθάει το πεπτικό, το αναπνευστικό και ουροποιητικού σύστημα .
Το μέλι έχει τη δυνατότητα να μειώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών και να απαλύνει τον έντονο βήχα, χάρη στις αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του. Είναι θαυμάσια πηγή φυσικής ενέργειας και δεδομένου ότι εισέρχεται απευθείας στο αίμα μας, ενισχύει πολύ γρήγορα τον οργανισμό. Το μέλι είναι μια φυσική θεραπεία για τα κρυολογήματα. Αυτό το καταπληκτικό χρυσό υγρό βοηθάει παρέχοντας μια επικάλυψη στο λαιμό, ενώ η πολύ γλυκιά γεύση του διεγείρει τις νευρικές απολήξεις που προστατεύουν το λαιμό και προκαλούν βήχα. Το μέλι ενισχύει τη μνήμη, και μπορεί επίσης να βοηθήσει όσους έχουν δυσκολίες με τον ύπνο.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου