Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Όταν το παιδί σου σου ζητάει να μείνεις δίπλα του μέχρι να αποκοιμηθεί, μείνε

Ο κάθε γονιός μεγαλώνει διαφορετικά το παιδί του και ο καθένας έχει τα δικά του μέσα για να το κάνει να νιώθει ασφάλεια, αγάπη, ζεστασιά… ο καθένας επιλέγει τον δικό του τρόπο για να έρθει πιο κοντά του.
Γι’ αυτό και όσον αφορά τον ύπνο του παιδιού, και πιο συγκεκριμένα αν πρέπει να κοιμάται μόνο του ή όχι, έχουν γραφτεί… αμέτρητες απόψεις! Οι παλιότερες γενιές ισχυρίζονταν ότι το παιδί πρέπει να κοιμάται μόνο του στο κρεβάτι του και οι γονείς δεν πρέπει να υποκύπτουν σε κλάματα και παρακαλετά όταν ζητούσε να μείνουν για λίγο δίπλα του.
Οι νεότερες μαμάδες είμαστε πιο ευέλικτες στο θέμα του ύπνου, ενώ συχνά δεχόμαστε με χαρά και τη συγκοίμηση.
Η παιδίατρος Αλεξάνδρα Κοσμαρίδου, σε ανάρτησή της στο Facebook, συμβουλεύει τους γονείς να μην αγνοούν τα παιδιά τους όταν τους ζητούν παρέα για να κοιμηθούν. Το να θέλουν τη μαμά ή τον μπαμπά δίπλα τους μέχρι να τους πάρει ο ύπνος, δεν είναι ούτε συναισθηματικός χειρισμός ούτε κακομαθημενιά. Συγκεκριμένα, έγραψε:
«Όταν το παιδί σου σου ζητά να μείνεις κοντά του μέχρι να το πάρει ο ύπνος, κάν΄το. Δεν σημαίνει ότι είναι χειριστικό απέναντί σου ή κακομαθημένο. Τα παιδιά αισθάνονται ανασφάλεια και φόβο όταν πρέπει να αποχωριστούν τους γονείς τους, ακόμα και πριν τον ύπνο, γιατί βιώνουν τον φόβο του αποχωρισμού.
Όταν μένεις πλάι τους πριν τον ύπνο, τους δίνεις τη σιγουριά που χρειάζονται για να αποκοιμηθούν».


mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου