Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Παλέψτε στα ίσια το λίπος με απλές δραστηριότητες – Βάλτε κίνηση στη ζωή σας

Παλέψτε στα ίσια το λίπος με απλές δραστηριότητες: Μοιάζει άνισος ο αγώνας αλλά ίσως με τα κατάλληλα όπλα καταφέρουμε όσα δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε
Σκοπός είναι ένας να μην τα παρατάμε! Και οπωσδήποτε να σεβόμαστε τον οργανισμό και την ψυχολογία μας!

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Γιατί το ένα ψέμα φέρνει το άλλο. Τι κάνει τους ανθρώπους να λένε κάθε φορά μεγαλύτερα ψέματα

Έρευνα του University College of London απέδειξε και επιστημονικά, ότι το ένα ψέμα φέρνει το άλλο. Στην αρχή, ο ψεύτης νιώθει άβολα και άσχημα, ακόμη και με ένα μικρό ψέμα.
Όσο όμως συνεχίζει, αποδυναμώνεται ο συσχετισμός τους με αρνητικά συναισθήματα.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Πώς θα εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να βλέπει τη φωτεινή πλευρά της ζωής

Σχεδόν όλοι βιώνουμε άγχος και στρες. Ποιος μπορεί να μας κατηγορήσει με τις δύσκολες συνθήκες εργασίας; Tη συνεχή σύνδεση στα κοινωνικά δίκτυα μέσω των smartphones και τον 24ωρο καταιγισμό των ειδήσεων; Το πώς προσεγγίζεις τις καταστάσεις γύρω σου επηρεάζει τον τρόπο που τις βιώνεις. Και το κατά πόσο βλέπεις τη φωτεινή πλευρά της ζωής.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Ελαιόλαδο: Μειώνεται επικίνδυνα η παγκόσμια παραγωγή - Ράλι ως 70% στις τιμές

Βελτίωση της άρδευσης, επιλογή νέων ποικιλιών, μεταφορά των καλλιεργειών, θα μπορούσαν να είναι κάποιες λύσεις, για την κρίση στην παραγωγή του ελαιόλαδου.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να σταματήσεις την υπερκατανάλωση τροφής

Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να σταματήσετε την υπερκατανάλωση τροφής;
Οι περισσότεροι θα έχετε φάει κάποια στιγμή στη ζωή σας παραπάνω από το αναμενόμενο. Ίσως φάγατε υπερβολικά πολύ γρήγορα σε μία συνεδρίαση ή αρπάξατε χωρίς σκέψη το κουτί με τα ζαχαρούχα δημητριακά όταν ήσασταν αγχωμένοι.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Πώς θα μεγαλώσετε ένα ευαίσθητο παιδί

Χωρίς αμφιβολία, ο ψυχισμός ενός ευαίσθητου παιδιού έχει ιδιαιτερότητες.
Για να αναθρέψετε λοιπόν όπως πρέπει και όπως έχει ανάγκη ένα τέτοιο παιδί, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Πήγαινε από τις σκάλες: Πέντε αλλαγές που θα δεις στην υγεία σου

Σύμφωνα με μελέτη το πηγαίνεις από τις σκάλες αντί για το ασανσέρ είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στην υγεία σου!
Το έχεις ξανακούσει δεκάδες φορές: Ασε το ασανσέρ και ανέβα από τις σκάλες.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Το τέλος της ανθρωπότητας σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική μυθολογία

Σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική μυθολογία, υπάρχουν πέντε εποχές γνωστές ως «Οι Εποχές του Ανθρώπου», κατά τη διάρκεια των οποίων η ανθρωπότητα φτάνει στο αποκορύφωμά της και στη συνέχεια φτάνει στο τέλος της.
Ο Ησίοδος, ο αρχαίος Έλληνας ποιητής, είναι η πιο σημαντική πηγή πληροφοριών σχετικά με τις εποχές του ανθρώπου.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Στις 8 Ιουλίου, σε λιγότερο από έναν μήνα, ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις, και τα καταστήματα αναμένεται να είναι ανοιχτά τη δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου.Ειδικότερα, τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου, στις 8/7 ξεκινούν οι εκπτώσεις για το καλοκαίρι και θα διαρκέσουν έως και τις 31 Αυγούστου.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Κλιματική αλλαγή και ελληνοποιήσεις «χτυπούν» το ελληνικό μέλι

Δύσκολη αναμένεται να είναι η φετινή χρονιά για την ελληνική μελισσοκομία, μιας και ο κλάδος είναι άμεσα πληττόμενος από την κλιματική αλλαγή.
Παράλληλα, τα φαινόμενα ελληνοποιήσεων μελιού από χώρες όπως η Κίνα και η Ουκρανία, που διατίθενται προς πώληση σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή από τα ελληνικά, έχουν κάνει πολλούς μελισσοκόμους να «σηκώσουν τα χέρια ψηλά», ζητώντας από την πολιτεία να αντιμετωπίσει τα ζητήματα.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Χιούμορ: Είναι το καλύτερο «φάρμακο»

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ορισμένοι επαγγελματίες υγείας φαίνεται να διαχειρίζονται το άγχος της δουλειάς καλύτερα από άλλους; Ερευνητές από την Γερμανία υποστηρίζουν ότι το μυστικό μπορεί να βρίσκεται στην αίσθηση του χιούμορ.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Όταν το παιδί αρνείται να δεχτεί την ήττα

Το να μάθει το παιδί να διαχειρίζεται την ήττα και την αποτυχία, δε σημαίνει ότι γίνεται ηττοπαθές, απλά λιγότερο ανταγωνιστικό και εγωκεντρικό.
Γιατί απλά και οι άτυχες στιγμές είναι μέσα στη ζωή…

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Καρκίνος του προστάτη: H διατροφή επηρεάζει τον κίνδυνο εξέλιξης της νόσου

Τα ευρήματα νέας μελέτης. Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για την προστασία των ασθενών.
Οι άνδρες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη μπορεί να μειώσουν σημαντικά τις πιθανότητες να εξελιχθεί η νόσος τους, εάν τρώνε περισσότερα φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Παιδικός πνιγμός στη θάλασσα: Τα δέκα θανάσιμα λάθη που κάνουν οι γονείς

Λανθασμένες επιλογές στην ασφάλεια των παιδιών στην παραλία και την πισίνα, μπορεί να οδηγήσουν σε μοιραία αποτελέσματα, τώρα το καλοκαίρι.
Οι γιατροί της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, προειδοποιούν: Ο πνιγμός ενός παιδιού στη θάλασσα μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και είναι σιωπηρός.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που θεωρείς δεδομένα

Το τρεχούμενο νερό στο σπίτι σου: Σου φαίνεται αμελητέο, μέχρι να συμβεί η πρώτη διακοπή νερού, και να ανακαλύψεις πόσο απαραίτητα σου είναι πράγματα όπως το καζανάκι και η ντουζιέρα σου, και πόσο άσχημα νιώθεις αν κάνεις πάνω από ένα 24ωρο να πλύνεις τα δόντια σου. Ένας στους τρεις ανθρώπους του πλανήτη δεν έχει νερό στο σπίτι του. Ένας στους τρεις.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Εννιά πράγματα που προωθούν την καριέρα σας

Αν θέλετε να προωθήσετε καλύτερα την καριέρα σας, θα σας βοηθήσει πολύ να φτιάξετε μια λίστα με πράγματα που θα πρέπει να κάνετε κάθε μέρα. Το μυστικό της επιτυχίας αυτής της λίστα είναι η συνέπεια. Φροντίστε να ακολουθείτε πιστά τη λίστα σας κάθε μέρα και θα δείτε μεγάλα οφέλη μακροπρόθεσμα.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Η τέχνη του να προχωράς: Πώς θα αποδεσμεύσεις τον εαυτό σου από τις καταστάσεις του παρελθόντος

«Προχώρα! Σταμάτα να ασχολείσαι πια, τι κερδίζεις; Τι σημαίνει δεν μπορείς; Αφού τελείωσε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορείς να συνεχίσεις την ζωή σου. Ό,τι έγινε, έγινε».
Καταστάσεις όπως χωρισμοί, αποχωρισμοί, απώλειες, πρόσωπα σημαντικά και κοντινά σου που όσο περνά ο καιρός μεταμορφώνεται η σχέση σας, είναι όλες αυτές οι συνθήκες που λίγο πολύ μας επηρεάζουν όλους και μας δυσκολεύουν να αποδεχτούμε το παρελθόν και να προχωρήσουμε.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Κάνε το περπάτημα σύμμαχο στην απώλεια βάρους + έξτρα συμβουλές για να πετύχεις τον στόχο!

Το περπάτημα είναι μια αγαπημένη άσκηση για πολλούς. Μπορείτε να το κάνετε σχεδόν οπουδήποτε, είναι ανέξοδο και τα άτομα όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης μπορούν να το κάνουν χωρίς να απαιτείται ειδικός εξοπλισμός ή εκπαίδευση. 

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Η μέλισσα στην Αρχαία Ελλάδα: Σύμβολο υγείας και θεραπείας

Οι απεικονίσεις της Μέλισσας εμφανίζονται πολύ νωρίς στην ανάπτυξη της νομισματοκοπίας στην αρχαία Ελλάδα, με την Έφεσο, μια αρχαία πόλη της Ιωνίας (Αιγαίο ακτές της Μικράς Ασίας ), να έχει ιδιαίτερη αξίωση για την παράδοση αφού υιοθέτησε το έντομο ως έμβλημα του πολίτη.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Τι σημαίνει η λέξη «πετριχώρας»

Στο άρθρο αυτό, θα μάθουμε τι σημαίνει η λέξη «πετριχώρας» και σε ποιες περιπτώσεις τη χρησιμοποιούμε
Εκατοντάδες είναι οι λέξεις της ελληνικής γλώσσας που χρησιμοποιούνται πολύ σπάνια, κυρίως διότι πλήθος κόσμου δεν γνωρίζει τη σημασία τους ή πώς να τις εντάξει σε προφορικό ή γραπτό λόγο.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Άλλο ένα ψηφιδωτό σε παλαιοχριστιανικό ελληνικό ναό ανακαλύφθηκε στο Πόγραδετς!

Η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αλβανία έφερε στο φως ακόμη ένα μνημείο πολιτισμού του ελληνισμού της περιοχής.
Ένα σπάνιο ψηφιδωτό ανακαλύφθηκε στην Βασιλική του Λιν στο Πόγραδετς.
Η παλαιοχριστιανική αυτή βασιλική βρίσκετε στο δυτικό μέρος του ακρωτηριού του Λιν στην Λίμνη της Αχρίδας και αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της περιοχής και της Αλβανίας.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Μήπως έχεις το σύνδρομο του «καλού παιδιού»; Πέντε συμβουλές για να απαλλαγείς

Μήπως έχεις το σύνδρομο του «καλού παιδιού»; Μήπως η ευτυχία των άλλων αποτελεί αυτοσκοπό σου και δεν διστάζεις να θυσιάσεις τις ανάγκες σου για χάρη τους.
Μήπως προτεραιότητά σου αποτελούν τα «θέλω» των γύρω σου κι όχι τα δικά σου;

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Αμύγδαλα: Η υγιεινή τροφή γεμάτη θρεπτικά συστατικά που θα αλλάξει την καθημερινότητά σας!

Τα αμύγδαλα είναι ένας δημοφιλής ξηρός καρπός που εκτιμάται για την τραγανή υφή και τη γεμάτη γεύση του. Εκτός από νόστιμα, τα αμύγδαλα είναι επίσης γεμάτα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν μια ποικιλία οφέλη για την υγεία.
Αν και πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει ότι τα αμύγδαλα κάνουν καλό στην υγεία, συχνά τα αγνοούν λόγω των υψηλών θερμίδων τους.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Μήπως χρειάζεστε συμπλήρωμα βιταμίνης D; Δείτε πώς θα το καταλάβετε και μάθετε όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η βιταμίνη D είναι γνωστή ως η «βιταμίνη του ήλιου», επειδή παράγεται στο σώμα όταν ο ήλιος χτυπάει το δέρμα. Η μείωση των επιπέδων της βιταμίνης D όμως δεν είναι μόνο θέμα του χειμώνα. Πώς θα καταλάβετε ότι πρέπει να πάρετε συμπλήρωμα βιταμίνης D.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Διαταραχή άγχους αποχωρισμού στα παιδιά: πώς να βοηθήσετε το παιδί

Το άγχος αποχωρισμού είναι φυσιολογικό και συνηθισμένο στα μικρά παιδιά, ειδικά όταν είναι ιδιαίτερα δεμένα με τον άνθρωπο που τα φροντίζει (συνήθως τη μαμά ή τον μπαμπά).
Όταν, όμως, δεν ξεπερνιέται με το πέρασμα των χρόνων και προκαλεί δυσκολίες στο παιδί, τότε μιλάμε για «Διαταραχή άγχους αποχωρισμού», η οποία χρειάζεται προσοχή.

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Πέντε μαθήματα ζωής που οι περισσότεροι άνθρωποι εύχονται να είχαν μάθει νωρίτερα

Εσύ, τι θα ευχόσουν να είχες μάθει νωρίτερα στη ζωή σου;
Η ζωή είναι ένα συνεχές «ταξίδι» μάθησης. Όλοι μας, καθημερινά, παίρνουμε μαθήματα μέσα από τις εμπειρίες μας ή τα λάθη μας, ενώ άλλες φορές ευχόμαστε κάποιος να μας είχε προειδοποιήσει νωρίτερα.