Η κληρονομικότητα και η φυσική κατάσταση καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία του εγκεφάλου μας, όμως και η διατροφή μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την πρόληψη εκφυλιστικών παθήσεων όπως η άνοια.
Μελετώντας την επίδραση που έχουν συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά στον ανθρώπινο εγκέφαλο, οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει τις τροφές που προστατεύουν τις γνωστικές μας λειτουργίες και τη μνήμη μας με το πέρασμα του χρόνου.
Μελετώντας την επίδραση που έχουν συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά στον ανθρώπινο εγκέφαλο, οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει τις τροφές που προστατεύουν τις γνωστικές μας λειτουργίες και τη μνήμη μας με το πέρασμα του χρόνου.