Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Αντιμετώπιση του Έμπολα: Η Ευρώπη αναβαθμίζει την βοήθεια σε πολλά μέτωπα

Στις 6/11/2014 δρομολογήθηκε μια νέα ευρωπαϊκή επιχείρηση παροχής βοήθειας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική.
Το Λουξεμβούργο ήταν το πρώτο από τα κράτη μέλη που διέθεσε ένα αεροσκάφος για επιχειρήσεις ιατρικής αποκομιδής. Επιπλέον, ένα ολλανδικό πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι Ντε Χέλντερ στην Ολλανδία μεταφέροντας ασθενοφόρα, εργαστήρια, νοσοκομεία εκστρατείας και άλλες εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς που έχει οργανώσει η Ευρώπη με το συντονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επιπροσθέτως, η Επιτροπή και η ευρωπαϊκή βιομηχανία φαρμάκων προωθούν την ευρωπαϊκή έρευνα σχετικά με τον ιό Έμπολα με 280 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 και την βιομηχανία θα επιτρέψει στην Ευρώπη να αναβαθμίσει την ανάπτυξη εμβολίων και φαρμάκων κατά του Έμπολα.
Συνολικά τα κράτη μέλη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν δεσμευτεί να διαθέσουν πάνω από 1 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης του Έμπολα.
Ο Ευρωπαίος συντονιστής για την καταπολέμηση του Έμπολα Χρήστος Στυλιανίδης και ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Vytenis Andriukaitis θα επισκεφθούν την Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να δείξουν επιτόπου την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς τα θύματα και το προσωπικό ανθρωπιστικής βοήθειας. Φυσικά όλες αυτές οι συντονισμένες δράσεις χαίρουν της θετικής υποστήριξης του Προέδρου Γιούνκερ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου