Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Εικαστική βραδιά, «Φίλοι στο Φίλιον», με ψηφιακά έργα του Σπύρου Πουλημένου

Η σειρά συναντήσεων «Φίλοι στο Φίλιον» αφιερώνει μια βραδιά στον Σπύρο Πουλημένο, τον εικαστικό με το πολυδιάστατο και μοναδικό καλλιτεχνικό έργο στην συμβατική και την ψηφιακή ζωγραφική, τον ιδιαίτερο ποιητή, τον ερευνητή της τέχνης. Το έργο του καλλιτέχνη παρακολουθεί τα θραύσματα της αθέατης πλευράς της ζωής μας και προβάλλει μ’ ένα εντυπωσιακό τρόπο τον κατακερματισμό και την πολυδιάσπαση της σημερινής εποχής.

Πρωτοπόρησε στην ψηφιακή ζωγραφική δημιουργώντας με το ποντίκι, πρωτογενή εικαστικά έργα στον υπολογιστή, με την απλή παλέτα των Windows, πριν την εμφάνιση ειδικών προγραμμάτων ζωγραφικής.
Ο Σπύρος Πουλημένος θα κάνει μια σύντομη ομιλία για την επίδραση της ψηφιακής τεχνολογίας στη συμβατική ζωγραφική, όπως ονόμασε την προηγούμενη ζωγραφική, πριν την ψηφιακή εποχή και για την έννοια της Νευροσχεδιαστικής, που ο ίδιος εισήγαγε.
Ουσιαστικά με αυτόν τον όρο δίνει μία νευροεπιστημονική διάσταση στην τέχνη.
Η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ θα μιλήσει για την ποίηση του εικαστικού και θα διαβάσει ποιήματά του.
Επίσης διαβάζουν οι γνωστοί ηθοποιοί, Βασίλης Βλάχος και Ευδοκία Στατήρη.
Η βραδιά πλαισιώνεται από μουσικές νότες με την κιθάρα του Χρυσόστομου Καλομοιριδάκη.
Προλογίζει και συντονίζει ο Θέμης Ροδαμίτης.
Σύντομο βιογραφικό
Ο Σπύρος Πουλημένος γεννήθηκε στη Κέρκυρα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει κάνει βασικές σπουδές στην ηλεκτρονική τεχνολογία κι έχει ένα Μεταπτυχιακό με έπαινο στο Σχεδιασμό, στις Καλές Τέχνες και την Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιου του Middlesex του Λονδίνου .Είναι υπ. Διδάκτωρ στις Καλές Τέχνες και την Τεχνολογία - Νέα Μέσα και Εκπαίδευση Τέχνης του ιδίου Πανεπιστημίου. Έχει πραγματοποιήσει 23 ατομικές εκθέσεις και πάνω από 70 ομαδικές . Για την πορεία του στη τέχνη έχει τιμηθεί από διάφορα πολιτιστικά ιδρύματα και φορείς..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου