Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του ΠΓΝΠ την μνήμη του οσίου Ανθίμου του εν Χίω

Ο ιερός ναός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» εορτάζει πανηγυρικά την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου την μνήμη του οσίου Ανθίμου του εν Χίω. Ιδρυτής και κτήτορας της Ι. Μονής «Παναγία η Βοήθεια» Χίου.

Αύριο Τρίτη, 14/2, από τις 6.00 μέχρι 7.30 θα τελεστεί αρχιερατικός εσπερινός υπό του θεοφιλεστάτου επισκόπου Κερνίτσης, κ. Χρυσάνθου. Μεθαύριο Τετάρτη, 15/2, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9.30 π.μ. αρχιερατική θεία λειτουργία υπό του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσοστόμου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας από τις 6 μέχρι 7 μ.μ. ιερά παράκληση προς τον όσιο Ανθιμο.
Θα ψάλλει χορωδία ιεροψαλτών.  
Στον Ιερό Ναό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών υπάρχει και τιμάται με κάθε λαμπρότητα η εικόνα του, τεμάχιο του ιερού του λειψάνου, καθώς και τμήμα των αμφίων του Οσίου πατρός ημών Ανθίμου του εν Χίω του θαυματουργού. 
Τα παραπάνω αποτελούν προσφορά της Ιεράς και Σεβασμίας Μονής της Παναγίας της «Βοήθειας» Χίου.
Η παρουσία του Αγίου, αποτελεί πηγή ευλογίας για όλους, ιδιαιτέρως για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Επίσης, υπάρχει η ευλογία να βρίσκεται στον Ιερό Ναό, τεμάχιο Τιμίου Ξύλου του Σταυρού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Στην ανακοίνωση - πρόσκληση του νοσοκομείου «Παναγία η Βοήθεια» για τον πανηγυρίζοντα ναό αναφέρονται τα εξής:
«Εορτάζουμε τον Άγιο που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του ασθενούς συνανθρώπου. Πατέρας και αδελφός στους εξορισμένους στο λεπροκομείο της Χίου.
Είναι ο Άγιος της αγάπης και της Θυσίας. Είναι ο ιδρυτής και κτήτορας της Ι. Μονής «Παναγία η Βοήθεια» Χίου.
Ο Άγιος Άνθιμος αγάπησε τον Θεόν με όλη την δύναμη της ψυχής του. Αυτός ο άνθρωπος του Θεού και πιστός θεράπων, θαυματουργούσε και ενόσω ζούσε.
Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στη μυροβόλο Χίο μας οι οποίοι ομολογούν ότι η προσευχή του ήταν τόση δυναμική και η παρρησία του τόσο μεγάλη στο Θεό, που δεν πρόφταινε πολλές φορές να υψώσει τα χέρια του στον ουρανό και το αίτημα εγίνετο πραγματικότης και εκπληρώνοντο οι πόθοι και οι ελπίδες των ανθρώπων που κατέφευγον εις αυτόν>>.
(Ι. Ναός ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια»
Μητροπολίτης Πατρών κ.Χρυσόστομος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου