Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Μηνύματα αλλαγής τρόπου ζωής, για καλύτερη υγεία, δίνει το βιβλίο του ογκολόγου Ιω. Σπηλιώτη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η παρουσίαση του βιβλίου Καρκίνος. Ποιος είσαι; Πού ζεις; Πώς ζεις; του ιατρού χειρουργού ογκολόγου Ιωάννη Σπηλιώτη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Βυζαντινό με την σημαντική βοήθεια του βιβλιοπωλείου DISCOVER. Σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσιάστηκαν τα ζητήματα γύρω από τον καρκίνο στην καθημερινότητα ενώ δόθηκε και ένα στίγμα για τα θέματα που αναλύονται μέσα στα κεφάλαια του βιβλίου αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του που αφορούν τόσο τον άνθρωπο και τις συνήθειες του όσο και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει. Τονίστηκε η γενετική και η κληρονομικότητα του καρκίνου που σήμερα γνωρίζουμε ότι αφορά στο 1/3 των περιστατικών, ο ρόλος του περιβάλλοντος, των ανθρωπίνων παρεμβάσεων σε αυτό, της μόλυνσης των υδροφόρων οριζόντων, της επίδρασης της αλόγιστης χρήσης διαφόρων ουσιών για τη βελτίωση καλλιεργειών και του τρόπου ζωής καθώς και πως οι διάφορες συνήθειες της καθημερινότητας, οι διατροφικές επιλογές και οι καταναλωτικές συνήθειες και οι κίνδυνοι που αυτές περιέχουν συμβάλλουν στην γέννηση και εξέλιξη του καρκίνου.
Η ανάλυση του βιβλίου έγινε από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Εταιρίας Γηριατρικής και Γεροντολογίας και ομότιμο καθηγητή Ιατρικής Πανεπιστημίου Πάτρας, Κώστα Χρυσανθόπουλο, την δημοσιογράφο για θέματα υγείας στην εφημερίδα ‘’Πελοπόννησο’’ Μαρίνα Ριζογιάννη καθώς και από τον γραμματέα Δ.Σ. Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ Γεώργιο Καπετανάκη. Και οι τρεις ανέδειξαν τόσο τα θέματα που το βιβλίο πραγματεύεται αλλά και την χρησιμότητα του βιβλίου ως ένα εργαλείο υγειονομικής ενημέρωσης, προστασίας και πρόληψης. Εκπρόσωποι των συλλόγων κατά του καρκίνου (Φλόγα, Αλμα Ζωής, Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία παράρτημα πάτρας) καθώς και από τον Σοροπτιμιστικό Ομιλο Πάτρας Δανιηλις και από τον Συλλογο Νεων Καλλιτεχνων Πατρας απηύθυναν χαιρετισμό, ενώ την παρουσίαση του βιβλίου συντόνιζε ο τηλεοπτικός παραγωγός Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.
Ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου έκλεισε την παρουσίαση με μια φράση που δίνει και το στίγμα του βιβλίου του, Μη φοβηθείς και μην αργήσεις, γλυκοχαράζει η νίκη, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δηλώσει ότι ο φόβος και η αναβολή πάνω στο θέμα του καρκίνου μπορεί να αποβεί καθοριστική τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση της νόσου, αφού η πρόληψη η έγκαιρη αντιμετώπιση μπορούν να επιφέρουν την ίαση της.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία του και συνομίλησε με το κοινό πάνω στο θέμα του καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου