Μπορεί όσοι θέλουν να διατηρούν την σιλουέτα τους να μην έχουν καλή σχέση με τους υδατάνθρακες, ξεχνούν όμως πως κι αυτοί παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην διατροφή μας.
Σύμφωνα με έρευνα από το Harvard (Harvard School of Public Health), ορισμένες τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακα μας βοηθούν να ζήσουμε περισσότερο.
Συγκεκριμένα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε με δείγμα 15.400 ανθρώπων ενώ τα αποτελέσματα έρχονται για να ενθαρρύνουν όσους έχουν επιλέξει να μην αποκλείσουν την συγκεκριμένη διατροφική ομάδα από την διατροφή τους.
Σύμφωνα με το Harvard όταν το ποσοστό υδατανθράκων τέτοιου είδους στη διατροφή ενός ατόμου είναι κάτω από 40% και πάνω από 70% τότε αυξάνεται ο κίνδυνος θνησιμότητας.
Σκοπός της έρευνας πάντως είναι να δείξει πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούμε μία ισορροπημένη διατροφή και να μην αποκλείουμε ορισμένες διατροφικές ομάδας που έχουν «κακή φήμη». Όλα χρειάζονται, αλλά με μέτρο.
Άλλωστε τροφές όπως ζυμαρικά, πατάτες και ρύζι μαγειρεμένες με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά, σε μέτριες ποσότητες, μπορούν να γίνουν ασπίδα για την υγεία μας.
Oι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών που καταναλώνουν υδατάνθρακες σε μέτριες ποσότητες παρουσιάζουν προσδόκιμο ζωής που αγγίζει τα 83 χρόνια. Αντίθετα, όσοι παίρνουν ποσοστό θερμίδων κάτω από 40% από υδατάνθρακες έχουν κατά μέσο όρο προσδόκιμο ζωής 79 ετών.
Τα χρόνια ζωής αυξάνονται όσο δίνουμε στον οργανισμό μας την ευκαιρία να λαμβάνει όλες τις απαραίτητες ουσίες από την κατανάλωση διαφορετικών διατροφικών ομάδων.
Σύμφωνα με έρευνα από το Harvard (Harvard School of Public Health), ορισμένες τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακα μας βοηθούν να ζήσουμε περισσότερο.
Συγκεκριμένα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε με δείγμα 15.400 ανθρώπων ενώ τα αποτελέσματα έρχονται για να ενθαρρύνουν όσους έχουν επιλέξει να μην αποκλείσουν την συγκεκριμένη διατροφική ομάδα από την διατροφή τους.
Ποιες είναι οι τροφές που ενισχύουν την υγεία μας
Το ψωμί, τα ζυμαρικά, το ρύζι και οι πατάτες όταν καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες στη διατροφή μας (καταλαμβάνοντας περίπου το 50 με 55%), και μπορούν να ενισχύσουν την υγεία μας.Σύμφωνα με το Harvard όταν το ποσοστό υδατανθράκων τέτοιου είδους στη διατροφή ενός ατόμου είναι κάτω από 40% και πάνω από 70% τότε αυξάνεται ο κίνδυνος θνησιμότητας.
Σκοπός της έρευνας πάντως είναι να δείξει πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούμε μία ισορροπημένη διατροφή και να μην αποκλείουμε ορισμένες διατροφικές ομάδας που έχουν «κακή φήμη». Όλα χρειάζονται, αλλά με μέτρο.
Άλλωστε τροφές όπως ζυμαρικά, πατάτες και ρύζι μαγειρεμένες με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά, σε μέτριες ποσότητες, μπορούν να γίνουν ασπίδα για την υγεία μας.
Oι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών που καταναλώνουν υδατάνθρακες σε μέτριες ποσότητες παρουσιάζουν προσδόκιμο ζωής που αγγίζει τα 83 χρόνια. Αντίθετα, όσοι παίρνουν ποσοστό θερμίδων κάτω από 40% από υδατάνθρακες έχουν κατά μέσο όρο προσδόκιμο ζωής 79 ετών.
Τα χρόνια ζωής αυξάνονται όσο δίνουμε στον οργανισμό μας την ευκαιρία να λαμβάνει όλες τις απαραίτητες ουσίες από την κατανάλωση διαφορετικών διατροφικών ομάδων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου