Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Σκόρδο: Πέντε εκπληκτικά οφέλη από την τακτική κατανάλωση-Βίντεο

Εκτός από το άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά, το σκόρδο θεωρείται υπερτροφή για τα αναρίθμητα οφέλη του για την υγεία.
Το σκόρδο ανήκει στην οικογένεια των allium (όπως τα κρεμμύδια και τα πράσα) και περιέχει μια ουσία, την αλισίνη, η οποία όταν καταναλώνεται τακτικά, βελτιώνει τη συνολική υγεία.

Η αλισίνη είναι υπεύθυνη και για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του.
Περιέχει επίσης μαγγάνιο, βιταμίνες Β6 και C, σελήνιο και φυτικές ίνες.
Το σκόρδο συμβάλλει στην πρόληψη της καρδιακής νόσου, του καρκίνου και του εγκεφαλικού.
Ταυτόχρονα, ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει την αρτηριακή πίεση.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα οφέλη από την τακτική κατανάλωση σκόρδου:

Σκόρδο: Θεραπευτικές δράσεις και χρήσεις

  • Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου του έχουν έντονη αντισηπτική και αντιβιοτική δράση και έτσι, το σκόρδο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε διάφορες μολύνσεις, όπως η δυσεντερία.
  • Έρευνες απέδειξαν την αποτελεσματικότητά του στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και των επιπέδων των λιπιδίων σ’ αυτό.
  • Ευεργετικό στις περιπτώσεις γρίπης, κρυολογήματος, ωτίτιδας, καταρροής και γενικά στις μολύνσεις του αναπνευστικού όπως η χρόνια βρογχίτιδα και το βρογχικό άσθμα.
  • Είναι ευστόμαχο, ελαττώνει τον τυμπανισμό βοηθά στην απαλλαγή των εντέρων από τα παράσιτα και θεωρείται χολαγωγό και διουρητικό.
  • Ενισχύει την ανάπτυξη της φυσικής χλωρίδας, ενώ ταυτόχρονα σκοτώνει τους παθογόνους μικροοργανισμούς.
  • Είναι τονωτικό και βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση από λοιμώξεις, αποτρέποντας ταυτόχρονα τις δυσάρεστες παρενέργειες.
  • Προλαμβάνει τον καρκίνο του στομάχου, του οισοφάγου και του παχύ εντέρου.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου