Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ευκαιρία: Πώς η Ελλάδα μπορεί σε χρόνο ρεκόρ να παράγει αλκοόλ

Η έλλειψη της αιθυλικής αλκοόλης η της μεθιλικής αλκοόλης η απλά της αλκοόλης αποτελεί ασφαλώς ένα σοβαρό πρόβλημα την παρούσα χρονική στιγμή.
Οι σκέψεις για την εισαγωγή των παραπάνω προϊόντων από την κυβέρνηση είναι ασφαλώς λογικές και φυσικά επιτακτικές, όταν όμως μπορούμε να λύσουμε το θέμα της εισαγωγής, απλά με δική μας παραγωγή και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ τότε το θέμα αλλάζει, φτάνει να δείξει θάρρος ο υπουργός οικονομικών. Και είναι κάτι που θέλω να πιστεύω ότι μπορεί με άνεση να γίνει πραγματικότητα.
του Νίκου Μπέντα
Ως γνωστό η Ελλάδα έχει μεγάλη παραγωγή μελάσας και ζάχαρης, προϊόντα που είναι βασικά για την κατασκευή του αλκοόλ, και όλων των υποπροϊόντων του, έχει όμως ένα ακόμη προτέρημα, τους λεγόμενους καζανάρηδες δηλαδή αυτούς που έχουν καζάνια και φτιάχνουν τσίπουρα, ούζο η άλλα αλκοολούχα αποστάγματα.
Η δύναμη των καζανιών μετράται σε σοβαρό αριθμό ανά την επικράτεια και αν υπολογίσουμε όχι μόνον τους μικροπαραγωγούς αλλά και τους συνεταιρισμούς και την μεγαλύτερης κλίμακας βιομηχανικής η βιοτεχνικής παράγωγης τότε ο αριθμός είναι σοβαρός και δυναμικά υπολογίσιμος.
Το σχέδιο είναι απλό: Με διαταγή του υπουργού οικονομικών όσοι έχουν αποστακτήρες να μπορούν να προμηθευτούν απαλλασσόμενοι του ΦΠΑ μελάσα και ζάχαρη (πρώτη ύλη) καθώς και τρία τέσσερα προϊόντα που μπορούν και παράγουν αλκοόλ, ειδικά στα δυο πρώτα παράγονται από την ΕΒΖ και είναι πολύ εύκολο να έχουμε άμεση ανταπόκριση, οι καζανάρ
ηδες με δικά τους οχήματα μπορούν να μεταβούν να αγοράσουν τα προϊόντα από την βιομηχανία και σε ελάχιστες ώρες να λειτουργήσουν τα καζάνια χωρίς κωλύματα και άδειες και ότι άλλο γραφειοκρατικό με απλή προφορική εντολή στα ΜΜΕ και ευθύνη υπουργού ,του Υπουργού Οικονομικών, έστω και αν χρειαστεί να υπογράψει μια τέτοια διαταγή μπορεί να το κάνει σε ελάχιστα λεπτά της ώρας όταν ο λόγος είναι εμφανής και ονομάζεται, Εθνική ανάγκη, η αν το θέλετε πλέον Εθνική ασφάλεια, στην διαταγή του υπουργού θα προβλέπεται η διπλή απόσταξη για την επίτευξη των βαθμών και τόσο απλά οι καζανάρηδες θα αρχίσουν την παραγωγή χωρίς να φοβούνται να καταλήξουν φυλακή για παράβαση νομοθεσίας.
Η πολιτεία μπορεί να ορίσει τους βαθμούς αλκοόλ και τα Κρατικά τελωνεία να αγοράζουν άμεσα το αλκοόλ, η μέτρηση των βαθμών δεν απαιτεί τίποτα άλλο από ένα γραδόμετρο (κάτι σε σχήμα θερμόμετρου που απλά μετρά την πυκνότητα του αλκοόλ) κόστους το πολύ έως 10-15 ευρώ τα πιο ακριβά.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση τροφοδοσία της εθνικής εγχώριας ανάγκης, τόσο των φαρμακοβιομηχανιών όσο και την τροφοδοσία των γενικότερων αναγκών του κράτους με μια δευτερεύον αλλά πολύ σημαντική παράμετρο που ονομάζεται άμεσο ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία, ενός προϊόντος που δεν θα αλλοιωθεί ούτε θα παραμένει στην άκρη λόγο αυξημένης ανάγκης.

Το μέγεθος παραγωγής

Η παραχθείσα ποσότητα είναι ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να το δει σοβαρά το υπουργείο λαμβάνοντας σοβαρά τα παρακάτω.
  • Απόθεμα για της τρέχουσες ανάγκες κάλυψης της αγοράς.
  • Απόθεμα για χρόνο έως του ορίζοντα των δέκα μηνών,
  • Απόθεμα για διάρκεια δυο ετών γιατί όπως όλα δείχνουν πλέων η κρίση θα είναι τουλάχιστον σε επανάληψη και του χρόνου.
  • Απόθεμα εθνικής ανάγκης και εθνικής ασφάλειας,
  • Εξαγωγές σε άλλες χώρες ειδικά τώρα που παρατηρείται παγκόσμια ανάγκη και δεκάδες χώρες παρουσιάζουν έλλειψη αλκοόλ.
  • Εδραίωση στην παγκόσμια αγορά παραγωγού ιατροφαρμακευτικού αλκοόλ και βασικού προμηθευτή στο μέλλον σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές λόγο χαμηλού κόστους πρώτης ύλης
Ο υπουργός οικονομικών άνετα μπορεί να συνεννοηθεί με τον υπουργό δημοσίας τάξεως και τον υπουργό υγείας εάν και εφ' όσων χρειαστεί να συνεπικουρήσουν για το παραπάνω θέμα, ακόμη δε περισσότερο με τον πρωθυπουργό. Απλά δείτε το, σαν υπουργείο θα υπογράψετε μια κόλλα χαρτί και θα χρεωθείτε πέντε τηλέφωνα για συνεννόηση υπουργών, τα οφέλη είναι πολλά και μακροχρόνια τόσο από πολιτικά οφέλη αλλά και από οικονομικά οφέλη προς το κράτος προς την εθνική οικονομία προς τους παραγωγούς προς της θέσεις εργασίας προς το συνάλλαγμα που θα σταματήσει να ρέει προς τα έξω και θα αρχίσει να έρχεται προς τα μέσα, και πολλά αλλά.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου