Είναι γλυκές, αλλά υγιεινές
Ποιος ο λόγος, ενώ έχετε στην κουζίνα σας έναν οικονομικό διατροφικό θησαυρό να προτιμάτε τα έτοιμα σνακ; Περιέχουν ιδανική για τον οργανισμό ποσότητα υδατανθράκων (περίπου 30 γραμμάρια ανά φρούτο) και ικανοποιούν την επιθυμία για γλυκό. Παράλληλα, προσφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό ένα «καλό» φυσικό σάκχαρο, τη φρουκτόζη και μια γενναία ποσότητα φυτικών ινών, που διασφαλίζουν ότι θα απορροφηθεί αργά, εμποδίζοντας την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Σημειώνουμε επίσης ότι οι φυτικές ίνες που περιέχουν είναι γνωστές για τις ιδιότητές τους να κατεβάζουν την κακή χοληστερόλη, να μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης της στεφανιαίας νόσου, αλλά και του διαβήτη τύπου 2.Είναι γεμάτες από αντιοξειδωτικά και βιταμίνες
Αυτός ο πολύ χρήσιμος καρπός είναι γεμάτος με αντιοξειδωτικά και μέταλλα, όπως η ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), που βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας και του καταρράκτη και κάνει το δέρμα πιο λαμπερό και υγιές. Επίσης, η βιταμίνη Β2 είναι πολύ σημαντική στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας στο σώμα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην απορρόφηση και την ενεργοποίηση άλλων ευεργετικών βιταμινών και μετάλλων.Είναι εξαιρετική επιλογή στη δίαιτα
Οι μπανάνες είναι πολύ καλή πηγή ανθεκτικού αμύλου, ιδιαίτερα όταν είναι ακόμα λίγο πράσινες. Το συγκεκριμένο άμυλο ονομάζεται «ανθεκτικό» γιατί αντιστέκεται στην πέψη, που σημαίνει ότι το σώμα μας το χωνεύει πολύ πιο αργά. Έτσι, το σώμα μας λαμβάνει πολύ λιγότερες θερμίδες από μια μπανάνα παρά από μια ισοδύναμη ποσότητα μπισκότου ή κάποιου άλλου γλυκίσματος. Επίσης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες γεγονός που σημαίνει ότι ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού. Είναι, λοιπόν, ένας καλός σύμμαχος και όσων κάνουν δίαιτα.Σύμμαχος και στην ομορφιά
Τις ώριμες μπανάνες, εκτός από κέικ, smoothie κ.ά μπορείτε να τις πολτοποιήσετε και να τις μετατρέψετε σε μια πολύ καλή μάσκα προσώπου. Οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες Ε και C και η φυσική υγρασία του φρούτου αναζωογονούν και ενυδατώνουν το ταλαιπωρημένο και κουρασμένο δέρμα.ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου