Κάντε ο,τι οι Ιάπωνες
Το πανάρχαιο έθιμο που έχουν οι Ιάπωνες να αφήνουν τα παπούτσια στην πόρτα του σπιτιού τους, μπορεί να έχει μια σύγχρονη πρακτική εφαρμογή. Πρόκειται για ένα τελετουργικό το οποίο αποτελεί έναν τρόπο με τον οποίο οι Ιάπωνες τιμούν το σπιτικό τους, αλλά μπορεί να είναι επίσης και μια πολύ πρακτική και γρήγορη λύση για να κρατήσετε το σπίτι σας καθαρό και να απαλλαγείτε από τα μικρόβια.Προσπαθήστε να βγάζετε τα παπούτσια σας πριν μπείτε στο σπίτι καθιστώντας αυτή τη συνήθεια μέρος της καθημερινής ρουτίνας σας. Με τον τρόπο αυτό θα εμποδίσετε την είσοδο στο εσωτερικό του σπιτιού σας στα μικρόβια, στο χώμα που έχουν τα παπούτσια σας, στις χημικές ουσίες που πιθανόν έχουν κολλήσει πάνω τους, αλλά και στα διάφορα αλλεργιογόνα. Ακόμη η συνήθεια αυτή θα επιτρέψει στα πόδια σας να ξεκουραστούν και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.
Βουρτσίστε τη γλώσσα σας
Όλοι γνωρίζουμε ότι η πρόληψη της τερηδόνας και της ουλίτιδας απαιτεί καθημερινό βούρτσισμα και τακτική χρήση οδοντικού νήματος. Όμως, το βούρτσισμα της γλώσσας σας αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα που μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε το στόμα σας καθαρό.Το πίσω μέρος της γλώσσας αποτελεί ένα δημοφιλές …στέκι για βακτήρια που ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή.
Μόλις βουρτσίσετε τα δόντια σας, βουρτίστε απαλά και την επιφάνεια της γλώσσας σας από πίσω προς τα εμπρός. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε στην απομάκρυνση της πλάκας που προκαλούν τα βακτήρια και τα υπολείμματα τροφίμων που βρίσκονται στη γλώσσα, και θα φρεσκάρετε την αναπνοή σας. Κάνετε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον μία φορά την ημέρα
Να είστε προσεκτικοί, όμως, αν δεν έχετε συνηθίσει να βουρτσίζετε τη γλώσσα σας. Στα φαρμακεία υπάρχουν ειδικά πλαστικά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό, αλλά το πίσω μέρος της γλώσσας είναι ένα ευαίσθητο σημείο που προκαλεί το αντανακλαστικό του εμετού. Όσο πιο συχνά όμως βουρτσίζετε αυτήν την περιοχή, τόσο λιγότερο ευαίσθητη θα γίνει.
Φτερνίζεστε στο μπράτσο σας
Όταν δεν έχετε ένα χαρτομάντιλο μαζί σας, μια καλή κίνηση, όταν βήχετε ή φτερνίζεστε, είναι να καλύψετε το στόμα και τη μύτη σας με την εσωτερική πλευρά του αγκώνα σας ή το βραχίονα σας, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.Το θέμα είναι, όταν φτερνίζεστε, να αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας, τα οποία μπορεί να μην είναι πάντα καθαρά, ενώ δεν εμποδίζουν αποτελεσματικά την εξάπλωση των μικροβίων γύρω σας με αποτέλεσμα να εκτοξεύονται σε επιφάνειες που αγγίζουν οι άλλοι μολύνοντας τους.
Αναβαθμίστε το …νερό σας
Αν το να πίνετε νερό σας φαίνεται κάπως …βαρετό, τότε προσθέστε στο ποτήρι σας μερικές φέτες λεμόνι, πορτοκάλι ή lime. Αν θέλετε να προσθέσετε χρώμα και γεύση βάλτε μέσα στο ποτήρι μια φράουλα ή μερικά σμέουρα. Αν θέλετε κάτι πιο δροσερό μπορείτε να Βάλετε ένα φύλλο δυόσμου ή μια φέτα ακτινίδιο στο νερό σας.Αυτές οι δροσιστικές παρεμβάσεις σας μπορούν να αλλάξουν τη γεύση του νερού και να του προσθέσουν άρωμα, ενθαρρύνοντας σας να πίνετε περισσότερο. Επίσης με τον τρόπο αυτό μπορείτε να περιορίσετε τα ζαχαρούχα αναψυκτικά.
Για να παραμείνετε ενυδατωμένοι, οι ειδικοί συνιστούν: Στις γυναίκες να πίνουν περίπου εννέα ποτήρια νερό την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του νερού που βρίσκεται και σε άλλα ποτά, ενώ οι άνδρες θα πρέπει να πίνουν 13 ποτήρια την ημέρα.
Κάντε ένα διάλειμμα για τα μάτια σας
Πολλοί εργαζόμενοι και οι μαθητές περνούν αμέτρητες ώρες την ημέρα κοιτάζοντας τις οθόνες των υπολογιστών τους. Ο κακός φωτισμός, το φως της οθόνης, αλλά και η λανθασμένη απόσταση από αυτή, μπορεί να προκαλέσουν καταπόνηση των ματιών και πονοκεφάλους στου χρήστες των υπολογιστών. Πρόκειται για οπτική κόπωση εξαιτίας της χρήσης του υπολογιστή.Για να προστατέψετε τα μάτια σας από τον υπολογιστή, πρέπει να κάνετε συχνά διαλείμματα. Ειδικοί σε οφθαλμολογικά θέματα προτείνουν τον κανόνα ”20-20-20″, δηλαδή για κάθε 20 λεπτά που περνάτε στον υπολογιστή, να απομακρύνετε τα ματιά σας κοιτάζοντας κάποιο σημείο που βρίσκεται 20 πόδια (δηλαδή περίπου 6 μέτρα) μακριά από την οθόνη, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.
Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε την οπτική κόπωση και τα δυσάρεστα συμπτώματα τα οποία τη συνοδεύουν.
pathfinder.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου