Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Με επιτυχία έληξε το 21o Συνέδριο Ιατρικής Χημείας στα Ιωάννινα

Το 21o Συνέδριο Ιατρικής Χημείας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ιατρική Χημεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πέρασε πλέον στην ιστορία. Το συνέδριο, 22-23 Οκτωβρίου 2021, με έμφαση στην έρευνα για τον κορονοϊό, είχε ανεπανάληπτη επιτυχία και ήταν μια νέα λαμπρή σελίδα στην ιστορία του προγράμματος.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου στα Ιωάννινα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τη συμμετοχή αποφοίτων του ΜΠΣ Ιατρική Χημεία του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το Συνέδριο τίμησαν με την συμμετοχή των και με εξαίρετες ομιλίες των ο Jean Marie Lehn, κάτοχος Nobel Χημείας για την έρευνά του στην υπερμοριακή χημεία και οι καθηγητές Ιατρικής κκ Σωτήρης Τσιόδρας, Γεώργιος Χρούσος, Νεκτάριος Ταβερναράκης, Δημήτρης Παρασκευής, Βασίλης Γοργούλης με επίκαιρες ομιλίες των.
Η ομιλία του κ. Τσιόδρα αναφερόταν στα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας, του κ. Ταβερναράκη στο ρόλο των μιτοχονδρίων στον νευροεκφυλισμό και γήρανση και του κ. Χρούσου στο νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου.
Στο Συνέδριο συμμετείχε επίσης η καθηγήτρια και αντιπρύτανης στο πανεπιστήμιο Victoria της Αυστραλίας κα Βάσω Αποστολοπούλου με θέμα "Ανάπτυξη εμβολίων και αντι-ιικών φαρμάκων κατά του SARS-CoV-2", καθώς και ο κορυφαίος Έλληνας Γλύπτης Ευστάθιος Λεοντής με τίτλο ομιλίας του στην τελετή έναρξης του συνεδρίου “Η γλυπτική στην υπηρεσία της τεχνολογίας και του πολιτισμού".
Το συνέδριο τίμησε τον Ιδρυτή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Ιατρική Χημεία” κ. Γιάννη Ματσούκα και τον Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Ιατρική Χημεία” του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρο Τσελέπη για την προσφορά των στην παιδεία και κοινωνία.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την αμέριστη υποστήριξη των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου