Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Ανατύπωση του ιστορικού βιβλίου που αφορά επιστολές και έγγραφα του 1821

Σε επανεκτύπωση των ιστορικών εγγράφων του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που αφορούν την Ελληνική Επανάσταση θα προβούν ο Ιάκωβος Καρακάσογλου, καλλιτέχνης και παλαιός βιβλιοδέτης με τους κληρονόμους του ιστορικού βιβλιοχαρτοπωλείου της Πάτρας, Χαράλαμπου Καγιάφα. Το βιβλίο έχει κυκλοφορηθεί αρχικά στην Κυπαρισσία το 2011 από τις εκδόσεις Καγιάφα, βασίζεται δε στο αρχείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και το επιμελήθηκε ο γιος του Ιωάννης Θ. Κολοκοτρώνης ο επονομαζόμενος Γενναίος. Επ ευκαιρία του εορτασμού της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από το 1821 αποφασίστηκε η επανέκδοση χιλίων περίπου αντιτύπων που θεωρούνται ιστορικά ντοκουμέντα. Οι εκδότες σκοπεύουν στην ανάδειξη των ιστορικών στοιχείων της Εθνικής Παλιγγενεσίας. 
Οπως ανέφερε ο κ. Καρακάσογλου "Ο συχωρεμένος Καγιάφας, που είχα δουλέψει από μικρό παιδί στο τυπογραφείο του, διέσωσε από μια θεία του εκπαιδευτικό τα πολύτιμα αυτά έγγραφα που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο. Ενας δάσκαλος στη συνέχεια τα βρήκε στη βιβλιοθήκη της Στεμνίτσας και τα παρέδωσε στα ανίψια του Καγιάφα, τα οποία τα εξέδωσαν το 2011. Εχουν απομείνει περίπου 350 κομμάτια". 
Οποιος ενδιαφέρεται ιδιώτης ή Σύλλογος να αποκτήσει τα Ελληνικά Υπομνήματα και να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη τους μπορούν να απευθύνονται στον Ιάκωβο Καρακάσογλου στο τηλέφωνο: 6907475543. Θα εκδοθούν τιμολόγια για κάθε αγορά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου