Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Τα μυστικά των ανθρώπων που δεν αρρωσταίνουν ποτέ (ή τουλάχιστον όχι βαριά)

Η συγγραφέας Gene Stone αποκαλύπτει στο βιβλίο της, The Secrets of People Who Never Get Sick, τα μυστικά των ανθρώπων που δεν αρρωσταίνουν ποτέ ή τουλάχιστον δεν πέφτουν στο κρεβάτι για μέρες με ένα κρυολόγημα.

Αγχώνονται λιγότερο

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Duke έχουν διαπιστώσει ότι το στρες βλάπτει το ανοσοποιητικό σύστημα και την καρδιά. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι αυξάνει τις πιθανότητές για βακτηριακές λοιμώξεις, όπως η φυματίωση.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους χαλάρωσης είναι η άσκηση. Μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που έκαναν γρήγορο περπάτημα, μείωσαν την έντασή τους 20%. Εξίσου σημαντικό για τη μείωση τους άγχους είναι μία διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, αλλά και το γέλιο, το οποίο απελευθερώνει ενδορφίνες στο σώμα και δρα ενάντια στο στρες.

Πασπαλίζουν τα φαγητά τους με μαγιά μπύρας

Μία κουταλιά της σούπας περιέχει την ημερήσια ποσότητα βιταμίνης B6 που χρειάζεσαι, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φολικό οξύ και βιοτίνη. Χωρίς αυτές τις βιταμίνες, το σώμα δεν είναι σε θέση να μεταβολίσει τους υδατάνθρακες, τα λίπη και τις πρωτεΐνες.
Επίσης, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για υγιή μαλλιά και δέρμα, τα νεύρα, τα κύτταρα του αίματος και ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και στην παραγωγή αντισωμάτων και λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία συνθέτουν την ανοσολογική απόκριση. Πασπάλισε με μια κουταλιά της σούπας μαγιά μπύρας τα ποπ κορν ή τα δημητριακά, ανακάτεψε τη σε σούπες ή σάλτσες ή στην ζύμη ψωμιού και μπισκότων.

Τρώνε λιγότερο

Πρόσφατες έρευνες σε ανθρώπους έχουν δείξει ότι ο περιορισμός των θερμίδων μειώνει τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται σε μεγαλύτερες ηλικίες, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτης και Αλτσχάιμερ. Ξεκίνα μειώνοντας την ποσότητα ζάχαρης και αλευριού και αυξάνοντας τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα φρούτα.

Δεν φοβούνται τα μικρόβια

Τα «καλά» μικρόβια μπορούν να βελτιώσουν τον μεταβολισμό, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσουν τις φλεγμονές. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερα βακτήρια υπάρχουν στην επιφάνεια του δέρματος, τόσο καλύτερη η μάχη ενάντια στη φλεγμονή.
Μην φοβάσαι να έρθεις σε επαφή με τη φύση και να λερωθείς. Επίσης, αντί να καθαρίζεις τα φρούτα ή τα λαχανικά μπορείς να τα πλύνεις πολύ καλά (αν ξέρεις ότι προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες).

Χρησιμοποιούν φυτικά γιατροσόφια

Παρά το γεγονός ότι τα φυτικά βοηθήματα για την υγεία δεν έχουν τον σεβασμό της δυτικής ιατρικής κοινότητας, ένα μεγάλο μέρος των συστατικών των φαρμάκων προέρχεται από τα φυτά. Τα βότανα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής και η ικανότητά τους να θεραπεύουν, είναι εντυπωσιακή.
Μπορούν να ελαττώσουν την υψηλή πίεση του αίματος, να διεγείρουν το νευρικό σύστημα, να καταστρέψουν τα μικρόβια και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δίνουν προτεραιότητα στους φίλους τους

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν ισχυρούς φιλικούς δεσμούς, έχουν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και τείνουν να προσβάλλονται λιγότερο από μολυσματικές ασθένειες. Μία έρευνα που έγινε το 2008 από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, έδειξε ότι η κοινωνικοποίηση μπορεί να προστατεύσει από την απώλεια μνήμης και άλλες γνωστικές διαταραχές.
Μία άλλη έρευνα που διεξήχθει το 2009 στο Buffalo, έδειξε ότι οι άνθρωποι που κάνουν νέους φίλους έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα, κατάθλιψη και άγχος.

Διατηρούν σταθερό το Ph τους

Όταν τα επίπεδα του pH πέσουν κάτω από το μέσο, το σώμα υποφέρει από μια κατάσταση που ονομάζεται οξέωση, η οποία μπορεί να προκαλέσει κόπωση, γρήγορη αναπνοή, προβλήματα στο στομάχι και σύγχυση.
Πολλοί ειδικοί λένε ότι η χαρακτηριστική αμερικανική διατροφή, (αρκετό κρέας και ζάχαρη), έχει δημιουργήσει μια επιδημία οξέωσης στο δυτικό κόσμο. Συμπεριέλαβε στη διατροφή σου πολλά σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, πράσινα φασόλια, σπαράγγια, καρότα, αγγούρια, καρύδα και αβοκάντο.

Τρώνε σκόρδο

Οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι το σκόρδο μπορεί να δράσει σαν ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιβιοτικό, αλλά και να βοηθήσει στην αποφυγή κρυολογημάτων. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στη μείωση της πίεσης, των τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης.
Αρκετοί είναι οι ειδικοί, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα συμπληρώματα διατροφής μειώνουν την αξία του σκόρδου και προτείνουν να καταναλώνεται φρέσκο.

Κάνουν συχνά αποτοξίνωση

Αν και δεν έχουν γίνει μακροπρόθεσμες έρευνες σχετικά με τα οφέλη της αποτοξίνωσης, οι πιθανότητες είναι να βελτιωθεί η υγεία σου αν μειωθούν οι χημικές συνθετικές ουσίες που υπάρχουν στο σώμα σου. Πεπτικά προβλήματα, κόπωση, μυικοί πόνοι, ξεσπάσματα, είναι κάποια από τα προβλήματα που θα μπορούσαν να μειωθούν με ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης.
Τα περισσότερα προγράμματα εστιάζουν στην αποφυγή κρέατος, σιτηρών, ζάχαρης, γαλακτοκομικών, καφείνης και αλκοόλ. Μπορείς επίσης να απομακρύνεις τις τοξίνες, κάνοντας σάουνα μαθήματα Bikram γιόγκα. Πριν από την έναρξη οποιουδήποτε προγράμματος αποτοξίνωσης, συζήτησέ το με τον γιατρό σου.
Εάν πάλι είσαι έγκυος, θηλάζεις, πάσχεις από κάποιου είδους διατροφικής διαταραχής ή από κάποια χρόνια ασθένεια, πρέπει να έχεις τον έλεγχο του γιατρού σου.

Κοιμούνται περισσότερο

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, έχουν διαπιστώσει ότι ο αριθμός και η αποτελεσματικότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, μειώνεται όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου