Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Τα πιο ακριβά διόδια παγκοσμίως, αυτά της χώρας μας

Οι άνθρωποι της Δικαιοσύνης στην χώρα μας αν θέλανε θα λέγανε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και θα βγάζαν τα διόδια παράνομα και καταστροφικά για τον τόπο, γιατί πολύ απλά ο ελληνικός λαός ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ τους δρόμους (που ούτε καν έχουν ολοκληρωθεί): με ένα σωρό φόρους, τόσα χρόνια τέλη κυκλοφορίας (τα ακριβότερα παγκοσμίως), τόσα χρόνια πληρώνει ένα σωρό διόδια κάθε 20 χιλιόμετρα δρόμο που διανύει (επίσης είναι οι ακριβότερες τιμές διοδίων παγκοσμίως, αν και είναι ελάχιστες οι χώρες που έχουν διόδια).
Και τέλος, είμαστε η μοναδική χώρα παγκοσμίως που οι εργολάβοι ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ τα ΔΙΟΔΙΑ για καμιά δεκαριά χρόνια χωρίς ούτε καν να διαβεβαιώνουν ότι θα ολοκληρώσουν το έργο που έχουν αναλάβει. Ετσι κερδίζουν Εργολάβοι-Τράπεζες δισεκατομμύρια απ' το υστέρημά σας.
Στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου που δεν υπάρχουν διόδια υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας πολύ φθηνά, και αντίστροφα, εάν δεν υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας υπάρχουν διόδια με ελάχιστα ποσά! Στην Ελλάδα με τους χαμηλότερους μισθούς πανΕυρωπαϊκά και με τους υψηλότερους φόρους παγκοσμίως έχουμε και τέλη κυκλοφορίας πανάκριβα και διόδια πανάκριβα...
Και επίσης ξεχνάμε το βασικό. Αποτελειώνουν και την πρωτογενή παραγωγή μας αλλά και το εμπόριο στην χώρα... Καθώς και τα μαγαζιά... Δηλαδή, ο έμπορας θα αγοράσει φθηνότερα (απ ότι τις προηγούμενες χρονιές) την παραγωγή του αγρότη. Ο αγρότης θα τα πουλήσει σε λιγότερη τιμή (καταστροφή του πρωτογενή τομέα), ο έμπορας θα πρέπει να πληρώσει ένα σωρό διόδια για να τα μεταφέρει (π.χ. από Μακεδονία σε Αθήνα) τα προϊόντα. Και θα καταλήξουν στα μαγαζιά και στα ράφια των σούπερ μάρκετ όπου θα πωλούνται πανάκριβα τα προϊόντα... Μην ξεχνάμε και τα καύσιμα που επίσης είμαστε η πιο ακριβή χώρα σε καύσιμα (1,50 το πετρέλαιο κίνησης και 1,70 η τιμή της βενζίνης).
Λοιπόν, μειώσεις στα διόδια μην περιμένετε Ελληνίδες και Ελληνες.. Ουτε στα τέλη κυκλοφορίας, ούτε στην βενζίνη, που είναι παγκοσμίως τα υψηλότερα και συνεχώς αυξάνονται... Τα ΜΜΕ σιωπούν ή το αναφέρουν 1-2 μέρες και ξαφνικά το ξεχνάνε...
Κλειστείτε στο σπιτάκι σας στο καναπέ σας και μην κυκλοφορείτε πολύ, μην σκέφτεστε πολύ, μην οργανώνεστε, μην διαμαρτύρεστε, μην διαδηλώνετε... Αυτός είναι ο στόχος τους, αυτό θέουν να πετύχουν οι κυβερνώντες της χώρας μας και η Ε.Ε. και όπως βλέπετε το καταφέρνουν καλά..

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου