Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Οκτώ χρήσεις που μπορείς να κάνεις με τις λεμονόκουπες

Δεν υπάρχει κουζίνα χωρίς λεμόνι. Το κίτρινο αυτό εσπεριδοειδές είναι γνωστό για τις θαυματουργές του ιδιότητες. Η βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά του προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία μας. Όμως μήπως ακόμα και οι λεμονόκουπες έχουν την δική τους χρηστικότητα και μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε;

1. Βάζουμε τις στυμμένες λεμονόκουπες σε διάλυμα νερού και αμμωνίας σε ίσες ποσότητες και τις αφήνουμε για 20 μέρες. Θα αποκτήσουμε ένα άριστο απορρυπαντικό, το οποίο προσθέτουμε σε μικρές ποσότητες στο συνηθισμένο υγρό πιάτων
2. Αντικατάστησε το μαλακτικό στο πλυντήριο ρούχων με στυμμένες λεμονόκουπες! Τις βάζεις στον κάδο του πλυντηρίου και συνεχίζεις κανονικά το πλύσιμο.
3. Τρίψε τον τρίφτη του τυριού για να καθαρίσεις επίμονα λιπαρά υπολείμματα.
4. Σιγόβρασέ τη σ’ ένα κατσαρολάκι με νερό, δημιουργώντας έναν αυτοσχέδιο υγραντήρα. Πρόσθεσε φλούδες πορτοκάλι, γαρύφαλλα κι ένα ξυλάκι κανέλα.
5. Τρίψε τα χέρια, τις επιφάνειες κοπής και τον νεροχύτη της κουζίνας για να εξαφανίσεις δυσάρεστες οσμές και βακτήρια.
6. Καθάρισε τον φούρνο μικροκυμάτων: Βάλε τη σ’ ένα μπολ μισογεμάτο με νερό και ζέστανε στο δυνατό για 5 λεπτά, ώσπου οι ατμοί να συμπυκνωθούν στα τοιχώματα του φούρνου και να μαλακώσουν τη βρομιά. Κατόπιν σκούπισε μ’ ένα πανί.
7. Φτιάξε «σιρόπι» για τον βήχα: στύψε το λεμόνι, ψιλόκοψε τη φλούδα και ανάμειξέ τη με τον χυμό. Ζέστανε το μείγμα, πρόσθεσε λίγο μέλι και πιες το.
8. Τρίψε τις μπαταρίες του μπάνιου ...

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου