Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Το πρώτο αλκοολούχο ποτό από χαρούπι!

Επιστημονική έρευνα για παρασκευή νέων προϊόντων από χαρούπι από Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες προς υλοποίηση του έργου υπό τον τίτλο “Μαύρος Χρυσός” του Πανεπιστημίου Κύπρου, για τη δημιουργία του μεγαλύτερου βιολογικά πιστοποιημένου χαρουπόδασους στην Κύπρο, καθώς και η επιστημονική έρευνα για την παρασκευή νέων προϊόντων από το χαρούπι, όπως το πρώτο αλκοολούχο ποτό.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Η συχνή γυμναστική ενάντια στο πρώτο στάδιο της άνοιας

Η συστηματική γυμναστική μπορεί να ωφελεί τους πάσχοντες από αρχικού σταδίου άνοια που οφείλεται σε αγγειακά προβλήματα, αναφέρουν επιστήμονες από τον Καναδά.
Σε κλινική μελέτη με δύο ομάδες ηλικιωμένων ανακάλυψαν πως όσοι ακολουθούσαν ένα πρόγραμμα συστηματικής γυμναστικής παρουσίασαν μικρή βελτίωση στις νοητικές δεξιότητες, σε σύγκριση με όσους δεν γυμνάζονταν.

Σωτήριος ο ύπνος των παιδιών στην κούνια στο δωμάτιο των γονιών

Για τη μείωση της νεογνικής θνησιμότητας κατά τη διάρκεια του ύπνου, για παράδειγμα λόγω του συνδρόμου αιφνίδου θανάτου, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, συστήνει στους γονείς να τοποθετούν την κούνια στο δωμάτιό τους, σύμφωνα με νέες κατευθυντήριες οδηγίες που εξέδωσε.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Οι κεφαλιές στο ποδόσφαιρο… φέρνουν απώλεια μνήμης

Κάθε φορά που κάποιος κάνει μια κεφαλιά με τη μπάλα του ποδοσφαίρου, αμέσως συμβαίνουν μικρές αλλά όχι αμελητέες αλλαγές στον εγκέφαλό του. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε βρετανική επιστημονική έρευνα, η πρώτη του είδους της, που διαπίστωσε ότι κεφαλιές ίσον χειρότερη μνήμη.

Δέκα απλοί τρόποι για να κάψετε το λίπος

Δείτε πώς μπορείτε να "εξαφανίσετε" το περιττό λίπος.
1. Πιείτε πράσινο τσάι κάθε μέρα
Είναι πλούσιο σε κατεχίνες, κάποια ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά, που επιταχύνουν λίγο το μεταβολισμό μας και ενισχύουν την καύση λίπους.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Απλές συμβουλές για λιγότερες ιώσεις

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα χρειάζεται συνεχή φροντίδα για να διατηρείται γερό και δυνατό.
Καθώς ξεκινά η περίοδος των ιώσεων οι ειδικοί συμβουλεύουν:

Η περιπέτεια ενός ακόμα κλεμμένου πανάρχαιου ελληνικού συμβόλου

Η ημισέληνος, επίσημο σήμερα σύμβολο αρκετών μουσουλμανικών κρατών, ήταν σύμβολο πολλών λαών προτού το υιοθετήσουν οι μουσουλμάνοι. Η αναζήτηση της προέλευσης της ημισελήνου και του αστεριού ως συμβόλων, μας οδηγεί στην εποχή των αρχαίων Σουμερίων αλλά και στην αρχαία Αίγυπτο.

Γιατί τα δελφίνια πηδάνε έξω από το νερό;

Δεν είναι λίγες οι φορές που είμαστε μέσα σε ένα πλοίο και βλέπουμε δελφίνια να πηδάνε στο νερό, σπεύδοντας να απαθανατίσουμε την σκηνή. Έχετε σκεφτεί ωστόσο ποτέ γιατί το κάνουν αυτό; Οι λόγοι είναι πολλοί και σημαντικοί…

Οκτώ πράγματα που δεν ξέρατε για το όνομα Δημήτρης

Από πού προέρχεται το όνομα Δημήτρης; Πόσοι Έλληνες απαντούν σε αυτό και γιατί το γιορτάζουμε στις 26 Οκτωβρίου; Μάθετε οκτώ «μυστικά» ενός από τα δημοφιλέστερα ελληνικά ονόματα.

Η ταφή των επισκόπων

Επειδή μάς φάνηκε παράξενο η εκφορά σε θρόνο νεκρού Επισκόπου, κάποιοι έφτασαν στα όρια της παράνοιας, κάποιοι "σύλησαν" τον νεκρό, κάποιοι ειδικοί παπαρολόγοι μίλησαν για επέμβαση ακόμη και του Εισαγγελέα σας δείχνω ένα ντοκουμέντο που νομίζω υπάρχει στο Μουσείο Μπενάκη.
Είναι η κηδεία του Αρχιεπισκόπου Κερκύρας κυρού Ευσταθίου Βουλισμά το 1895 σε θρόνο.

Οι επτά καθημερινές συνήθειες που σας «κλέβουν» την ενέργεια

Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας επιβάλλουν να είστε σωματικά και νοητικά σε εγρήγορση. Μήπως νιώθετε όμως ότι «σέρνεστε» και η ενέργειά σας έχει στερέψει; Τσεκάρετε αν συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω και δείτε τις εναλλακτικές που θα σας δώσουν πίσω την πολύτιμη ενέργεια που έχετε ανάγκη.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Εναλλακτικές χρήσεις του ξυδιού!

Κυκλοφορούν μικρά οικιακά μυρμήγκια στην κουζίνα σας; Ψεκάστε τα με ένα μείγμα 50-50 νερό-ξύδι και θα απομακρυνθούν.
Το ξύδι “σβήνει” επίσης της οσμές των τροφών που τα οδηγούν στην κουζίνα.
Ζεστάνετε λίγο λευκό ξύδι και βουτήξτε ένα πανί. Τα αυτοκόλλητα στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου ή στην πόρτα της ντουλάπας αποτελούν παρελθόν.

Για να πλύνετε τα μαξιλάρια εύκολα

Αν πλένονται στο πλυντήριο τέλεια, αν θέλουν στο χέρι, βάλτε σε μια λεκάνη χλιαρό αλλά όχι καυτό νερό και πράσινο σαπούνι, μουλιάστε τα για λίγο και ξεβγάλτε.
Αν θέλουν στεγνό καθάρισμα, τότε καλύτερα δώστε τα στο καθαριστήριο.
Τα περισσότερα μαξιλάρια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Σε χαμηλή θερμοκρασία όμως, σε γρήγορο πρόγραμμα και με ήπιο στύψιμο.

Ισορροπημένη διατροφή στο παιδί σημαίνει καλύτερο διάβασμα

Νέα μελέτη, που πραγματοποίησαν Φινλανδοί ερευνητές, δείχνει πως η υιοθέτηση ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου, συνδέεται με καλύτερες ικανότητες ανάγνωσης στα τρία πρώτα χρόνια του σχολείου.
Στη μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό European Journal of Nutrition, συμμετείχαν 161 παιδιά ηλικίας 6-8 ετών, τα οποία οι ερευνητές παρακολούθησαν από την 1η έως την 3η τάξη του δημοτικού.

Αβαθής γεωθερμία… κάτω από τα πόδια μας

Η γεωθερμία είναι μία από τις σημαντικότερες μορφές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συγκαταλέγεται ως θερμική ενέργεια με μορφή πολύ ζεστών νερών και ατμών που βρίσκεται λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης.
Δηλαδή, η αβαθής γεωθερμία είναι η εκμετάλλευση της σταθερής θερμοκρασίας των υλικών του εδάφους σε μικρά βάθη.

Το 2100 τα καλοκαίρια θα διαρκούν έως τον Νοέμβριο στην Ελλάδα

Μεγαλύτερη ξηρασία και περισσότερες πυρκαγιές, σύμφωνα με ερευνητές του Αστεροσκοπείου.
Εως τον… Νοέμβριο θα διαρκεί το καλοκαίρι στη χώρα μας έως το 2100, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η Σελήνη κάνει πλήρες «λίφτινγκ προσώπου» κάθε 80.000 χρόνια

Το φεγγάρι μας βομβαρδίζεται πολύ συχνότερα από μετεωρίτες και μικροσκοπικά μετέωρα, με συνέπεια να δημιουργούνται κρατήρες, αλλά και να «ανακυκλώνεται» η επιφάνειά του με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό από ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες έως τώρα.

Ο τομέας των μεταφορών στην Ευρώπη και την Ελλάδα: Πίνακας αποτελεσμάτων 2016

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τον «Πίνακα αποτελεσμάτων της ΕΕ για τις μεταφορές» του 2016, στην οποία συγκρίνονται οι επιδόσεις των κρατών μελών σε 30 κατηγορίες που καλύπτουν όλες τις πτυχές των μεταφορών.
Ο στόχος του Πίνακα αποτελεσμάτων είναι να βοηθήσει τα κράτη μέλη στον προσδιορισμό πεδίων όπου απαιτούνται κατά προτεραιότητα επενδύσεις και δράση.

Οι μέλισσες ξέρουν να μετρούν αλλά και να αναγνωρίζουν ανθρώπινα πρόσωπα!

Οι μέλισσες έχουν την ικανότητα να εκτελούν πολύπλοκες ενέργειες, όπως το να μετρούν ή να αναγνωρίζουν ανθρώπινα πρόσωπα. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μια νεαρή Γαλλίδα ερευνήτρια που τιμήθηκε σήμερα για το έργο της από το ίδρυμα L'Oreal-Unesco "Για τις γυναίκες και την επιστήμη".
Αφού ολοκλήρωσε τις λαμπρές σπουδές της η Ορόρ Αβαργκέ-Ουεμπέρ, 31 ετών, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Επιστημών της Τουλούζης, ανακάλυψε "κατά τύχη" τον κόσμο των μελισσών, ενώ έκανε την πρακτική της.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

6ο εθελοντικό λιομάζωμα για συμπολίτες Ελληνικού-Αργυρούπολης που έχουν ανάγκη

Για 6η συνεχόμενη χρονιά θα διενεργηθεί λιομάζωμα στους δρόμους και τiς πλατείες της Αργυρούπολης και του Ελληνικού, προκειμένου το προϊόν που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε κοινωνικές δομές και συσσίτια των ενοριών, για την κάλυψη αναγκών απόρων συμπολιτών. Την εθελοντική προσπάθεια συντονίζει η Περιβαλλοντική Ομάδα Δράσης Αργυρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης αλλά και άλλες εθελοντικές ομάδες.

«Φράσεις που είναι καλό να ακούν τα παιδιά»

Όλοι έχουμε ανάγκη να ακούμε έναν καλό λόγο, ειδικά όταν αυτός προέρχεται από τα σημαντικά πρόσωπα της ζωής μας, όπως είναι οι γονείς, τα αδέρφια, ο σύζυγος, ο σύντροφος, οι φίλοι κ.λπ.

Ευρωπαϊκή εγγύηση για δάνεια ύψους 15 εκ. ευρώ προς ελληνικές επιχειρήσεις

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα υπέγραψαν συμφωνία εγγυήσεων μικρο-χρηματοδοτήσεων με στόχο τη στήριξη περισσότερων από 1.000 πολύ μικρών επιχειρήσεων (micro-enterprises) στην Κρήτη, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Προγράμματος της ΕΕ για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία (EaSI).

Το μαύρο κύμινο θεραπεύει τα πάντα εκτός από το θάνατο

Το λάδι του μαύρου κύμινου ονομάζεται «λάδι των Φαραώ», διότι βρέθηκε σε τάφο του Tutankhamen και άλλων Αιγυπτίων Φαραώ.
Είναι γνωστό ότι είχε χρησιμοποιηθεί... από την Κλεοπάτρα για τις ιδιότητες του στην υγεία και την ομορφιά. Ο Ελληνας γιατρός Διοσκουρίδης το χρησιμοποιούσε για τους πονοκεφάλους, την ρινική συμφόρηση, τον πονόδοντο και τα εντερικά παράσιτα.

Ο σύγχρονος... λόρδος Βύρων

Είναι ανεξήγητα πόσο και γιατί αγαπάει την Ελλάδα. Ούτε ο ίδιος, 48 χρόνια μετά, δεν μπορεί να το εξηγήσει. «Ημουν μόλις 16 ετών όταν το κρουαζιερόπλοιο που περνούσα τις καλοκαιρινές μου διακοπές μαζί με την οικογένειά μου ''έδεσε'' στο Κατάκολο Ηλείας.

Διαμαρτυρία 191 Ἀκαδημαϊκῶν τῆς Ἑλληνικῆς Διασπορᾶς

Επιστολή διαμαρτυρία για το μίσος εναντίον της ελληνικής γλώσσας απευθύνουν ακαδημαϊκοί στους πολιτικούς.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Οι απόγονοι του Χίτλερ

analyst.gr
Το τεράστιο πλυντήριο ξεπλύματος κλεμμένων χρημάτων των Εβραίων, καθώς επίσης χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες των κατεχομένων χωρών, στην Αργεντινή – με τη βοήθεια του οποίου η βιομηχανία στη Γερμανία τελικά ανέκαμψε και αργότερα αναπτύχθηκε, στο μεταπολεμικό θαύμα

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Γιατί η Ελισάβετ δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα;

Ένα ερώτημα πλανάται πάνω από τη Μεγάλη Βρετανία. Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ, που έχει ταξιδέψει στη μακρά βασιλική της θητεία σε 196 χώρες, δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα, πατρίδα του συζύγου της Φίλιππου;
Για να δώσει απαντήσεις, κλήθηκε από την εφημερίδα «Daily Mirror» ο ιστορικός, ειδικευμένος στη βασιλεία, Χιούγκο Βίκερς, ο οποίος πιστεύει ότι ο «σνομπισμός» της Ελισάβετ προς την Ελλάδα έχει να κάνει με την κακή μοίρα και κατάληξη του βασιλικού θεσμού στη χώρα, που επηρέασε και τον Φίλιππο, κάτι που όπως φαίνεται ο ίδιος δεν ξεπέρασε ποτέ.

Φωνές για πιθανότητα ενός πολέμου ακούγονται κάθε μέρα πια σε Ρωσία και ΗΠΑ!

Η Ρωσία και η Δύση έχουν εισέλθει σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξανόμενες συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν αμφισβητεί την αμερικανική διεθνή ηγεμονία.
Αυτή είναι η κοινή άποψη μεταξύ εμπειρογνωμόνων στους τομείς του στρατού και της εξωτερικής πολιτικής στη Μόσχα, οι οποίοι έχουν προειδοποιήσει ότι η Ρωσία και η Δύση είναι σε φάση μιας αντιπαράθεσης τόσο επικίνδυνης όσο η κρίση των πυραύλων της Κούβας.

Σημαντική μεταρρύθμιση της φορολογίας των εταιρειών προτείνει η Επιτροπή

Η Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα σχέδια για τη ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο φορολογούνται οι εταιρείες στην ενιαία αγορά, προκειμένου να επιτευχθεί ένα δικαιότερο και πιο ευνοϊκό για την ανάπτυξη σύστημα φορολόγησης των εταιρειών.

Cocktail bar που σερβίρει μόνο… νερό!

Μεταλλικό, sparkling ή deluxe νεράκι θα απολαμβάνουν οι πελάτες του water-only cocktail bar στο διάσημο πολυκατάστημα Selfridges στην οδό Oxford στο Λονδίνο για να σβήσουν τη δίψα τους μετά από τις αγορές τους… Από τον Μάιο έχει ξεκινήσει και η αναζήτηση των σομελιέ νερού, ατόμων δηλαδή που έχουν εκπαιδεύσει τον ουρανίσκο τους να αντιλαμβάνεται τις διαφορές στη γεύση του κάθε είδους νερού, από την προέλευση μέχρι την περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία, οι οποίοι θα κατευθύνουν τους πελάτες στη σωστή επιλογή.

Γιατί το τυρί και το κρασί αποτελούν τον τέλειο γευστικό συνδυασμό;

Ένας ταιριαστός συνδυασμός κρασιού και τυριού μπορεί να απογειώσει τη γεύση και να μεγιστοποιήσει την απόλαυση. Οι λάτρεις του κρασιού το γνωρίζουν καλά, τώρα όμως δόθηκε και η επιστημονική εξήγηση.

Γιατί δεν πρέπει να πετάς αυτά τα σακουλάκια; Δες επτά πρακτικές χρήσεις τους!

Τα σακουλάκια με γέλη (τζελ) πυριτίου τα συναντάμε συχνά μέσα σε κουτιά παπουτσιών, ή σε άλλες συσκευασίες και συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια, μόνο και μόνο επειδή πιστεύουμε ότι είναι εντελώς άχρηστα, ή ακόμα πως είναι τοξικά και επικίνδυνα για την υγεία μας.

Πόσο επιτρέπεται να ασχολείται ένα παιδί με «έξυπνες» συσκευές;

Νέες κατευθυντήριες οδηγίες εξέδωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής σχετικά με τη χρήση των «έξυπνων» συσκευών και των οθονών γενικά από τα μικρά παιδιά. Σύμφωνα με αυτές, τα βρέφη έως και 18 μηνών δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με καμιά έξυπνη συσκευή, ενώ για τα νήπια δύο έως πέντε ετών. η ενασχόλησή τους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 60 λεπτά.

Επιστήμονες βρήκαν τον μηχανισμό του ψέματος στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Όσο περισσότερα ψέματα λέμε, τόσο πιο εύκολη γίνεται σταδιακά η διαστρέβλωση της αλήθειας: Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να αποδείξουν πειραματικά αυτό το φαινόμενο της "χιονοστιβάδας" και τον βιολογικό μηχανισμό που τον διευκολύνει.
Στην αρχή, ο ψεύτης αισθάνεται κάπως άβολα, υπογραμμίζει η μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στην επιστημονική επιθεώρηση Nature.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Δημοσθένης προς Αθηναίους πριν 2300 χρόνια ή μήπως πριν λίγες στιγμές;

..."Οι ελληνικές πόλεις νοσούν... Οι πολιτευόμενοι και διαχειριστές των κοινών δωροδοκούνται και εξαγοράζονται.
Κι όσο για τη μεγάλη Μάζα των πολιτών, είτε δεν αντιλαμβάνονται τα όσα διαπράττουν οι κυβερνώντες, είτε τα αντιλαμβάνονται αλλά δεν αντιδρούν, βυθισμένοι όπως είναι στη ραστώνη και την άνεση της καθημερινότητας...

Καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να τα καταφέρει, εάν δεν πιεσθεί αφόρητα από ολόκληρη την κοινωνία

analyst.gr
Υπάρχουν πολλές ελπίδες για το μέλλον μας, αλλά όχι χωρίς να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας – ενώ η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, αφού διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις, αλλά όχι όταν οι Πολίτες της έχουν αποχαυνωθεί, περιμένοντας μοιρολατρικά να χάσουν τα πάντα. 

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Οι απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες της γλιστρίδας

Η γλιστρίδα είναι ένα… ευεργετικό ζιζάνιο. Παλιότερα χρησιμοποιούνταν πολύ συχνά στη διατροφή στις αγροτικές περιοχές και όχι μόνο. Έχει ιδιαίτερη γεύση είναι πολύ ωφέλιμη και έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
Το αστείο είναι ότι όταν σε έναν οργανισμό υπάρχει έλλειψη Ω3 οι ειδικοί συστήνουν συμπληρώματα ή παχιά ψάρια, ενώ η απλή και ταπεινή γλυστρίδα «τα έχει όλα και συμφέρει» που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση.

Οργισμένη, ανοικτή επιστολή Ελλήνων του Μονάχου

Αποφράδα ημέρα για τον ελληνισμό του Μονάχου χαρακτηρίζουν οι εκεί Ελληνες τη 19η Οκτωβρίου 2016. Προχθές ελήφθη –με ψήφους 78 υπέρ και 2 κατά– η τελική απόφαση της Ολομέλειας του Δήμου Μονάχου υπέρ του γκρεμίσματος του ελληνικού σχολείου, όνειρο δεκαετιών του ελληνισμού στο Μόναχο.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Πώς φτιάχνεται μια φλογέρα;

Η φλογέρα είναι ένα από τα κατεξοχήν ποιμενικά όργανα στην Ελλάδα, το οποίο παίζεται κυρίως από αυτοδίδακτους οργανοπαίκτες.
Δεν χρειάζεται να γνωρίζει κανείς νότες για να παίξει φλογέρα, παρά μόνο να διαθέτει μεράκι και θέληση.
Γι” αυτό οι φλογεροπαίκτες πρέπει να έχουν μουσικό αυτί και να παίζουν τα κομμάτια ο καθένας με το δικό του τρόπο, αφού τα αφομοιώσουν.

Η κρίση έφερε τους Έλληνες πιο κοντά στη μεσογειακή διατροφή

Πιο κοντά στη μεσογειακή διατροφή βρίσκονται σήμερα οι Έλληνες καταναλωτές, ενώ λόγω οικονομικής κρίσης μειώθηκε, σε σχέση με το 2011, το ποσοστό εκείνων που γευματίζουν εκτός σπιτιού ή σε καταστήματα fast food. Ωστόσο, ένας στους τρεις δηλώνει πλέον ότι λόγω οικονομικής κατάστασης έχει αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες, καθώς δεν μπορεί να αγοράσει βασικά είδη διατροφής.

Τι σχέση έχουν τα καθαρά πιάτα με την καθαρή σκέψη;

Η ενσυνείδηση και η καθαρή σκέψη σχετίζονται συνήθως με το διαλογισμό και μια γαλήνια διανοητική κατάσταση. Τότε, πώς συνδέεται αυτό με τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού;
Πρόσφατη μελέτη που διεξήγαγαν ερευνητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, υποδεικνύει πως το πλύσιμο των πιάτων είναι μια πράξη που ενθαρρύνει την ενσυνείδηση (mindfulness), μια κατάσταση που σχετίζεται με καλύτερη ποιότητα ζωής, μειωμένα επίπεδα άγχους ακόμη και ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Ανοσία στο έντερο με κατοικίδια

Το ελαφρώς «βρόμικο» περιβάλλον αποτρέπει φλεγμονώδεις νόσους, σύμφωνα με ερευνητές.
Οι άνθρωποι που μεγαλώνουν σε «βρόμικο» περιβάλλον ή τουλάχιστον όχι υπερβολικά καθαρό και εκτίθενται σε μικρόβια αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονωδών νόσων του εντέρου.

Οθόνη στον αέρα από «αιωρούμενα pixels»

Μία αιωρούμενη οθόνη από «αιωρούμενα pixels» κατάφεραν να δημιουργήσουν επιστήμονες από δύο βρετανικά πανεπιστήμια.
Συγκεκριμένα, ερευνητές από το University of Sussex και το University of Bristol χρησιμοποίησαν ηχητικά κύματα για να σηκώσουν πολλά μικροσκοπικά αντικείμενα ταυτόχρονα, πριν τους αλλάξουν θέσεις κατά βούληση, μέσω της χρήσης ηλεκτρικών πεδίων.

Πότε το άρρωστο παιδί πρέπει να μείνει στο σπίτι;

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους το παιδί σας θα αρρωστήσει κάποιες φορές και αυτό δεν μπορείτε να το αποφύγετε.
Πότε θα πρέπει να μην το στείλετε στο σχολείο, αλλά να το κρατήσετε στο σπίτι;
Όσο πιο μικρό είναι το παιδάκι, τόσο πιο δύσκολο είναι να μπορέσετε να συνεννοηθείτε μαζί του και να σας περιγράψει επαρκώς πώς νιώθει και πού πονάει.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Το νέο Erasmus+ χορηγεί δάνεια για μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στο πλαίσιο του προγράμματος Δάνεια Erasmus+ για μεταπτυχιακούς φοιτητές και με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα χορηγηθούν δάνεια ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ (£30 εκάτ.) για μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) και τον συνεργαζόμενο βρετανικό δανειοδοτικό οργανισμό, Future Finance.

Οι ξένες γλώσσες βοηθούν την «κωδικοποίηση πληροφοριών»

Οσο περισσότερες ξένες γλώσσες μαθαίνουμε τόσο αυξάνεται η πλαστικότητα του εγκεφάλου καθώς και η ικανότητά του να κωδικοποιεί πληροφορίες. Αυτό ανακάλυψαν ερευνητές της Ανώτερης Σχολής Οικονομικών (ΗSE) του Εθνικού Ερευνητικού Πανεπιστημίου στη Μόσχα της Ρωσίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Πανεπιστήμιου του Ελσίνκι, όπως ανέφεραν στην επιθεώρηση «Scientific Reports».

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Εναρκτήρια βραδιά με πολύ κέφι από τον όμιλο «Αγκαλιάζω» νομού Αχαΐας (φωτ. - βίντεο)

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η νέα εθελοντική χρονιά 2016-17 για τον όμιλο «Αγκαλιάζω» νομού Αχαΐας. Πλήθος κόσμου διασκέδασε στη μουσική βραδιά αγκαλιάς και αγάπης που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο BB king, χθες Τετάρτη.

Ο κρόκος Κοζάνης «φάρμακο» για τον εγκέφαλό μας

Ο κρόκος Κοζάνης συντελεί σε βελτίωση των νοητικών λειτουργιών, ενώ θετική επίδραση έχει και στα άτομα με ήπια νοητική διαταραχή, σύμφωνα με ελληνική μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό έντυπο Journal of Alzheimer’s Disease.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Απίθανη «πτήση» φάλαινας μπροστά στην κάμερα

Απίστευτο παιχνίδι φάλαινας μπροστά στην κάμερα, προσφέρει ένα εντυπωσιακό... άλμα από εξαιρετική λήψη.
Δείτε το βίντεο...

Θα αποκάλυπτε κύκλωμα μαύρης μαγείας με διάσημους ο ερευνητής UFO που πέθανε μυστηριωδώς

Σύμφωνα με την αρραβωνιαστικιά του, στο κύκλωμα αυτό συμμετείχαν μέχρι και πολιτικά πρόσωπα - Ακόμα δεν έχουν προσδιοριστεί επαρκώς από τις αρχές τα αίτια του θανάτου του.
Ο ερευνητής UFO, ο ανεξήγητος θάνατος του οποίου πυροδότησε έναν χείμαρρο από παρατραβηγμένες θεωρίες συνωμοσίας τις προηγούμενες μέρες, ετοιμαζόταν να αποκαλύψει πληροφορίες στο κοινό σχετικά με ένα κύκλωμα μαύρης μαγείας, στο οποίο μάλιστα συμμετείχε μια πληθώρα πολιτικών και σελέμπριτις.