Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Εντυπωσιακή εικόνα. Ψαραετός πιάνει δηλητηριώδες μπαλονόψαρο

Ένα θανάσιμο γεύμα για ένα ψαραετό που έπιασε ένα δηλητηριώδες μπαλονόψαρο.
Το εντυπωσιακό βίντεο τράβηξε ένας ερασιτέχνης φωτογράφος άγριας ζωής. Που κατέγραψε τη σπάνια σκηνή.
Το συγκεκριμένο είδος ψαριού Puffer Fish (μπαλονόψαρο) έχουν τοξίνες στο δέρμα τους, αναγκάζοντας τα πουλιά να τα αφήνουν αμέσως μόλις τα πιάσουν.
Όμως ο συγκεκριμένος ψαραετός συνεχίζει να κρατάει το δηλητηριώδες ψάρι, πετώντας πάνω από την προκυμαία.
Λίγο νωρίτερα, το εντυπωσιακό αρπαχτικό είναι βουτήξει με τεράστια ταχύτητα στο νερό και είχε πιάσει το μπαλονόψαρο, που μόλις αντιλήφθηκε τον κίνδυνο φούσκωσε σαν μπαλόνι για να προστατευτεί.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάποια είδη του συγκεκριμένου ψαριού έχουν αρκετό δηλητήριο για να χάσουν τη ζωή τους μέχρι και 30 ενήλικες άνθρωποι.
Στην ιαπωνική κουζίνα, ειδικά εκπαιδευμένοι σεφ εκπαιδεύονται για χρόνια ώστε να μπορούν να χειριστούν αυτά τα ψάρια, αφήνοντας μόνο λίγο δηλητήριο για να προκαλεί ένα παράξενο αίσθημα μουδιάσματος στο λαιμό και στο σώμα σε όσους τολμηρούς καταναλώνουν την εκλεπτυσμένη λιχουδιά Φούγκου.
Μια μικρή απροσεξία από τον μάγειρα και είναι πολύ εύκολο κάποιος από τους συνδαιτημόνες να βρεθεί με δηλητηρίαση στο νοσοκομείο ή ακόμη και στον άλλο κόσμο.
Εξάλλου, εχει παρατηρηθεί πως κάποια δελφίνια συνηθίζουν να παίζουν με τέτοιου είδους ψάρια καθώ οι τοξίνες τους είναι παραισθησιογόνες, δημιουργώντας ευφορία σε μικρές δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου