Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Παρουσίαση Βιβλίου «ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Στίβος 1961-2014. Η ιστορία»

Η ΑΕΠ Ολυμπιάς με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έκδοση και κυκλοφορία του βιβλίου με την ιστορία του τμήματος στίβου: «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΤΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, Στίβος 1961-2014, Η ιστορία» που έγραψε ο δημοσιογράφος Τάσσος Σταθόπουλος και κυκλοφορεί από την «Αχαϊκή βιβλιοθήκη / Εκδόσεις Πελοπόννησος».
Μέσα στις 220 σελίδες καταγράφεται μέρος της ιστορίας του τμήματος στίβου της Ολυμπιάδας από το 1961 που ιδρύθηκε ο Σύλλογος έως σήμερα. Ανέκδοτες ιστορίες, φωτογραφίες που δημοσιεύονται για πρώτη φορά, πλούσιο αρχειακό υλικό, πίνακες και πολλά ακόμα συνθέτουν ένα απαραίτητο απόκτημα για κάθε αθλητική βιβλιοθήκη.
Η Ολυμπιάδα, σε μια εποχή που οι αθλητικές αξίες δοκιμάζονται και που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός βάλλεται, τόλμησε! Εξέδωσε την ιστορία του τμήματος στίβου και γίνεται ένα από τα ελάχιστα ερασιτεχνικά σωματεία που κάνει κάτι τέτοιο, το πρώτο δε στην Πάτρα!
Ο αναγνώστης θα διαβάσει με ενδιαφέρον το πως ιδρύθηκε ο σύλλογος, ποιοι ήσαν οι πρώτοι αθλητές, και ακόμα την ιστορία των εγκαταστάσεων του Συλλόγου, όλες τις διοικήσεις, προπονητές του τμήματος στίβου, τους πρωταθλητές και όλους όσους κατέκτησαν έστω και ένα μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου. Τέλος παρουσιάζονται οι λίστες με τους αθλητές που κατέχουν την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του συλλόγου, τόσο στον ανοικτό όσο και στον κλειστό στίβο, σε όλες τις κατηγορίες.
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση, τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015, στις 7μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της Ολυμπιάδας, Τείσωνος 24 και Ακρωτηρίου (Ταραμπούρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου