Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Προκήρυξη διαγωνισμού συγγραφής κειμένου για τη διεύρυνση της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε διαγωνισμό συγγραφής κειμένου με τίτλο «Τόσο ίδιες, τόσο διαφορετικές, τόσο … Ευρωπαϊκές». Οι νέοι από όλη την Ευρώπη καλούνται να μοιραστούν τις απόψεις τους σε ένα άρθρο με 1.000 το πολύ λέξεις, απαντώντας σε μία ή και στις δύο ακόλουθες ερωτήσεις σχετικά με τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

  • Ποια είναι η εμπειρία σας σε μια διευρυμένη Ευρωπαϊκή Ένωση;
  • Πώς μπορεί η διευρυμένη Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος;
Όπως δήλωσε ο Johannes Hahn, Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την ευρωπαϊκή πολιτική γειτονίας και για τις διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση: «Η πολιτική της ΕΕ όσον αφορά τη διεύρυνση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του ευρωπαϊκού εγχειρήματος και της ειρήνης. Βοηθώντας τους φίλους μας να υλοποιήσουν τις ευρωπαϊκές τους φιλοδοξίες, δημιουργούμε κοινές συνθήκες σταθερότητας και ευημερίας σε ολόκληρη την Ένωση. Είμαι βέβαιος ότι από αυτόν το διαγωνισμό συγγραφής κειμένου θα προκύψουν ενδιαφέροντα και δημιουργικά έργα και ότι θα εμπνεύσει μια καινούργια γενιά νέων Ευρωπαίων που θα οικοδομήσουν όλοι μαζί το κοινό Ευρωπαϊκό σπίτι μας στο μέλλον».
Ο διαγωνισμός λήγει στις 27 Φεβρουαρίου 2015 και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-25 ετών που είναι πολίτες ενός από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ.
Οι εθνικές κριτικές επιτροπές θα επιλέξουν ένα νικητή από κάθε χώρα, και όλοι θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για μια τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει επίσης τα άρθρα των νικητών και θα τα διαθέσει προς δημοσίευση στα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά μέσα επικοινωνίας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό συγγραφής κειμένου και για τον τρόπο συμμετοχής, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου