Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Πατάτα: Οδηγίες φυτοπροστασίας

Οδηγίες φυτοπροστασίας από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας.

ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ 

Διαπιστώσεις: Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε Αχαΐα, Ηλεία από τις πρωινές ώρες σήμερα 22/10 και συνεχείς βροχοπτώσεις στο δυτικό άξονα. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το Σάββατο. Σε όλες τις περιοχές οι φθινοπωρινές πατάτες βρίσκονται σε ιδιαίτερο ευπαθές στάδιο στις προσβολές του παθογόνου και επικρατούν ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες για την ασθένεια με παρατεταμένη διύγρανση των φύλλων, συννεφιά και μέτριες θερμοκρασίες. 
Συστάσεις: Σε όλες τις περιοχές, και όταν οι συνθήκες στο χωράφι το επιτρέψουν, να συνεχιστεί η προστασία για τον περονόσπορο με εφαρμογές διασυστηματικών σύμφωνα με τις οδηγίες του τοπικού γεωπόνου από τις λίστες με τα εγκεκριμένα σκευάσματα έτους 2015 (έκδοση 19/02/2015). Να χρησιμοποιηθούν οι μεγαλύτερες συνιστώμενες από την ετικέτα δόσεις και το μικρότερο μεσοδιάστημα μεταξύ των ψεκασμών. 

ΑΛΤΕΡΝΑΡΙΩΣΗ

Συνιστώνται εφαρμογές ανά 10ήμερο με σκευάσματα επαφής μετά από ασφαλή διάγνωση από τον γεωπόνο – σύμβουλο της καλλιέργειας. Στις περιπτώσεις που απαιτείται να γίνεται συνδυασμένη αντιμετώπιση με τον περονόσπορο με τα εγκεκριμένα σκευάσματα έτους 2015 (έκδοση 19/02/2015). 
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ MSC Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου