Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ανακαλύφθηκε το γενετικό «κλειδί» για να ξαναγίνουν οι ντομάτες επιτέλους νόστιμες

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν το γενετικό «κλειδί» για να αποκαταστήσουν τη γεύση της ντομάτας, η οποία έχει χάσει πια την παλιά νοστιμιά της.
Οι γενετικές αναλύσεις αποκάλυψαν ποια γονίδια είναι αναγκαία για να επανέλθει η πρωταρχική πλούσια γεύση της ντομάτας, παρέχοντας έτσι τον αναγκαίο «οδικό χάρτη» επανόδου στις παλιές καλές εποχές, με μια σταδιακή διαδικασία μέσα από διασταυρώσεις ποικιλιών και όχι με γενετική τροποποίηση.

Εμπιστευτική έκθεση του ΔΝΤ: Οδηγείται σε κατάρρευση η Ελλάδα

Του Alexander Mercouris, Duran
Απόδοση Μιχαήλ Στυλιανού
«Εμπιστευτική έκθεση του ΔΝΤ προειδοποιεί ότι η σημερινή συνταγή «διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας «δεν επιδέχεται στήριξη πλέον» (“isunsustainable”), όταν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος καλπάζει εκτός ελέγχου, και οσοδήποτε μεγάλες μεταρρυθμίσεις θα είναι αδύνατον να λύσουν το πρόβλημα.

Η ασπίδα του Ευφράτη

analyst.gr
Η Τουρκία οδεύει σταθερά τον κατήφορο στον οποίο την οδηγεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η «Ασπίδα του Ευφράτη» που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου 2016 με την Τουρκική εισβολή στην Συρία, σημείωσε «επιτυχία» μόνο στην Τζαραμπλούς την οποία όμως εγκατέλειψε «από μόνο του» το Ισλαμικό Κράτος.

Πόσοι (και πού) είναι οι Έλληνες του εξωτερικού

Το ότι υπάρχει μία ακόμη Ελλάδα εκτός συνόρων μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως έχει σε ένα μεγάλο βαθμό βάση. Μπορεί το τρίτο μεγάλο κύμα μετανάστευσης που γνωρίζει η χώρα να μην έχει τη δυναμική που είχαν τα δύο προηγούμενα (το πρώτο στις αρχές του περασμένου αιώνα και το δεύτερο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο) όμως ενισχύει σημαντικά τη δεύτερη αυτή Ελλάδα.

Η γενιά των χτιστών

Τις τελευταίες δεκαετίες η χώρα μας διέρχεται έντονες οικονομικές μεταβολές, είτε ως μεθυστική επίπλαστη ανάπτυξη και αφθονία, είτε ως σκληρή κρίση και ανεργία. Και στις δύο περιπτώσεις ο Έλληνας τυφλώθηκε και απορροφήθηκε σε βαθμό που δεν διέβλεψε την κοινωνική παρακμή, την θεσμική κατάρρευση και την πολιτική εξαχρείωση. Κατανοώ ότι πολλοί Έλληνες αντιμετωπίζουν την ανεργία, τη φτώχεια, την σκληρή φορολογία και την απόγνωση, αφού δεν βλέπουν καμία προοπτική βελτίωσης.

Μάθετε την εποχικότητα των ψαριών – Ποια να καταναλώνουμε κάθε μήνα (λίστα)

Μάθετε ποια ψάρια είναι φρέσκα-εποχής κάθε μήνα:

Πώς να φτιάξετε την καλύτερη σπιτική οδοντόκρεμα

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε πολλές φορές μόνοι σας τα προϊόντα για την προσωπική σας υγιεινή, αυτή είναι μια πολύ καλή συνταγή για την οδοντόκρεμά σας.
Φτιαγμένη από ιδιαίτερα υλικά, η συγκεκριμένη σπιτική οδοντόκρεμα είναι άκρως αποτελεσματική και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Πώς θα πολλαπλασιάσετε τις τριανταφυλλιές με τη μέθοδο της εναέριας καταβολάδας

Η μέθοδος είναι αρκετά απλή. Θα χρειάζεται υπόστρωμα βρυών σφάγνου (sphagnum moss), που μπορείτε να το βρείτε σε φυτώρια και καταστήματα εφοδίων για τον κήπο κι αφού το βρέξετε, θα το τυλίξετε γύρω από την πληγή που θα κάνετε στο στέλεχος.

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο δημιουργός του PAC-MAN

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο γνωστός ως "Πατέρας του PAC-MAN" ιδρυτής της ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής παιχνιδιών και λογισμικού ηλεκτρονικών παιχνιδιών Bandai Namco Holdings.

Το δόγμα Τραμπ

Η πρώτη επίσημη ομιλία του αμερικανού προέδρου αποτέλεσε σοκ για τον πλανήτη – ειδικά για το ακραίο νεοφιλελεύθερο κατεστημένο, το οποίο διαπίστωσε έντρομο πως ο κόσμος που έχει δημιουργήσει τίθεται υπό αμφισβήτηση, από ένα δικό του επιτυχημένο μέλος.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Συμβουλές για μακροζωία και μακροημέρευση

Σύμφωνα με τους ειδικούς το λίγο αλκοόλ παίζει βοηθητικό ρόλο στην προοπτική της μακροζωίας. Επειδή το αλκοόλ ανεβάζει την καλή χοληστερίνη και επίσης επειδή μειώνει την συγκολλητικότητα των αιμοπεταλίων κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το κρασί αλλά με όλα τα αλκοολούχα ποτά. Οι ειδικοί επικεντρώνονται βέβαια στο κρασί, γιατί εκτός των άλλων περιέχει τα αντιοξειδωτικά του σταφυλιού.

Νόα Τάλβιν – Πώς διαδίδονται τα ψεύτικα νέα

Τις προηγούμενες δεκαετίες, τα περισσότερα νέα που έφταναν στις άκρες του κόσμου προέρχονται από μερικές μεγάλες εφημερίδες και δίκτυα ειδήσεων που είχαν τους πόρους να συγκεντρώσουν απευθείας πληροφορίες. Η ταχύτητα με την οποία διαδίδεται τώρα μια πληροφορία, όμως, έχει δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για κάτι που ονομάζουμε κυκλική αναφορά.

Λιβάνι: Κάνει θαύματα σε επτά μέρες – Δείτε τις θεραπευτικές του ιδιότητες

Μπορεί το λιβάνι να είναι γνωστό περισσότερο από την εκκλησία και από… τα δώρα των τριών μάγων στο θείο βρέφος, όμως, φαίνεται ότι… διαθέτει ξεχωριστές θεραπευτικές ιδιότητες.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Tι συμβαίνει όταν χρησιμοποιούμε την τουαλέτα στο αεροπλάνο (Βίντεο)

Υπάρχει ένας αστικός μύθος που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια και που θέλει τα αεροπλάνα να... αδειάζουν το περιεχόμενο της τουαλέτας όταν είναι στον αέρα.
Μάλιστα υπήρχαν και άρθρα με «αναφορές» ακόμα και για θανάτους άτυχων πολιτών που τους πέτυχαν περιττώματα από αεροπλάνα την ώρα που περπατούσαν στον δρόμο.

Γι' αυτό καταργείται το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ από τις 5 Απριλίου

Ως τις 4 Απριλίου θα... ζήσει το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, έτσι όπως το ξέρουμε. Τη θέση του θα πάρει ένα νέο χαρτονόμισμα, για λόγους ασφαλείας.

Τραμπ: Θα δοθεί προτεραιότητα σε Σύρους χριστιανούς πρόσφυγες που θέλουν να έρθουν στις ΗΠΑ

«Ηταν άδικο αυτό που συνέβαινε μέχρι τώρα».
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις αιτήσεις Σύρων χριστιανών για χορήγηση καθεστώτος πρόσφυγα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο διαφορετικός τρόπος να απαλλαγείς από τον πονοκέφαλο, σε δυο λεπτά!

Ο πονοκέφαλος είναι μια ενοχλητική κατάσταση που βιώνετε πολύ συχνά και οι ρίζες του δεν εντοπίζονται μόνο στο «κακό» μάτι, αλλά σε πολλούς άλλους παράγοντες που μπορούν να τον προκαλέσουν.

Τι γίνεται αν βάλει κάποιος όπισθεν με 100 χλμ./ ώρα;

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι θα γίνει αν εκεί που οδηγείτε με κάποια ταχύτητα βάλετε ξαφνικά όπισθεν στο κιβώτιο. Προκειμένου να απαντήσει λοιπόν στο ερώτημα αυτό ένας youtuber στις ΗΠΑ και μέσα από τη σελίδα του AutoVlog προχώρησε στην υλοποίηση του «πειράματος».

Θα πολεμούσες για την πατρίδα σου;

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα που έδωσαν οι πολίτες δεκάδων χωρών ανά τον κόσμο στο πλαίσιο έρευνας που διενήργησε η Gallup International και στον συγκεκριμένο χάρτη (MapPorn) βλέπετε τα αποτελέσματα της έρευνας σε χώρες της Ευρώπης και γειτονικών αυτής χωρών. Η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πάνω από το μισό τοις εκατό, ενώ η Τουρκία έχει μεγάλο ποσοστό και έρχεται δεύτερη μετά τη Φινλανδία.
Σε κάθε χώρα αναγράφεται το ποσοστό αυτών που δήλωσαν πρόθυμοι να πολεμήσουν για τη χώρα τους.

Επιστήμονες δημιούργησαν μεταλλικό υδρογόνο

Περίπου 80 χρόνια μετά τη θεωρητική πρόβλεψή του το 1935, επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ κατάφεραν επιτέλους -εν είδει σύγχρονων αλχημιστών- να κάνουν πραγματικότητα τη δημιουργία μεταλλικού υδρογόνου.

Σήμερα Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: «Σκεφτείτε διπλά πριν δημοσιεύσετε!»

Σε κάθε βήμα της πλοήγησης μας στο διαδίκτυο «προσφέρουμε» προσωπικές πληροφορίες. Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις δημιουργούν νέες προκλήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς στο διαδίκτυο δεν υφίστανται σύνορα.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Spiegel για τη μη έκδοση των «8» Τούρκων: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Ελλάδα

Μεγάλη απήχηση στον γερμανικό Τύπο βρίσκει η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που κατηγορούνται για ανάμιξη στο πραξικόπημα κατά του προέδρου Ερντογάν.
«Μόνο 17 λεπτά διήρκεσε η συνεδρίαση του Αρείου Πάγου» σημειώνει στη διαδικτυακή του έκδοση το περιοδικό Spiegel «ήταν όμως ένα σημαντικό τεστ για την ελληνική δημοκρατία. Η απόφαση τιμά τις ευρωπαϊκές αξίες και την έννοια του κράτους δικαίου. Θα μπορούσε όμως να δυσχεράνει τις ούτως ή άλλως τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Βραβείο στους δημοσιογράφους Αν. Αιγαίου - Δωδεκανήσων της ΕΣΗΕΠΗΝ από το Ίδρυμα Μπότση

Μια ιστορική τιμητική διάκριση δόθηκε χθες από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση στους επαγγελματίες δημοσιογράφους, μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, για την άμεση και αντικειμενική κάλυψη της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης και την ανάδειξη της αλληλεγγύης στον άνθρωπο, για την πληρότητα της ενημέρωσης με σεβασμό στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Αίτια, συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης της βρογχίτιδας

Βρογχίτιδα είναι η φλεγμονή της βλεννογόνου επίστρωσης του βρογχικών σωλήνων, οι οποίοι μεταφέρουν αέρα από και προς τους πνεύμονες.
Οι άνθρωποι που έχουν βρογχίτιδα συχνά έχουν πτύελα με παχύτερη βλέννα και με διαφορετικό χρώμα από το κανονικό. Ως πάθηση, η βρογχίτιδα μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια.

Πώς προστατεύεστε σε περίπτωση κλοπής του οχήματός σας

Οι κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών αποτελούν συμβάντα που δεδομένα προκαλούν αναστάτωση και οικονομική ζημιά. Είναι, επίσης πολύ συνηθισμένα περιστατικά, καθώς όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, στην ελληνική επικράτεια καταγράφονται καθημερινά περίπου 79 κλοπές οχημάτων.

Το κόλπο για να βρίσκεις εύκολα το αυτοκίνητό σου στο πάρκινγκ (βίντεο)

Πόσες φορές έχετε παρκάρει σε ένα μεγάλο πάρκινγκ και προσπαθείτε να θυμηθείτε που έχετε παρκάρει; Εμείς πολλές…
Στο βίντεο ο φίλος μας βρήκε ένα περίεργο κόλπο για να μην το ψάχνει και να το αναγνωρίζει από μακριά.

Μπορείτε να «ακούσετε» το φως όταν αναβοσβήνει; Κάντε αυτό το τεστ για να δείτε αν έχετε συναισθησία

Η συναισθησία είναι το συναρπαστικό νευρολογικό φαινόμενο κατά το οποίο η διέγερση μιας αίσθησης πυροδοτεί μια άλλη αισθητηριακή οδό. 

Γιατί μας άλλαξαν το όνομα; Γιατί λεγόμαστε Greeks και όχι Έλληνες;

Και γιατί η χώρα μας λέγεται Greece και όχι Ελλάδα; Μια μεγάλη, περίπλοκη και κάπως περίεργη ιστορία.
Οι Έλληνες ήταν γνωστοί με πολλά διαφορετικά ονόματα στην ιστορία. Οι πολεμιστές που έπεσαν στις Θερμοπύλες έπεσαν ως Έλληνες, ενώ αιώνες αργότερα όταν κήρυττε ο Ιησούς οποιοδήποτε πρόσωπο μη-εβραϊκής πίστης αποκαλείτο Έλληνας.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Δέκα πράγματα που δεν ξέρατε για τις ρωμαϊκές λεγεώνες (βίντεο)

Οι ρωμαϊκές λεγεώνες ήταν ο φόβος και ο τρόμος της αρχαιότητας.
Η δοκιμασμένη πολεμική μηχανή της αρχαιότητας που ώθησε στις τέσσερις γωνιές της γης την φήμη της Ρώμης και της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία στους αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν την Τουρκία

Νέα ταξιδιωτική σύσταση για την Τουρκία εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από την οποία προκύπτει ότι διατηρούνται οι φόβοι για νέα τρομοκρατική επίθεση.
Ειδικότερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημερώνει τους αμερικανούς πολίτες για αυξημένους κίνδυνους εξαιτίας των τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στην Τουρκία.

Κυκλική οικονομία: Πρόοδος σε βασικές πρωτοβουλίες της Επιτροπής

Έναν χρόνο μετά την έγκριση της δέσμης μέτρων για την κυκλική οικονομία, η Επιτροπή παρουσιάζει σήμερα έκθεση σχετικά με την υλοποίηση και την πρόοδο των βασικών πρωτοβουλιών στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης που κατάρτισε το 2015.

Ρεκόρ συμμετοχών στο πρόγραμμα Erasmus+ !

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα νέα αριθμητικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι το πρόγραμμα Erasmus+ της ΕΕ για την εκπαίδευση και την κατάρτιση, το οποίο γιορτάζει φέτος την 30ή του επέτειο, είναι πιο επιτυχημένο και ανοικτό από ποτέ.

O διεθνούς φήμης ομότιμος καθηγητής γναθοπροσωπικής, Χρήστος Μάρτης, στον «Αχελώο TV»

Τον διεθνούς φήμης ομότιμο καθηγητή γναθοπροσωπικής, Χρήστο Μάρτη, έχει προσκεκλημένο στην τηλεόραση του «Αχελώου» και στην εκπομπή «Ανοιχτές Σελίδες» αύριο Παρασκευή στις 22.15 μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Μια γυναίκα μιλάει για την απίστευτη εμπειρία της: «Οι μέλισσες με θεράπευσαν από πολλαπλή σκλήρυνση»

Η Μαρίζ Πιος, καθηγήτρια γυμναστικής και πρώην μέλος της Γαλλικής Εθνικής ομάδας στη γυμναστική, μπόρεσε να τα βγάλει πέρα με μια σοβαρή αυτοάνοση ασθένεια. Αφού θεραπεύτηκε, αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της με τον κόσμο γράφοντας το βιβλίο: «Η μέλισσα με θεράπευσε από πολλαπλή σκλήρυνση». Η ιστορία της προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στο κοινό, μόλις κυκλοφόρησε.
24 χρόνια πριν, όταν η Μαρίζ έγινε 50 χρονών, οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από πολλαπλή σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας).

Πώς να βελτιώσετε τη συνεργασία με το παιδί σας στο σπίτι

«Πώς να το πείσω να διαβάσει τα μαθήματα του;»
Όλοι αυτοί οι προβληματισμοί απαντώνται με πολύ απλές αλλά πρακτικές τεχνικές που πρέπει να υιοθετήσετε στη συμπεριφορά σας.
Αρχικά, θα ήταν καλό να υπάρχει σταθερό ωράριο φαγητού και ύπνου/χαλάρωσης μετά την επιστροφή του από το σχολείο και συγκεκριμένη ώρα για το διάβασμα.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Αλλάζει η εσωτερική δομή και οργάνωση της ΕΥΠ

Στην αναδιάρθρωση της ΕΥΠ προχωράει η κυβέρνηση. Το νέο οργανόγραμμα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την περασμένη Τρίτη 17/1.

Χαμός στην Άγκυρα - Το ΡΚΚ εντόπισε και σκότωσε τους πράκτορες της ΜΙΤ που δρούσαν στο εσωτερικό του!

Μεγάλο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Άγκυρα, μετά την αποκάλυψη ότι ένα στέλεχος του δικτύου του ιμάμη Γκιουλέν, εξασφάλισε τον κατάλογο των πρακτόρων που έχει "φυτέψει" η ΜΙΤ στις οργανώσεις του ΡΚΚ, τον οποίο κατάλογο παρέδωσε στους Κούρδους αξιωματούχους της κεντρικής οργάνωσης, οι οποίοι με τη σειρά τους συνέλαβαν τους πράκτορες και τους περισσότερους τους εκτέλεσαν.

Το δεύτερο τηλεφώνημα του Τραμπ σε ηγέτη στον κόσμο ήταν στον πρόεδρο Αιγύπτου Αλ-Σίσι

Μία νέα σελίδα συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Αιγύπτου διανοίγεται με την εκλογή του νέου Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επέλεξε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ-Σίσι να είναι ο δεύτερος ηγέτης παγκόσμια με τον οποίο συνομίλησε (μετά τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου).

Η απλή συνήθεια που κρατά τον εγκέφαλο πέντε χρόνια πιο νέο!

Όταν η επίδραση του πρωινού καφέ αρχίζει να εξασθενεί... και σας πιάνει η μεσημεριανή υπνηλία, μη διστάσετε να απολαύσετε έναν υπνάκο, αφού θα σας τονώσει και παράλληλα θα δυναμώσει τον εγκέφαλό σας!
Η μεσημεριανή σιέστα είναι για πολλούς καθημερινή συνήθεια και τα οφέλη της έχουν αποτελέσει το αντικείμενο πολυάριθμων επιστημονικών μελετών. Στο πλαίσιο αυτό, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς και το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον αναζήτησαν ποια είναι η ιδανική διάρκεια του μεσημεριανού ύπνου για να εξασφαλίσουμε οφέλη για την εγκεφαλική λειτουργία.

Προσοχή: Γιατί δεν πρέπει να φάτε ποτέ ξανά αυτές τις τηγανιτές πατάτες!

Δυνητικό κίνδυνο για καρκίνο εγκυμονούν οι φέτες του τοστ ή οι πατάτες που έχουν ψηθεί/τηγανιστεί πολύ, έχοντας χάσει πια το χρυσοκίτρινό χρώμα τους, όπως προειδοποιούν οι Βρετανοί επιστήμονες.
Ο κίνδυνος προέρχεται από την ουσία ακρυλαμίδιο, που παράγεται όταν οι τροφές με άμυλο (ψωμί, πατάτες κ.α.) ψήνονται ή τηγανίζονται για πολλή ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να μαυρίζουν.

Αρώνια: Superfood που αυξάνει την ενέργεια στον οργανισμό

Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως τον «καρπό της νιότης», καθώς αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος, υπερνικά τις νευρικές διαταραχές και την κόπωση.
Λέγεται, μάλιστα, ότι λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε πεκτίνη βοηθά στην απορρόφηση και στην προστασία των οργανισμών από τη ραδιενέργεια.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Παρουσιάστηκε με επιτυχία το ποιητικό έργο του Γιώργου Σπηλιώτη στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό»

Το εσπέρας της 18ης Ιανουαρίου 2017 η αίθουσα του ξενοδοχείου «Βυζαντινό» στην Πάτρα, πλημμύρισε από θαλασσινά μελτέμια, θαλασσινή ποίηση, μουσική με θαλασσινά τραγούδια, εικόνες από καράβια, φουρτουνιασμένες θάλασσες, φάρους που όλα είχαν τη γεύση της ευαισθησίας που χαρακτηρίζει τα ποιήματα του καπετά Γιώργου Σπηλιώτη.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Φτωχή γη ή φτωχή πολιτική; Η παραγωγικότητα του αγροτικού τομέα

Έκανα κάποιους πολύ πρόχειρους υπολογισμούς για την συγκριτική παραγωγικότητα του Ελληνικού γεωργικού τομέα!

Διαδικτυακά σεμινάρια της safeLine για την καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (βίντεο)

Χρήσιμες συμβουλές για την καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού δίνονται σε δύο διαδικτυακά σεμινάρια της safeLine.

Χρήστος Μποκόρος: Στοιχειώδη ζητούμενα στην ζωή και την τέχνη

«Η ζωγραφική μου άσκηση αυτογνωσίας, αντλούσε επί χρόνια από τη σχέση μου με την καταγωγή και τη βιωμένη Ιστορία. Τελευταία παιδευόμουν με το μέτρο στα ζητούμενα του ανθρώπου. Ονειρευόμουν μια λιτή ευημερία, να απολαμβάνουμε τα απολύτως αναγκαία στη ζωή μας. Τα στοιχειώδη.

Ανοικτή λογοτεχνία στο διαδίκτυο. Ηλεκτρονικά βιβλία για παιδιά και ενήλικους ανά συγγραφέα

Όλα τα βιβλία που περιέχονται στον κατάλογο της Ανοικτής Βιβλιοθήκης διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο Διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή τους εκδοτικούς οίκους. Τα έργα της ενότητας Κλασική Λογοτεχνία είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Tα τρία μεγάλα λάθη που κάνεις με την ηλεκτρική σκούπα

Μια από τις πιο σημαντικούς συμμάχους μας στην καθαριότητα του σπιτιού είναι η ηλεκτρική σκούπα που βοηθά στην απομάκρυνση της σκόνης και άλλων αλλεργιογόνων και μικροοργανισμών από το πάτωμα αλλά και από άλλα σημεία του σπιτιού.
Μπορεί το σκούπισμα να φαίνεται απλή υπόθεση, ωστόσο τελικά την χρησιμοποιούμε σωστά;

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες ποτέ δεν ρωτούσαν πόσοι ήταν οι εχθροί, αλλά πού ήταν

Λέγεται, ότι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, αυτοί οι ατρόμητοι πολεμιστές, ποτέ δεν ρωτούσαν πόσοι ήταν οι εχθροί, αλλά που ήταν...
Αυτό δείχνει, σε μεγάλο ποσοστό, την στάση τους απέναντι στον πόλεμο και τους κινδύνους.
Ο περισσότερος κόσμος όμως, με το που αντικρίζει μια δυσκολία ή ένα εμπόδιο, τις περισσότερες φορές ψάχνει λόγους για να μην το αντιμετωπίσει.

Το έμβλημα των Αμερικάνων Seals είναι Ελληνικό «300»

To έμβλημα της 300ης σειράς των βατραχιών της Αμερικής (US NAVY SEALS) είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ.
Tα βατράχια των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι γνωστές και ως φώκιες (seals) έφθασαν τις 300 σειρές.
Η 300η λοιπόν σειρά για έμβλημα της επέλεξε την ασπίδα των 300 των Λεωνίδα, του δικού μας Λεωνίδα, του Βασιλιά της Σπάρτης, που με τους 300 άνδρες τους και τους 700 Θεσπιείς έδωσαν ψυχή και σώμα ενάντια στον ξένο δυνάστη.

Πώς θα κόψεις μια και καλή τη λιγούρα για γλυκό μετά το φαγητό

Μια συνήθεια που για τους περισσότερους έχει καθιερωθεί από τα παιδικά τους χρόνια, που «έμαθαν» να την έχουν. Μετά από ένα απολαυστικό γεύμα ακολουθεί ένα ακόμα πιο απολαυστικό γλύκισμα.
Ισως να έχετε παρατηρήσει κι εσείς μια ανάγκη να φάτε κάτι γλυκό (ο,τιδήποτε!) μετά το φαγητό και είτε έχετε αναρωτηθεί γιατί αυτό σας συμβαίνει είτε όχι, υπάρχει λόγος γι' αυτό.