Φινλανδική έρευνα καταρρίπτει τη θεωρία σύμφωνα με την οποία η συχνή κατανάλωση αβγών είναι υπεύθυνη για την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης, τονίζοντας επίσης ότι είναι μια από τις ιδανικότερες επιλογές για πρωινό λόγω του ότι βοηθούν σημαντικά στην ενίσχυση των εγκεφαλικών λειτουργιών.
Στη συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν 2.497 άνδρες, ηλικίας 42 έως 60, που είχαν διαγνωστεί με διαταραχή μνήμης. Για μία περίοδο 22 ετών, οι 337 από αυτούς είχαν εκδηλώσει κάποιον τύπο νευρολογικής ασθένειας, κυρίως νόσο Αλτσχάιμερ.
Οι μελέτες, λοιπόν, των Φινλανδών επιστημόνων απέδειξαν ότι με την κατανάλωση αβγών για πρωινό ενισχύονται οι εγκεφαλικές λειτουργίες, ενώ το τελικό πόρισμα αναφορικά με τη χοληστερόλη ήταν ότι καταναλώνοντας αβγά τα επίπεδά της αυξάνονται ελάχιστα. Ο καθηγητής Γίρκι Βιρτάνεν από το Πανεπιστήμιο της ανατολικής Φινλανδίας, ως επικεφαλής της έρευνας, έσπευσε να τονίσει συμπερασματικά ότι, ούτε η χοληστερόλη αλλά ούτε η κατανάλωση αβγών σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας ή Αλτσχάιμερ.
http://www.olivemagazine.gr
Στη συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν 2.497 άνδρες, ηλικίας 42 έως 60, που είχαν διαγνωστεί με διαταραχή μνήμης. Για μία περίοδο 22 ετών, οι 337 από αυτούς είχαν εκδηλώσει κάποιον τύπο νευρολογικής ασθένειας, κυρίως νόσο Αλτσχάιμερ.
Οι μελέτες, λοιπόν, των Φινλανδών επιστημόνων απέδειξαν ότι με την κατανάλωση αβγών για πρωινό ενισχύονται οι εγκεφαλικές λειτουργίες, ενώ το τελικό πόρισμα αναφορικά με τη χοληστερόλη ήταν ότι καταναλώνοντας αβγά τα επίπεδά της αυξάνονται ελάχιστα. Ο καθηγητής Γίρκι Βιρτάνεν από το Πανεπιστήμιο της ανατολικής Φινλανδίας, ως επικεφαλής της έρευνας, έσπευσε να τονίσει συμπερασματικά ότι, ούτε η χοληστερόλη αλλά ούτε η κατανάλωση αβγών σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας ή Αλτσχάιμερ.
http://www.olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου