Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Παρουσιάστηκε με επιτυχία το ποιητικό έργο του Γιώργου Σπηλιώτη στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό»

Το εσπέρας της 18ης Ιανουαρίου 2017 η αίθουσα του ξενοδοχείου «Βυζαντινό» στην Πάτρα, πλημμύρισε από θαλασσινά μελτέμια, θαλασσινή ποίηση, μουσική με θαλασσινά τραγούδια, εικόνες από καράβια, φουρτουνιασμένες θάλασσες, φάρους που όλα είχαν τη γεύση της ευαισθησίας που χαρακτηρίζει τα ποιήματα του καπετά Γιώργου Σπηλιώτη.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν εραστές του λόγου, καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου.
Ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών και η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών παρουσίασαν το νέο ποιητικό έργο του «Θάλασσα, ο μεγάλος έρωτάς μου»
Την εκδήλωση οργάνωσε η Έφη Αναλυτή πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας και συντόνισε ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.
Ο κ. Ανδρέας Παναγόπουλος τέως διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας άνοιξε την εκδήλωση με χαιρετισμό.
Για το βιβλίο μίλησαν ο Φώτης Δημητρόπουλος, φιλόλογος τέως λυκειάρχης, Πανεπ. Σχολείου Πατρών και ο Σωτήρης Νικολακόπουλος, πατρινός ποιητής, πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ο οποίος ανάγνωσε χαιρετισμό του προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και εν συνεχεία μίλησε για το βιβλίο.
Ποιήματα απήγγειλαν η καλλιτέχνης Χριστίνα Δημητροπούλου, η εκπαιδευτικός Πέπη Αλεξοπούλου - Παναγοπούλου, ο ποιητής και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Λάμπρος Βρεττός και ο ηθοποιός Πάνος Τρουμπουνέλης ενώ καθ’ όλο το χρόνο της εκδήλωσης σε μια μεγάλη οθόνη προβάλλονταν εικόνες με καράβια να παλεύουν με άγρια κύματα, λιμάνια, φάροι και φουρτουνιασμένες θάλασσες.
Ο μουσικός Νίκος Λέκκας με το πιάνο συνοδευόμενος από τους Βασίλη Παπαποστόλου στην κιθάρα και τον Δημήτρη Βασιλακόπουλο στο μπουζούκι χάρισαν στο ακροατήριο θαλασσινές νότες που τις ερμήνευαν με τη βελούδινη φωνή τους ο Γιώργος Φλέσσιας, ο Δημήτρης Δημόπουλος και η θιακιά μούσα Εύα Κουτσουβέλη.
Εν συνεχεία στο βήμα κλήθηκε ο ποιητής καπετά – Γιώργος Σπηλιώτης και κατασυγκινημένος μίλησε για τις ώρες που περνά παρέα με τις μούσες να γράφει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου