Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Τι να κάνεις με τα αυγά του Πάσχα που σου περίσσεψαν!

Το πασχαλινό έθιμο με τα κόκκινα αυγά μας δημιουργεί ένα… πλεόνασμα αχρησιμοποίητων αυγών στο σπίτι, τα οποία πρέπει κάπως να αξιοποιήσεις!
Δες τι μπορείς να κάνεις μ’ αυτά που περίσσεψαν.

Σαλάτα

Σαλάτα νισουάζ και πατατοσαλάτα βασίζονται στα αυγά. Από σήμερα και για εβδομάδα (εύκολα) θα τρως σαλάτες για να αξιοποιήσεις και να κάνεις μία πρώτης τάξεως διατροφή μετά το πασχαλινό τραπέζι.

Σάντουιτς

Αντί να παραγγέλνεις πανάκριβα σάντουιτς απ’ έξω, φτιάξε το δικό σου. Το αυγό ταιριάζει με τόνο, με γαλοπούλα, αλλά και ως βάση σε απλό σάντουιτς με μαρούλι και μαγιονέζα. Ρόκα με παρμεζάνα για πιο gourmet απολαύσεις!

Αλοιφή

Την λατρεύουμε και τα αυγά είναι αφορμή! Φτιάξε ρώσικη σαλάτα!

Αυγά με αβοκάντο

Μία απλή συνταγή είναι το αβγό με αβοκάντο. Φτιάχνεις ένα μείγμα από αβοκάντο, τον κρόκο και μαγιονέζα και τοποθετείς το μείγμα στη θέση του κρόκου. Έτοιμο!

Ντιπ για τσιπς

Μία άλλη επιλογή, ειδικά αν έχεις κόσμο είναι να φτιάξεις ένα ντιπ που θα εντυπωσιάσει. Πολτοποιείς το αυγό, προσθέτεις ροκφόρ, λίγο γιαούρτι και χυμό λεμονιού. Ταιριάζει με τσιπς και κριτσίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου