Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Η νευρολόγος και εικαστικός, Ευαγγελία Τσιμπρή, στην τηλεόραση του «Αχελώου»

Την γνωστή νευρολόγο, διευθύντρια ΕΣΥ και αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εικαστικών Πατρών, Ευαγγελία Τσιμπρή, έχει προσκεκλημένη αύριο Παρασκευή 28 Απριλίου στις 22.15, στην τηλεόραση του «Αχελώου» και στην εκπομπή «Ανοιχτές Σελίδες» ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.
Η κ. Τσιμπρή μιλάει για την επιλογή της στην Ιατρική και στην Νευρολογία, για τις σπουδές της. Πώς ταίριαξε επιστήμη και τέχνη. Τι αποτελεί για την ίδια η Ιατρική. Τι αποτελεί η ζωγραφική.
Μιλάει για το Λεύκωμα «Έργω και Λόγω –όψεις υδατογραφίας μιας σύγχρονης πόλης» που εκδόθηκε από τις εκδόσεις «το Δόντι». Για την συνεργασία της με την καθηγήτρια Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευανθία Στιβανάκη. Για την έκθεση με θέμα: «Η Πάτρα του χθες και του σήμερα» που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.
Για την ανάπτυξη της Πάτρας μετά την απελευθέρωση. Για την προσπάθεια της Πάτρας για την εσωτερική διακόσμηση των ναών. Ποίοι από τους καλύτερους ζωγράφους και από τους πατρινούς αξιοποιήθηκαν για την διακόσμηση των ναών. Από πότε η Πάτρα άρχισε να εξελίσσεται σε καλλιτεχνικό αγιογραφικό κέντρο πανελλήνια. Για την οικογένεια Πριονά. Για τον Βυζάντιο. Για την εκκλησιαστική ζωγραφική στην Ελλάδα του 19ου αιώνα. Για τον σημαντικό ρόλο των ζωγράφων-αγιογράφων. Για τον Θωμόπουλο και τα έργα του. Για την συνεργασία της με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο. Για τα τελευταία νέα για την σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλα πολλά.
Θα ακουσθεί και η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου από την έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων.
Και άλλα πολλά διαδικτυακά στο www.acheloostv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου