Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Η τροφή που θα σε προστατέψει από τον καρκίνο

Ο καρκίνος μπορεί πλ
έον στις περισσότερες περιπτώσεις να αντιμετωπίζεται και να θεραπεύεται. Δεν έχει όμως εξαλειφθεί… και οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να ερευνούν στην προσπάθεια τους να το καταφέρουν.
Επιστήμονες για παράδειγμα βρήκαν πως υπάρχει μια τροφή που αν την τρ
ως… με μέτρο, καθημερινά μπορεί να σε προστατέψει και να μειώσει τον κίνδυνο να εμφανίσεις καρκίνο. Ποια είναι αυτή;

Αμύγδαλα και καρκίνος

Πρέπει να τρως τρία αμύγδαλα την ημέρα. Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα ενώ περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά μιας ισορροπημένης διατροφής: υδατάνθρακες, λιπαρά και πρωτεΐνη.
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε που συμβάλει στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες στα κύτταρα.
Το οξειδωτικό στρες βλάπτει τα μόρια των κυττάρων, οδηγώντας σταδιακά σε γήρανση και ασθένειες όπως καρκίνο. Τα αντιοξειδωτικά όμως των αμυγδάλων και άλλων τροφίμων προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες από τις αλλοιώσεις που προκαλεί το οξειδωτικό στρες με αποτέλεσμα να “θωρακίζουν” τον οργανισμό απέναντι στον καρκίνο.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου