Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Η Χαρά Νικοπούλου ήθελε να «καπελώσει» εκδήλωσή τους, καταγγέλλουν οι άνθρωποι του Τάματος του Εθνους

Την αυταρχική συμπεριφορά της Χαράς Νικοπούλου και του πατέρα της, επίτιμου προέδρου του Αρείου Πάγου καταγγέλλει μέσω συνέντευξής του ο ιδρυτής του ιδρύματος Προασπίσεως και Ηθικών Αξιών, φιλανθρωπικών φορέων και του σωματείου του Τάματος του Εθνους, Ι. Αναγνωστόπουλος. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ήθελε να τους «καπελώσει» πλήρως και να ωφεληθούν αυτοί 100% των κόπων και εξόδων τους και να τους παραγκωνίσουν στην βραδιά ενημέρωσης για το «Τάμα του Έθνους» και την παρουσίαση του βιβλίου του πατέρα της Χαράς Νικοπούλου «Αγαπημένο μου Σύνταγμα».

Η συνέντευξη:
Κύριε Αναγνωστόπουλε ως ο ιδρυτής του Ιδρύματος Προασπίσεως Πνευματικών και Ηθικών Αξιών, φιλανθρωπικών φορέων αλλά και του σωματείου για το «Τάμα του Έθνους» πείτε μας δυο λόγια για την πορεία του μεγάλου αυτού έργου.
Υπάρχει προοπτική υλοποίησης;

- Ι.Α. Ως γνωστόν, εμείς αγωνιζόμεθα από τα χαράματα μέχρι τα μεσάνυκτα επί 365 ημέρες το έτος σε διαρκέστατη υπερένταση για την πραγματοποίηση του μεγαλεπηβόλου και κολοσσιαίου έργου του Τάματος του Έθνους. Μετά από τις συνεχείς, γραπτές, τηλεφωνικές και προσωπικές εκκλήσεις μας επί 7 ολόκληρα έτη προς τους Ιεράρχες όλων των Ελληνοφώνων Εκκλησιών, προς τους ηγουμένους όλων των Ιερών Μονών, προς τους ιθύνοντες και με το Περιοδικό μας «Φωτεινή Γραμμή», το οποίο αποστέλλουμε δωρεάν, τιμής ένεκεν σε 50.000 παραλήπτες ανά τρίμηνο, κατορθώσαμε, ώστε η πλειοψηφία των Ιεραρχών και των ηγουμένων να ταχθεί και γραπτώς υπέρ της πραγματοποιήσεως του Τάματος του Έθνους.
Έτσι αναγκάσθηκε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος να ασχοληθεί με την άμεσο πραγματοποίηση του Τάματος του Κολοκοτρώνη και των άλλων ηρώων της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.
O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μας δέχθηκε την 27.5.2014 και όρισε τον Γεν. Αρχιερατικό του Επίτροπο, σεβαστό και αγαπητό πατέρα Συμεώνα Βολιώτη και τον τεχνικό σύμβουλο της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών Αρχιτέκτονα, Καθηγητή κ. Βασίλειο Τσούρα να μεταβούν μαζί μας στις περίοπτες και δεσπόζουσες τοποθεσίες του Αττικού Άλσους και των «Ασβεστάδικων» (Κρανίου τόπος) επάνω από το Γαλάτσι, πράγμα πού και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6.6.2014.
Επιθυμείτε στην χρηματοδότηση του έργου να βοηθήσει το κράτος ή Εκκλησία και να έχετε την ίδια βοήθεια την οποία θα έχει το μωαμεθανικό τέμενος που θα κατασκευαστεί στην Αθήνα;
-Ι.Α. Απαλλάσσουμε τους καθ΄ύλην υποχρέους, Πολιτεία και Εκκλησία, να μη δώσουν ούτε μία τρύπια δεκάρα.
Απαιτούμε όμως η μεν Εκκλησία να πρωτοστατεί ευλογούσα,
η δε Πολιτεία να νομοθετεί διευκολύνουσα.
Όλα τα έξοδα τα αναλαμβάνω εγώ προσωπικώς.
Πέραν των διαφόρων χαρτοφυλακίων, που έχουμε εις τις Τράπεζες, διαθέτουμε και ακίνητα, άνω των 100 στρεμμάτων στην Αττική.
Αυτά είναι η μαγιά για τα πρώτα στάδια.
Διαθέτουμε , όμως και το τεράστιο κεφάλαιο της εμπιστοσύνης του, από τους πάντες εξαπατηθέντος, πτωχού και βαρύτατα φορολογουμένου αλλά φιλότιμου και ευλαβούς Ελληνικού λαού, ο οποίος έχει διαπιστώσει ότι εμείς είμαστε απόλυτα διαφανείς, αλλά και αφανείς.
Με απόλυτη διαφάνεια αλλά και πλήρη ανιδιοτέλεια έχουμε αποστείλει ανθρωπιστικές βοήθειες άνω των 75.000 τόννων.
Αν λοιπόν αρχίσουμε το Τάμα του Έθνους, οι πάντες θα μας συνδράμουν. Ήδη από τώρα έχουμε πληθώρα προσφορών. Δεν δεχόμεθα τα ακίνητα που μας προσφέρουν, αν προηγουμένως δεν αρχίσουμε.
Μπορείτε να μας δώσετε κάποια στοιχεία σχετικά με το αρχιτεκτονικό σχέδιο του έργου; Πως θα είναι ο Ναός; Θα μοιάζει με κάποιο συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό οικοδόμημα;
Θα είναι και ως προς το μέγεθος αντίγραφο της Αγιάς Σοφιάς;

- Ι.Α. Εμείς δεν επιθυμούμε να προσθέσουμε ένα ακόμη Ναό στους τόσους μεγαλοπρεπείς υπάρχοντες αλλά να πραγματοποιηθεί το Τάμα του Κολοκοτρώνη, που πρέπει όλους να μας εμπνέει και όλους να μας ενώνει.
Το τελικό σχέδιο που φανταζόμαστε, θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε βυζαντινού ρυθμού, μία νέα Αγία Σοφία, χωρίς τα προβλήματα του Ανθέμιου και Ισίδωρου, της τότε εποχής.
Γύρω από το Ναό θα υπάρχει ένα φαρδύ υπόστεγο εδραζόμενο επί ιωνικών κιόνων, όπου θα προσπαθήσουμε να «παντρέψουμε» το αθάνατο ελληνικό πνεύμα με το θειο πνεύμα και να ζωγραφιστούν Έλληνες φιλόσοφοι, ιστορικοί, ήρωες της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, αλλά και παραστάσεις, από τον Σωκράτη μέχρι τον Μέγα Αλέξανδρο και από τις μάχες του Μαραθώνα μέχρι το ΟΧΙ του ΄40.
Για το τελικό σχέδιο, το λόγο τον έχουν οι αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, περιβαλλοντολόγοι, συγκοινωνιολόγοι και θα εξαρτηθεί από την τοποθεσία και την έκταση που θα μας παραχωρήσουν και εγκρίνουν.
Για την προώθηση και γνωστοποίηση του Τάματος του Έθνους ποιες είναι οι ενέργειες και δραστηριότητες του σωματίου σας;
Πείτε μας για τις σχετικές εκδηλώσεις και ομιλίες που διοργανώνετε.

- Ι.Α. Χρόνια ολόκληρα ζητούμε, όπως η Πολιτεία έδωσε το πανάκριβο τεράστιο «φιλέτο» του τέως Ιπποδρομίου στο Ίδρυμα Νιάρχου (Νόμος 3785 ΦΕΚ 138 Α/ 7.8.2009), και το Άλσος Νέας Φιλαδελφίας (άρθρα 81 και 82 του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου) για το γήπεδο της ΑΕΚ και όπως σε εκατοντάδες άλλα τέτοια παραδείγματα, ομοίως επιβάλλεται να μας παραχωρήσει νομοθετικώς, χωρίς περαιτέρω προφάσεις εν αμαρτίαις, περίοπτο και δεσπόζουσα θέση, έστω πενήντα (50) στρεμμάτων, στο Αττικό Άλσος των Αθηνών, ή εν εσχάτη ανάγκη το απαίσιο σκάμμα, τα πρώην Ασβεστάδικα, στην κορυφή των επονομαζομένων «Τουρκοβουνίων» για ειδικό κοινωφελή σκοπό, δηλαδή να πραγματοποιηθεί εκεί το Πανελλήνιο Προσκύνημα του Τάματος του Έθνους, το οποίο θα κοστίσει πολύ περισσότερο από ό,τι θα κοστίσει στο Ίδρυμα Νιάρχου η Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη.
Σε όλες τις ομιλίες μας, στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στο Σπόρτινγκ, στο Πολεμικό Μουσείο, στα έργα εις μνήμη Αγίου Νέου Οσιομάρτυρος Παύλου του εξ Αροανίας Καλαβρύτων και σε κάθε ευκαιρία τονίζομε το κατεπείγον της πραγματοποιήσεως του Πανελληνίου Προσκυνήματος του Τάματος του Έθνους.
Ποιο ήταν το θέμα στην τελευταία σας εκδήλωση στο πολεμικό μουσείο και με ποιους το συνδιοργανώσατε;
- Ι.Α. Από τα μέσα Μαρτίου 2014 μας έκανε πρόταση το ίνδαλμά μας, κ. Χαρά Νικοπούλου να οργανώσουμε από κοινού μία βραδιά, το πρώτο μέρος για τους φορείς μας – ενημέρωση για όλα – κυρίως για το Τάμα του Έθνους, και το δεύτερο μέρος να είναι η παρουσίαση του βιβλίου του επ. Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασ. Νικοπούλου «Αγαπημένο μου Σύνταγμα». Συμφωνήσαμε το 20% του χρόνου να ομιλούσαμε εμείς και στο 80% του χρόνου να ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου τους.
Εραστές όντες της προσευχής του Χριστού μας «Ίνα πάντες εν ώσι» (να ενωθούν όλοι μαζί) και λάτρεις της Ορθοδόξου παραδόσεως μας «εν τη ενότητι η ισχύς», δεχθήκαμε αυτή την συμφωνία κυρίων και, εξ ιδίων κρίνοντες τα αλλότρια, επιστεύσαμε ότι και η άλλη πλευρά είχε συνείδηση της εντολής του Κυρίου «έστω δε ο λόγος υμών ναι ναι, ου ου, το δε περισσόν τούτων εκ του πονηρού έστι» (Ματθ. Ε, 37).
Είχε επιτυχία; Υπήρξε προσέλευση;
- Ι.Α. Ναι. Όπως πάντοτε, σε όλες τις εκδηλώσεις μας, έρχονται χιλιάδες μέλη, συνεργάτες, φίλοι και θαυμαστές των σκοπών και προοπτικών μας.
Ωστόσο υπήρξε και ένα θλιβερό περιστατικό. Καταλαβαίνω ότι σας έθλιψε ιδιαίτερα ειδικά μετά από την προώθηση και προσωπικό αγώνα που κάνατε προκειμένου να πετύχει η εκδήλωση, ωστόσο νομίζω ότι πρέπει να ακουστεί δημόσια το τι συνέβη.
- Ι.Α. Α) Στις 2.6.2014 ήταν κατάμεστος και ο προθάλαμος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Επειδή, προφανώς, οι ομιλητές για το βιβλίο ποτέ δεν είχαν δει και ομιλήσει σε μία τέτοια λαοθάλασσα, μπήκαν στον πειρασμό να μας «καπελώσουν» και να τα θέλουν όλα δικά τους…
Υποδαυλιζόμενος ο συντονιστής από τον επ. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και την θυγατέρα του κα Νικοπούλου από την πρώτη στιγμή αυταρχικά έλαβε το ρόλο συντονιστή και του πρώτου μέρους της βραδιάς (που ήταν αποκλειστικά αναφορά στο Τάμα του Έθνους) και με παρουσίασε όχι ως ομιλητή των 6 φορέων μας αλλά ως απευθύνοντα «θερμό χαιρετισμό».
Ήθελε να μας «καπελώσει» πλήρως και να ωφεληθούν αυτοί 100 % των κόπων και εξόδων μας και να μας παραγκωνίσουν.
Β) Το ίδιο μας είχαν κάνει και την 12.1.2011: Η κα Χαρά Νικοπούλου δεν άφηνε με τους εγκάθετους της 3 λεπτά, για να βραβευθεί η επ. Γεν. Γραμματεύς του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Εκπαιδευτικός Τέχνης κα Ρένα Ανούση και με παρόμοιες φασαρίες κατέβασαν τον Στρατηγό Κων/νο Τσιτίνη, που παρουσίαζε την κα Ανούση. Τότε τους το είχαμε συγχωρήσει.
Γ) Μας απογοήτευσαν και μας αποκάρδιωσαν, να μη τηρούν την μία συμφωνία μετά την άλλη. Π.χ. η συμφωνηθείσα ώρα ενάρξεως ήταν 18.30, όπως στις χιλιάδες αφίσες και προσκλήσεις. Εκείνοι επέμεναν να ορίζουν και παρέμεινε στις προσκλήσεις τους ώρα ενάρξεως 19.00. Αρχικώς το θεωρήσαμε ότι έγινε εκ παραδρομής και όχι δολίως.
Τώρα ξεσκεπάζονται όλα.
Το 99,50% των κόπων και των εξόδων τα επωμιστήκαμε εμείς εκτυπώνοντας και κολλώντας εις όλη την Αττική 10.000 μικρές και μεγάλες αφίσες, διανέμοντας 40.000 προσκλήσεις, όπου αναφερόμασταν όχι μόνον στο Τάμα του Έθνους αλλά εξυμνούσαμε και διαφημίζαμε υπερβαλλόντως το βιβλίο τους και τους ομιλητές τους, ούτως ώστε και εκατό εκδόσεις να έκαναν θα εξεπωλούντο σε συντομότατο χρονικό διάστημα.
Εν τούτοις το δεύτερο μέρος έριξε τις μάσκες και ήθελε 100% να τα έχει όλα δικά του. Από την 19.00 ώρα ο κ. Νικόπουλος νευρίαζε τη θυγατέρα του και την εξωθούσε να μας «καπελώνει».
Ο συντονιστής ανήκει στο περιβάλλον της κυρίας Χαράς Νικοπούλου;
Σας διέκοψε απρεπώς;

- Ι.Α. Ο αυταρχικός συντονιστής είναι σύζυγος της κυρίας Χαράς Νικοπούλου, τον οποίο προσπάθησε να αναδείξει. Λίγο πριν την έναρξη της εκδηλώσεως απαιτούσε η κ. Χαρά Νικοπούλου να αφήσουμε ελεύθερες τις θέσεις που είχαμε χαρακτηρίσει ως «κατειλημμένες» και κρατούσαμε ελεύθερες για να καθίσουν υψηλοί προσκεκλημένοι μας, ως π.χ. ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, οι διάσημοι καθηγητές Γεώργιος Δαῒκος 99 ετών, Παύλος Τούτουζας, Βασίλειος Κέκης, Στρατηγοί, κλ.π., για να καταλάβουν αυτές τις θέσεις οι εγκάθετοι της κ. Χαράς και να εκτελούν τις εντολές της. Ο αυταρχικός συντονιστής απαιτούσε συνεχώς να διακόψω και να κατέβω από το βήμα, για να μη ακουστούν τα συμπεράσματα των φορέων μας και ιδίως για την πολλαπλή σπουδαιότητα του Τάματος του Έθνους, παρουσιάζοντας εμένα, το θύμα, ως τον θύτη. και ως δήθεν μη τηρούντα τις συμφωνίες.
Έτσι χάθηκε περισσότεοες χρόνος από όσον χρειαζόμουνα για να ολοκληρώσω την ομιλία μου.
Η κυρία Νικοπούλου απολογήθηκε για την συμπεριφορά του;
- Ι.Α. Η κ. Νικοπούλου όχι μόνον δεν απολογήθηκε, αλλά απεναντίας μας τηλεφώνησε και μας απειλούσε ότι θα βάλει τους ομιλητές, πατέρα της κ. Βασίλειο Νικόπουλο, τον επ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιο Σανιδά, τον ιστορικό κ. Σαράντη Καργάκο να επέμβουν, αν εμείς δεν ζητήσουμε συγγνώμη.
Ελάχιστα λεπτά αργότερα έγραψε την 6.6.2014 σχόλιο εναντίον μας στην έγκριτη και σοβαρή ιστοσελίδα «Κατάνυξις» και την ίδια ώρα έγραψε και ο πατέρας της.
Πιστεύετε ότι κάτι από αυτά που διατυπώσατε στην ομιλία σας ενόχλησε;
- Ι.Α. Όλοι οι φίλοι του Τάματος του Έθνους διαπίστωναν τους απρεπείς μορφασμούς των προσκεκλημένων για το βιβλίο, όταν μιλούσα με την ωμή γλώσσα της αληθείας και έθιγα το κατεστημένο.
Ποια ήταν τα δημόσια πρόσωπα που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση;
- Ι.Α. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, η Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου κα Ευτέρπη Κοτζαμάνη, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο επ. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου – Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Δημήτριος Κυριτσάκης κλπ.
Ήταν δικοί σας καλεσμένοι;
- Ι.Α. Όχι. Δικοί μας καλεσμένοι ήταν ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, οι εκπρόσωποι των Σεβασμιωτάτων Μυτιλήνης Συνοδικού κ. Ιακώβου και Γλυφάδας κ. Παύλου, ο εκπρόσωπος τον Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και της Πανελληνίας Ενώσεως Θεολόγων Πρωτοπρ. π. Χρήστος Χριστοδούλου, ο εκπρόσωπος των 20 συνεργαζομένων χριστιανικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης κ. Βάϊος Πρόντζος, ο επ. Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Κων/νος Μπακάλης, ο Στρατηγὀς κ. Χρήστος Φαραντάτος, Γραμματεύς του νέου Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ, ο Καθηγητής κ. Δημήτριος Κουτρούμπας, Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, ο Ακαδημαϊκός, Καθηγητής κ. Αντώνιος Κουνάδης και η ερίτιμος κα Ελένη Κονομή, σύζυγος του ε. τ. Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, ο κ. Γεώργιος Δολιανίτης Γεν. Γραμματεύς της «Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς», ο Γραμματεύς του Πρέσβεως της Νιγηρίας εις την Ελλάδα κ. Emmanouel Oparoacha, Καθηγητές, Στρατηγοί, ανώτατοι δικαστικοί και κρατικοί λειτουργοί, Πρόεδροι δεκάδων σοβαρών κοινωνικών φορέων και εν γένει πλήθος προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης.
Υπήρξε και κάποιο άλλο απρεπές συμβάν από πλευράς των συνδιοργανωτών σας και του συντονιστή;
-Ι.Α. Πέραν των άλλων αθλιοτήτων υπήρξε και τα ανοσιούργημα ότι στη πράξη δεν σεβάσθηκαν καθόλου τους εκπροσώπους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, και των Μητροπολιτών Μυτιλήνης και Γλυφάδας, του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και της Πανελληνίας Ενώσεως Θεολόγων και των 20 συνεργαζομένων χριστιανικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης και δεν τους επέτρεψαν να πουν ούτε ένα σύντομο χαιρετισμό.
Στο τέλος ο αυταρχικός συντονιστής εκήρυξε την λήξη της εκδηλώσεως και είπε σε μας να συνεχίσομε!
Ενώ όλοι εγύριζαν τα νώτα των στο βήμα και συζητούσαν μεταξύ τους μεγαλόφωνα αποχωρούντες, ανέβηκε στο βήμα ο εκπρόσωπος τον Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και της Πανελληνίας Ενώσεως Θεολόγων Πρωτοπρ. π. Χρήστος Χριστοδούλου να απευθύνει το χαιρετισμό του, αλλά ούτε 2 λεπτά δεν θέλησαν να τηρήσουν ησυχία και κάτω από τον ομιλητή συζητούσαν σε μία φοβερή οχλαγωγία.
Όλοι οι ευλαβείς και ενσυνείδητοι χριστιανοί, ως ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου κ. Δαμασκηνός, τονίζουν «Οποία θεωρία Επισκόπου και καρδία μυλωνά είχαν οι ομιλητές».
Στις τόσες θυσίες και στη τεράστια ανιδιοτελή διαφήμιση που τους εκάναμε και στα τόσα εγκώμια που γράψαμε για τους ομιλητές, όλοι αυτοί δεν είχαν ίχνος ευσυνειδησίας να πουν ούτε ένα ευχαριστώ και ούτε ένα καλό λόγο για το Τάμα του Έθνους…
Αντί του μάννα χολή.
Κύριε Αναγνωστόπουλε, σας εύχομαι να καταφέρετε να εκπληρώσετε αυτό που οι αγωνιστές του ’21 υποσχέθηκαν στον Σωτήρα Χριστό και το Γένος μας να αξιωθεί μιας Νέας Αγιάς Σοφιάς και μιας νέας παλιγγενεσίας.
- Ι.Α. Πράγματι, με την πραγματοποίηση του Τάματος του Έθνους πρωτίστως θα ανορθωθεί και θα αναζωογονηθεί το κατατρωθέν ηθικό και εθνικό σθένος των Ελλήνων αλλά και θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ εσάς και τις δεκάδες σοβαρές ιστοσελίδες καθώς και όλους τους ευλαβείς κληρικούς και λαϊκούς για την ένθερμο συμπαράσταση.
Ευχηθείτε και προσευχηθείτε ο Θεός να φωτίσει όλους μας για να πραγματοποιηθεί επιτέλους το Πανελλήνιο Προσκύνημα του Τάματος του Έθνους και να μη μείνει και αυτό σαν ένα Τάμα στο Τάμα του Έθνους!
Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου