Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ο Νίκος Νικολόπουλος στέλνει μήνυμα από τα δεξιά μέχρι τα αριστερά

Από το Αγρίνιο που βρέθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος σε συγκέντρωση στελεχών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής και της Νεολαίας έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. «Υπάρχουν μερικοί από τα δεξιά που μας λένε “καλά με τον Τσίπρα θα πάμε;” Και άλλοι από τα αριστερά που παρομοίως τοποθετούνται λέγοντας:“με τους δεξιούς τι κοινό έχουμε;”

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες από την ιδρυτική μας διακήρυξη μέχρι και σήμερα ξεκαθαρίσαμε ότι πρέπει να συγκροτήσουμε το Εθνικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο με προμετωπίδα το “πρώτη φορά όλοι μαζί” και όχι « το “Πρώτη φορά αριστερά”.Χτες μάλιστα όταν μας ζήτησαν να σχολιάσουμε την ομιλία στην Κ.Ε. του Αλ. Τσίπρα,το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής, δια του εκπροσώπου τύπου, του συμμαχητή μας Γ. Κανελλάκη, ξεκάθαρα τόνισε: «Τα έντεκα σημεία που έθεσε ως προϋπόθεση κατά την ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του κόμματος του ο κ.Τσίπρας, για τη συγκρότηση μια πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας, μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους. Βέβαια ο κ. Τσίπρας παρέλειψε επιμελώς να αναφερθεί σε ένα δωδέκατο σημείο, που αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη συγκρότηση αυτής της κοινωνικής πλειοψηφίας  Την οικοδόμηση μιας πλατιάς πολιτικής συμμαχίας που θα διατρέχει όλον το δημοκρατικό αντιμνημονιακό άξονα.
Το «πρώτη φορά αριστερά» δίνει ευρυχωρία στο πολιτικό και οικονομικό μνημονιακό σύστημα και, θα πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα από το «πρώτη φορά όλοι μαζί». Ιδεολογική διαπάλη, θα ξανακάνουμε μετά την απελευθέρωση της χώρας».Η Ελλάδα έχει καταστεί ένας τρομακτικός τόπος απελπισίας, μια κόλαση δαντική. Τούτων δοθέντων καθίσταται πια αναγκαία η συγκρότηση ενός Πατριωτικού Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας».

Συνάντηση στην Αιτωλοακαρνανία ΧΡΙΚΑ και ΧΡΙΝΕ

Τέλος μετά την συνάντηση ο Νίκος Νικολόπουλος προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις:
«Υπάρχει διακαής επιθυμία του λαού για λύτρωση από αυτή την σκληρή κατοχή των δανειστών. Αυτή η αγανάκτηση και αγωνία που σήμερα αντίκρισα στα πρόσωπα των συμπατριωτών μου στο Αγρίνιο, εκπροσωπείται και αντιστοιχεί σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, ο οποίος σηκώνει μόνος και αβοήθητος τα πολύτροπα δεινά.
Οι πολίτες στην Αιτωλοακαρνανία όπως σε όλη την Ελλάδα,ακέφαλος και ακυβέρνητος αναζητά τον ηγέτη ή την ηγεσία, αν θέλετε που θα οδηγήσει τον αντικατοχικό αντιμνημονιακό και πατριωτικό αγώνα που μέχρι τώρα δίνει ως μοναχικοί καβαλάρηδες... Και στο Αγρίνιο συμφωνήσαμε πως χρειάζονται όλες οι πολιτικές, αντιμνημονιακές, δημοκρατικές συλλογικότητες και ατομικότητες. Χρειάζονται όλες οι ηγετικές προσωπικότητες από όλους τους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους του έθνους,ώστε να συγκροτήσουμε ένα ρωμαλέο πολιτικό φορέα, ένα γρανιτένιο Πατριωτικό Μέτωπο.
Και ήρθαμε σήμερα εδώ -όπως θα πάμε ΠΑΝΤΟΥ- για να συζητήσουμε την πρόσκληση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ και του Π. Καμμένου, η οποία προσφέρει μία ακόμα ευκαιρία, για να τοποθετηθούμε όλοι μας υπεύθυνα.
Αυτό ήταν το αποκλειστικό θέμα και ο σκοπός της συνάντησης μας στο Αγρίνιο με τα στελέχη και τους φίλους του ΧΡΙ.Κ.Α. και της νεολαίας μας. Δημοσίως θέλω να ευχαριστήσω την Χριστιανοδημοκρατική Νεολαία για την ιδιαίτερη ανταπόκριση και συμμετοχή σε αυτή μας την συνάντηση.Ξεχωριστά ευχαριστούμε την Γενική Γραμματέα της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Χρ. Τσίγκα, η οποία είναι Αιτωλοακαρνάνισσα και τις νέες και τους νέους της περιοχής.

Σάλπισμα για το μεγάλο ξεσηκωμό του έθνους

Η Γενική Γραμματέας της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας σε γραπτή δήλωση μεταξύ άλλων τονίζει:
«Εμείς οι νέες και οι νέοι της ΧΡΙ.Ν.Ε.μπαίνουμε με ενθουσιασμό και πίστη στο χτίσιμο του νέου πατριωτικού μετώπου. Μόνο μια τέτοια πλατιά συμμαχία θα μπορούσε να πληροφορήσει, να φωτίσει, να πείσει, να συσπειρώσει και να οδηγήσει όλους τους νέους σε αντίσταση εναντίον των γερακιών της παγκοσμιοποίησης και των αγορών και ιδιαίτερα εναντίον των δανειστών κατακτητών και των εγχώριων βαστάζων συνεργατών τους. Μόνον ένα τέτοιο κάλεσμα που θα προέρχεται από ένα νέο Εθνικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο, μπορεί να δώσει το σάλπισμα για το μεγάλο ξεσηκωμό του έθνους, από τον απροκάλυπτα και ταχύρυθμα συντελούμενο, ολικό αφανισμό του. Σ' αυτό το μέτωπο να μας υπολογίζετε. Εμείς θα γίνουμε το δόρυ του αγώνα της Ανατροπής και η «μαγιά» της Ελληνικής Αναγέννησης».
Ναι στις συνεργασίες.Έκτακτη συνεδρίαση Πολιτικής και Κεντρικής Διοικούσας Επιτροπής του "ΧΡΙ.Κ.Α" http://www.youtube.com/watch?v=J76Q1_IZ2Vo&list=UU0SmAqRlJp6gqI4xAGtDqEw&feature=share&index=11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου