Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Στου κασίδι το κεφάλι..!

Παρακολούθησα τις πολιτικές ομιλίες στη ΔΕΘ, καθώς και τις παρελκόμενες συζητήσεις αυτών και είδα ότι …. τελικά τίποτα δεν αλλάζει σ’ αυτή τη Χώρα !!
Από τότε που θυμάμαι:
– η εκάστοτε Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «ΜΟΝΟ αυτή, μπορεί να σώσει τη Χώρα από επικίνδυνες περιπέτειες και ότι οι άλλοι, είναι επιπόλαιοι και επικίνδυνοι» !!
– η εκάστοτε Αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι «ΜΟΝΟ αυτή, έχει τις σωστές λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χώρα και μπορούν, να την αποτρέψουν από την καταστροφή και να την κάνουν … γη της επαγγελίας»!!
Αυτό το αισχρό παλαιο-κομματικό «παιχνιδάκι», είναι το μόνο που μπορούν να παίξουν ΑΡΙΣΤΑ οι παλαιο-κομματικοί μας «εκπρόσωποι», για να μας κρατούν έτσι … τρομοκρατημένους και εγκλωβισμένους, στα αδιέξοδα μας.
Ποντάρουν δηλαδή πάντα, οι μεν στον ΦΟΒΟ του άγνωστου και οι δε στην ΕΛΠΙΔΑ του απελπισμένου, του απογοητευμένου, του αγνού και του ανυποψίαστου πολίτη που – και αυτός με τη σειρά του, για να δικαιολογήσει τις τύψεις του – σου λέει συγκαταβατικά : «τους άλλους τους είδαμε, ας τον δούμε και αυτόν, δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα» (μτφ : τι μπορεί να κάνει κι ο νέος κουρέας, στου κασίδι το κεφάλι) !!
Έτσι, το «Καραμανλής ή τανκ», το διαδέχθηκε «η Αλλαγή και το Πρόγραμμα 100 ημερών», μετά το «η Ελλάδα στους Έλληνες και το Τσοβόλα δώστα όλα», κατόπιν το «πάμε μπροστά, με δημοσιονομική λογιστική αλχημεία», για να καταλήξουμε στο «σεμνά και ταπεινά για μια Νέα Ελλάδα» και στο τραγικό «Λεφτά υπάρχουν … στο ΔΝΤ»!!
Σήμερα, απ’ ότι φαίνεται, θα έχουμε επιλέξουμε μεταξύ: του «Εμείς ή το χάος» της ΝΔ και της «Ανατροπή» του ΣΥΡΙΖΑ (δλδ: τ’ αλλάζω όλα, σαρώνω τους πάντες, γιατί είμαι ωραίος και γουστάρω, κάτι δηλαδή σαν την Αλλαγή του ‘81) !!
«Τρίχες, τρίχες, τρίχες κατσαρές», τόσο τα οράματα σταθερότητας του «καλού παιδιού», όσο και τα ανατρεπτικά οράματα του «άτακτου ριζοσπάστη»!!
Τα λόγια του αέρα, στις πλατείες Συντάγματος, στα Πεδία του Άρεως, στα Ζάππεια και στις αμέτρητες ΔΕΘ, έδειξαν ότι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ (παλιοί και νέοι), «στου κασίδι το κεφάλι, πάν’ να φτιάξουνε … χωρίστρα» !!
Και όμως, υπάρχουν πολλοί – μα πάρα πολλοί – που εξακολουθούν να τους ακούνε, να πείθονται και να χαϊδεύουν αυτάρεσκα …. την καράφλα τους !!
Και μετά σου λέει : δε φταίω εγώ, ο κουρέας φταίει, που δε μ’ άφησε τρίχα!!
ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου