Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης - Τουλάχιστον 28 νεκροί

Τουλάχιστον 28 νεκροί και 60 τραυματίες είναι ο έως τώρα τραγικός επίσημος απολογισμός από τη διπλή βομβιστική και ένοπλη επίθεση που συγκλόνισε αργά το βράδυ της Τρίτης το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πόλης. Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 10 νεκρούς.
To κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας μετέδωσε ότι ο Bekir Bozdag δήλωσε:

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, ένας τρομοκράτης στην είσοδο του διεθνούς τερματικού σταθμού άνοιξε πυρ με ένα Καλάσνικοφ και στη συνέχεια ανατινάχθηκε. Έχουμε περίπου 10 μάρτυρες νεκρούς και γύρω στου 20 τραυματίες».
Επιπλέον, σύμφωνα με το associated press, Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι δύο επιτιθέμενοι ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον τους.
Ο Independent μεταδίδει ότι σύμφωνα με Τούρκο δημοσιογράφο του Haberturk έχουν τραυματιστεί 40 άτομα από τις εκρήξεις, καθώς και ότι αξιωματούχοι είπαν πως η αστυνομία άνοιξε πυρ στους δύο υπόπτους οι οποίοι ανατινάχθηκαν στη συνέχεια, προτού διέλθουν από το πρώτο σημείο ελέγχου ασφαλείας με ακτίνες X.
Νωρίτερα, Τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι υποπτεύονται πως τουλάχιστον η μία από τις δύο εκρήξεις που συγκλόνισαν το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης ενδέχεται να οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το δίκτυο CNN Turk, πυροβολισμοί ακούστηκαν από τον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου.
Στις εικόνες που μεταδίδει το CNN Turk διακρίνονται ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο.
Ήδη έχουν γίνει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανθρώπους που βρίσκονταν στο χώρο τη στιγμή του περιστατικού.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το αεροδρόμιο έκλεισε και διακόπηκαν όλες οι πτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου