Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Aυτοί είναι οι λόγοι που το μάτι «πετάει» - Πότε είναι σοβαρή η κατάσταση;

Πόσες φορές έχετε αισθανθεί το μάτι σας να «πετάει» και κάποιος γνωστός σας, λέει πως θα δείτε κάποιον που έχετε να συναντήσετε καιρό;

Σαν σήμερα δημιουργήθηκε το Ναυάγιο στην Ζάκυνθο: Δείτε πώς! βίντεο

Είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας και όχι μόνο. Σαν σήμερα... δημιουργήθηκε.
Για την περίφημη παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου ο λόγος, που οφείλει τη δημοφιλία της -πέρα από την εκπληκτική ομορφιά της- και στον... «Παναγιώτη».

Πώς βγήκε η φράση «Χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής του»

Ο Έλληνας είναι τόσο συνηθισμένος στη σκληρή φορολογία όσο και στη φοροδιαφυγή. Άλλωστε επί Τουρκοκρατίας πλήρωνε ακόμη και «τα μαλλιά της κεφαλής του». Οι εκδοχές για το πώς βγήκε αυτή η έκφραση είναι πολλές και εξίσου πειστικές!

Χόρεψε «πεντοζάλη» τον Πλατανιά και έπιασε… Ευρώπη ο Παναιτωλικός!

Μια τεράστια νίκη με το ευρύ 3-0 μέσα στη Κρήτη πέτυχε η ομάδα του Αγρινίου που έπιασε, έστω και προσωρινά, την 5η θέση της βαθμολογίας.
Με φόρα από τον Παναθηναϊκό, ο Παναιτωλικός «άλωσε» τα Περιβόλια και πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του στην έδρα του Πλατανιά.

Βγαλμένο από το Star Wars το νέο ρωσικό drone

H ρωσική αμυντική βιομηχανία Kalashnikov έκανε επίδειξη του νέου «ιπτάμενου αυτοκινήτου» της σε αξιωματούχους και ΜΜΕ.
Το όχημα θυμίζει τις ιπτάμενες μοτοσυκλέτες στην κινηματογραφική «Επιστροφή των Τζεντάι»!
Η ιπτάμενη μηχανή η οποία δεν έχει βαπτιστεί ακόμα διαθέτει 16 έλικες, ενώ μπορεί να έχει στρατιωτικές εφαρμογές, όπως αναγνωρίσεις, διαβιβάσεις και άλλες.

Τα smartphones στο σχολείο, βλάπτουν την απόδοση, την μάθηση, την συμπεριφορά αλλά και την υγεία των μαθητών

Τα έξυπνα κινητά smartphones, πρέπει να απαγορευτούν από όλα τα σχολεία. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα κινητά στα σχολεία.
της Μαρίας Χιόνη, εκπαιδευτικού, MSc φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καθηγήτρια ιατρικής ορολογίας,

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

700 εκ. ευρώ για επενδύσεις μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Η Τράπεζα Πειραιώς θα υποστηρίξει επενδύσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε συνέχεια νέας στήριξης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ-EBRD), όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Ο Κινέζος Yip που άλλαξε το όνομά του σε Γιπάκης, γιατί μαγεύτηκε από την Κρήτη και τους ανθρώπους της

Κρητικός γεννιέται κανείς ή γίνεται; Όσοι γνωρίζουν το Δημήτρη Γιπάκη σίγουρα θα απαντήσουν πως ακόμα κι αν γεννηθείς Κινέζος μπορείς να γίνεις Κρητικός και μάλιστα Κρητικός στη ψυχή κι όχι μόνο στην ταυτότητα.
Ο Yip Hoi Loungk, ήλθε από την Κίνα στην Κρήτη το 1990 για να δουλέψει ως σεφ σε κινέζικο εστιατόριο.

Βιταμίνη Β12: Οκτώ τροφές για να καλύψετε τις ανάγκες του οργανισμού σας

Περίπου το 15% των ανθρώπων παρουσιάζουν έλλειψη βιταμίνης Β12 και σχεδόν το 40% ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν... δυσάρεστα συμπτώματα όπως το συχνό μούδιασμα, οι ζαλάδες και τα κενά μνήμης.

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Δέκα φθινοπωρινοί λόγοι για να αγαπήσετε το ρόδι

Το ρόδι είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο με υπέροχη ζουμερή γεύση. Περιέχει πολύτιμες θρεπτικές ουσίες αν και πολλοί το αποφεύγουν είτε γιατί αγνοούν την ωφελιμότητά του είτε γιατί απλά δυσκολεύονται να το καθαρίσουν.
Περιέχουν τη γνωστή και αγαπημένη βιταμίνη C που δρα κατά των λοιμώξεων και ιώσεων αφού δυναμώνει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού.

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Τρόφιμα δύο ποιοτήτων: Καλύτερη αντιμετώπιση των αθέμιτων πρακτικών

Στις 26/9 η Επιτροπή εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ για τα τρόφιμα και τους καταναλωτές στα προϊόντα δύο ποιοτήτων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος κ. Γιούνκερ στη φετινή ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης.

Πρώτο καλοκαίρι χωρίς τέλη περιαγωγής

Το πρώτο καλοκαίρι χωρίς τέλη περιαγωγής δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν τους νέους κανόνες και έχουν αρχίσει να αλλάζουν τις συνήθειές τους, όταν ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ.

«Γραφές και Σχήματα», μια έκθεση χειρογράφων από την Ιερά Μονή Προυσσού

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση χειρογράφων από την ιστορική Μονή Προυσσού δίνει το ερέθισμα για ένα φθινοπωρινό ταξίδι στην ορεινή Ευρυτανία.
Μετά από την καλοκαιρινή της παρουσία στις θρησκευτικές αναζητήσεις ντόπιων και επισκεπτών, στα βουνά της Ευρυτανίας, η Έκθεση χειρογράφων από την Ιερά Μονή Προυσσού «Γραφές και Σχήματα» την οποία επιμελείται η ιστορικός Λεωνή Θανασούλα, παρατείνει την παρουσία της.

Παίζοντας με την οπτική ψευδαίσθηση

Ο Oleg Shupliak (γεννημένος το 1967, στην Ternopil της Ουκρανίας ) είναι ένας πολύ γνωστός καλλιτέχνης, που ζει στην Berezhany και δημιουργεί έργα βασισμένα στην οπτική ψευδαίσθηση.

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Το καρύκευμα που ο χυμός του ισοδυναμεί με 60 λεπτά στο γυμναστήριο!

Όσα περισσότερα μαθαίνουν οι ερευνητές για τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του μπαχαρικού, τόσο περισσότερο αυξάνεται το ενδιαφέρον τους…
Υπάρχουν πάνω από 5.000 μελέτες σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες αυτής της ρίζας για τη θεραπεία του καρκίνου, της αρθρίτιδας, του διαβήτη, και της κατάθλιψης που μπορεί να συγκριθεί κάλλιστα σε αποτελεσματικότητα με τα φάρμακα.

Η διαδικασία συγκομιδής του αλατιού στις αλυκές του Μεσολογγίου

Ο λευκός «θησαυρός» της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου καλύπτει το 90% της πανελλήνιας παραγωγής και αποτελεί ένα από τα εξαγώγιμα προϊόντα της περιοχής.
Στην περιοχή της λιμνοθάλασσας συναντάμε δύο αλυκές, την Άσπρη (δημοσίου συμφέροντος) και την Μαύρη Αλυκή (που ανήκει στον Δήμο Μεσολογγίου), συνολικής έκτασης 14.000 στρεμμάτων, (από τα 21.920 στρέμ. που υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο), και από τους 243 χιλιάδες τόνους της συνολικής εγχώριας παραγωγής, προσφέρουν τους 130 χιλιάδες τόνους καλύπτοντας έτσι το 90% του πρωτογενούς αλατιού.

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ιδιωτικές γαίες: Εκατομμύρια στρέμματα «αραχνιάζουν»!

Χιλιάδες είναι τα χωριά κυρίως σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές όπου έχει εγκαταλειφθεί κάθε είδος καλλιέργειας παρότι κατοικούνται, αιτία είναι ο μικρός διάσπαρτος κλήρος.Προσπάθειες πού έχουν γίνει από πολλούς για να μαζέψουν πλάκες με 50 τουλάχιστον στρέμματα για να είναι συμφέρουσα κάποια καλλιέργεια απέβησαν άκαρπες, λόγω του ότι οι ιδιοκτήτες είναι διάσπαρτοι σε όλοι την Ελλάδα και όχι μόνο.

Η μικρή Ολλανδία με το μεγάλο (αγροτικό) θαύμα

Εδώ και 20 χρόνια οι αγρότες στη «χώρα της τουλίπας» στράφηκαν προς τη βιώσιμη γεωργία. Περιόρισαν την εξάρτηση από το νερό, κατάργησαν τη χρήση χημικών στα θερμοκήπια, μείωσαν τα αντιβιοτικά στην κτηνοτροφία. Σήμερα, η χώρα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας τροφίμων στον πλανήτη, πίσω από τις ΗΠΑ.

Το μέλλον του χρήματος

Τα χρηματοπιστωτικά συστήματα που βασίζονται στα νομίσματα χωρίς αντίκρισμα, όπως όλα τα σημερινά, προκαλούν μεγάλα ελλείμματα, υψηλά χρέη, φούσκες, κραχ, καθώς επίσης ασταθείς αγορές – οπότε συνεχείς κρίσεις οι οποίες, όσο πιο πολύ καθυστερούν τεχνητά, τόσο πιο καταστροφικές είναι.

11 λόγοι για να πίνετε νερό από χάλκινα σκεύη

Ο χαλκός έχει μια πολύ σημαντική ιδιότητα: βοηθά τον οργανισμό να ρυθμίσει την ανάπτυξη του και τα ένζυμα, αλλά και να ενδυναμώσει τους συνδετικούς ιστούς, διευκολύνοντας την απορρόφηση του σιδήρου.
Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, δείτε και – γιατί όχι – δοκιμάστε να γεμίζετε με νερό τα χάλκινα σκεύη και να το πίνετε!

Το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι προστατεύει τα παιδιά από αλλεργίες, περίπου 40%

Οι γονείς που πλένουν τα πιάτα στον νεροχύτη με τα χέρια τους, αντί να τα βάζουν σε πλυντήριο πιάτων, προστατεύουν τα παιδιά τους από την εκδήλωση αλλεργιών, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη δείχνει ότι, αν κανείς υιοθετήσει τον παραδοσιακό -και πιο κουραστικό- τρόπο για το πλύσιμο των πιάτων, μπορεί τα πιάτα να μην πλένονται τόσο καλά, αλλά -ακριβώς γι' αυτό- ο κίνδυνος παιδικής αλλεργίας μειώνεται κατά περίπου 40%.

Το χρήμα όλα τα νικά, μα δεν τολμά να αγγίξει την αγάπη. Μαθήματα ζωής για μας και τα παιδιά μας

Το χρήμα τα νικά όλα, μα δεν νικά τη μοναξιά, δεν έχει όπλα να παλέψει απέναντι σε μια ζεστή συντροφιά και να την παγώσει
Το χρήμα όλα τα νικά, μα δεν τολμά να αγγίξει την αγάπη δεν έχει τρόπο να σταθεί πλάι σε μια σφιχτή αγκαλιά κι ας αδημονεί να την σπάσει σε κομμάτια.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Στους γονείς που κατέκρινα πριν γίνω μάνα: «Συγγνώμη!»

To the Parents I Judged Before I Was a Parent: I'm Sorry. 
H Laura Lifshitz ζητάει συγγνώμη από όλους τους γονείς που κατέκρινε πριν γίνει μάνα και την καταλαβαίνουμε απόλυτα!
«Να 'μαι λοιπόν, κάποια χρόνια πριν, μια 30χρονη γυναίκα που διδάσκει σε ένα νηπιαγωγείο και πήγα για ψώνια σε ένα γνωστό πολυκατάστημα. Εκεί την είδα: Είδα μια μαμά να ψωνίζει και το παιδάκι της δεν φορούσε παπούτσια, ενώ ήταν χειμώνας. Δεν φορούσε παπούτσια!

Δημιουργήθηκαν έπιπλα από μύκητες

Designers στο Λονδίνο κατάφεραν να δημιουργήσουν έπιπλα μέσω μιας πρωτοποριακής μεθόδου: Καλλιεργώντας τα από μύκητες.
Όπως αναφέρει το Reuters, οι designers πήραν μυκήλιο (το βλαστικό κομμάτι του μύκητα) και στη συνέχεια το ανέμειξαν με κομμάτια ξύλου.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Nέα έρευνα αποκαλύπτει: Το σφουγγάρισμα σώζει ζωές!

Ένας στους 12 πρόωρους θανάτους παγκοσμίως θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν όλοι οι άνθρωποι έκαναν κάθε μέρα 30 λεπτά οποιασδήποτε δραστηριότητας, επί τουλάχιστον πέντε μέρες την εβδομάδα, από κανονική γυμναστική και περπάτημα έως κηπουρική και σφουγγάρισμα, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.

Κινητοποίηση επενδύσεων ύψους 236,1 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ΕΕ μέσω του Σχεδίου Γιούνκερ

Το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη, το λεγόμενο «Σχέδιο Γιούνκερ», αναμένεται πλέον να κινητοποιήσει 236,1 δισ. ευρώ σε επενδύσεις. Μετά τη μηνιαία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), οι δράσεις που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) και προέρχονται και από τα 28 κράτη μέλη αντιπροσωπεύουν σήμερα συνολική χρηματοδότηση ύψους 46,5 δισ. ευρώ.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Τεράστια ιατρική ανακάλυψη: Το Aids φτάνει στο τέλος του

Επιστήμονες στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα νέο σούπερ-αντίσωμα, το οποίο για πρώτη φορά επιτίθεται στο 99% των στελεχών του ιού HIV.
Το νέο αντίσωμα κατά του AIDS, που δοκιμάσθηκε με επιτυχία σε μαϊμούδες και απέτρεψε την μόλυνσή τους με τον ιό, επιτίθεται ταυτόχρονα σε τρία ζωτικά μέρη του ιού, καθιστώντας έτσι πιο δύσκολο στον HIV να αμυνθεί.

Πότε τα αγγλικά έγιναν η κυρίαρχη γλώσσα του πλανήτη;

Η αγγλική είναι η διεθνής γλώσσα της επικοινωνίας, που μιλιέται σχεδόν από το ένα τέταρτο των κατοίκων του πλανήτη. H ανάδειξή της στη σημερινή κυρίαρχη θέση της δεν ήταν βέβαια τυχαία, αλλά το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της εξάπλωσης της βρετανικής αυτοκρατορίας και, μεταγενέστερα, της επιρροής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από πότε μουντζώνουμε με πάθος;

Είναι η χαρακτηριστική κίνηση που διανθίζει την καθημερινότητά μας (και, παραδέξου το, μας εκτονώνει). Έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε διαφημιστικό σποτ, ενώ για τους ξένους τουρίστες αποτελεί γραφικό στιγμιότυπο της χώρας μας, που το απολαμβάνουν και το διηγούνται ως ξεχωριστό γεγονός στους φίλους τους, όταν επιστρέφουν στις πατρίδες του.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Έλλειψη βιταμίνης D: Με ποιες παθήσεις συνδέεται;

Έχουμε αναφερθεί στην βιταμίνη D αρκετές φορές. Και γνωρίζουμε ότι ο πιο εύκολος τρόπος να την αποκτήσουμε είναι να βγούμε στον ήλιο, του οποίου το φως βοηθά τον οργανισμό μας να την συνθέσει. Αν τα επίπεδα βιταμίνης D μας είναι ικανοποιητικά, θα δούμε βελτίωση στην υγεία των μυών και των οστών μας, όπως και πεσμένη αρτηριακή πίεση.

Συσκευή ελέγχει την ενασχόληση των παιδιών στο internet και μπλοκάρει ακατάλληλες ιστοσελίδες

Πολλά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν τους ειδικούς και τους γονείς σε σχέση με την ενασχόληση των μικρών παιδιών με το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες, που έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα όλων. Πόσο χρόνο θα πρέπει να περνούν καθημερινά τα παιδιά στο διαδίκτυο; Πώς μπορούν οι γονείς να ελέγχουν ποιες σελίδες επισκέπτονται;

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Έναρξη ισχύος της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Καναδά

Αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αρχίζει να ισχύει προσωρινά η Συνολική Οικονομική Εμπορική Συμφωνία (CETA) μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά.
Η προσωρινή εφαρμογή της CETA στις 21 Σεπτεμβρίου έπεται της έγκρισής της από τα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως αποτυπώθηκε στο Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ενδείξεις ότι ένα παιδί είναι παραμελημένο

Υπάρχουν διάφορες ενδείξεις που μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι ένα παιδί είναι παραμελημένο από τους γονείς του. Κάποιες είναι εμφανείς σε τρίτους, κάποιες άλλες όχι και τόσο. Πάμε να δούμε μερικές που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία...

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

Στο πλαίσιο του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη για τον πολιτιστικό και τον δημιουργικό τομέα, η Επιτροπή δημοσιεύει πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση σχεδίων διακρατικής συνεργασίας που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Παρασκευή οικολογικών εντομοκτόνων για φυτοπροστασία

Τα σπρέι λαδιού δουλεύουν πνίγοντας τα έντομα όταν έρθουν σε επαφή μαζί τους. Όταν προσθέσουμε και άλλα συστατικά αποτρέπουν διάφορες ασθένειες μυκήτων. Να θυμάστε ότι τα σπρέι μπορούν να σκοτώσουν και τα ωφέλιμα έντομα γι αυτό να ψεκάζετε όταν είστε σίγουροι ότι υπάρχουν τα βλαβερά. Πάντα να ψεκάζετε δοκιμαστικά μερικά φύλλα και να ελέγχετε μετά από 1-2 μέρες για κάψιμο των φύλλων.

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Στρατηγική για τη βιομηχανική πολιτική

Τα κύρια νέα στοιχεία της στρατηγικής για τη βιομηχανική πολιτική της ΕΕ περιλαμβάνουν:

Η υποψηφιότητα της ελληνικής για επίσημη γλώσσα των Η.Π.Α. μύθος ή πραγματικότητα;

αναδημοσίευση από τα Θέματα Ελληνικής Ιστορίας
άρθρο του Βασίλη Σ. Ε. Τσίχλη
Ήμουν στην πρώτη γυμνασίου όταν ένας καθηγητής είπε στην τάξη ότι για μια μόλις ψήφο η ελληνική δεν έγινε η επίσημη γλώσσα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ακόμη θυμάμαι πόσο εντυπωσιάστηκα: για μία μόνη ψήφο η αγγλική κατέληξε να κυριαρχήσει στον κόσμο αντί της ελληνικής! Ατυχία!

Η άνοδος και η πτώση των συστημάτων

Η πολιτική της ελεύθερης αγοράς χωρίς κρατικές παρεμβάσεις οδήγησε στο κραχ του 1929, ενώ η ελεγχόμενη οικονομία με κοινωνικό πρόσωπο έχασε το παιχνίδι από τις πετρελαϊκές κρίσεις και την παγκοσμιοποίηση – οπότε γιγαντώθηκε ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός, ο οποίος όμως φτάνει επίσης στο τέλος του.

Ήλιος-ωμέγα: Ένα σπάνιο και όμορφο φαινόμενο

Οι ήλιοι-ωμέγα φαίνεται να δημιουργούν το σχήμα του εν λόγω ελληνικού γράμματος όταν είναι ακριβώς πάνω από τον ορίζοντα. Η βάση του ήλιου μοιάζει με τις προεκτάσεις δεξιά και αριστερά του ωμέγα και δημιουργείται από τον θερμό αέρα του ήλιου που ζεσταίνει τον παγωμένο αέρα ακριβώς πάνω από την επιφάνεια του νερού.

Προσοχή: Αυτές οι καθημερινές συνήθειες μπορούν να βλάψουν την υγεία σας

Οι συνήθειες είναι κάτι που δεν μπορούμε να κόψουμε εύκολα. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να σταματήσουμε τα φαινομενικά αθώα πράγματα που κάνουμε καθημερινά, που όμως βλάπτουν την υγεία μας.

Σε κυκλοφορία το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο!

Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε μέσα από μια συνεργασία ελληνικής εταιρίας με βιομηχανία στην Κίνα, ενώ χρειάστηκαν τρία χρόνια, ώστε να ετοιμαστεί ένα τελικό προϊόν και τελικά να παρουσιαστεί για πρώτη φορά στους χώρους της 82ης ΔΕΘ.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Το ξέρετε; Πού οφείλεται το τρέμουλο των χεριών...

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς σχετικά με το τρέμουλο των χεριών είναι ότι οφείλεται στη νόσο Πάρκινσον. Όμως υπάρχουν πολλές άλλες αιτίες που δεν αφορούν πάντα κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
Μια κοινή αιτία είναι ο ιδιοπαθής τρόμος που αποτελεί την πιο διαδεδομένη νευρολογική πάθηση.

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Η Βρετανία «κόβει» την ομοιοπαθητική

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) καταργεί τις ομοιοπαθητικές θεραπείες και τη συνταγογράφηση των σκευασμάτων τους. Οι λόγοι αφορούν τη χαμηλή αποτελεσματικότητα τους, τη δυσανάλογη σχέση κόστους - αποτελεσματικότητας και την προσπάθεια να εξοικονομηθούν για τη δημόσια υγεία περί τα 190 εκατ. λίρες τον χρόνο. 

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτές οι καθημερινές συνήθειες μπορούν να βλάψουν την υγεία σας

Οι συνήθειες είναι κάτι που δεν μπορούμε να κόψουμε εύκολα. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να σταματήσουμε τα φαινομενικά αθώα πράγματα που κάνουμε καθημερινά, που όμως βλάπτουν την υγεία μας.
Δείτε πέντε πράγματα που σίγουρα δεν ξέρατε ότι μπορούν να κάνουν κακό στην υγεία μας.

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Πού υπήρχαν Έλληνες στην Μικρά Ασία πριν το 1922 (χάρτης)

Τέτοιες ημέρες στην Σμύρνη του 1922 ο ελληνισμός που για χιλιετίες είχε παρουσία στην Μικρά Ασία αποχαιρετούσε με βία την πατρογονική γη.

Πρόταση πλαισίου για τον έλεγχο των άμεσων ξένων επενδύσεων

Η Επιτροπή προτείνει ένα νέο νομικό πλαίσιο που θα δώσει τη δυνατότητα στην Ευρώπη να διατηρήσει τα ουσιώδη συμφέροντά της. Το εν λόγω πλαίσιο περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

11 συμβουλές για τα παιδιά που δεν θα ακούσουν στο σχολείο

Από το βιβλίο "Dumbing Down Our Kids"
Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη - χώνεψέ το!
Κανόνας 2: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτό-εκτίμησή σου. Περιμένει πρώτα να επιτύχεις εσύ ο ίδιος κάτι ΠΡΙΝ αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου.

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Τι διαφορά έχουν τα καφέ αυγά από τα άσπρα;

Έχετε σίγουρα προσέξει πως όλα τα αυγά δεν έχουν το ίδιο χρώμα. Τα άσπρα είναι πιο σπάνια από τα καφέ, ειδικότερα στο εμπόριο, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν δυο χρώματα στα αυγά. Φυσικά χρώματα εννοούμε.
Πού οφείλεται η διαφορά στο χρώμα;

Γιατί η ιταλική Βερόνα έχει την ονομασία «Ελλάς Βερόνα»;

Στο σήμα της ομάδας Βερόνα μπορεί κάποιος να δει με κεφαλαία γράμματα τη λέξη HELLAS.
Η ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας παραμένει άγνωστη αλλά υπολογίζεται ότι συνέβη ανάμεσα στο 1903 και στο 1904. Για πολλά χρόνια ως έτος ίδρυσης δινόταν το 1904 αλλά στη συνέχεια επανήλθαν οι αμφιβολίες, αφήνοντας ανοιχτό αυτό το κεφάλαιο.

Ο κεραυνοβόλος έρωτας του Αχιλλέα για την Αμαζόνα τη στιγμή που τη σκότωνε με το ξίφος

Οι Αμαζόνες ήταν μια πολεμόχαρης γυναικεία φυλή που κατοικούσε, σύμφωνα με τον μύθο, στη νοτιοανατολική πλευρά του Ευξείνου Πόντου ή στην περιοχή του Καυκάσου. Στη διάρκεια του Τρωικού πολέμου ήρθαν να βοηθήσουν τους Τρώες μετά τον θάνατο του Έκτορα με επικεφαλής τη βασίλισσά τους, την κόρη του Άρη την όμορφη Πενθεσίλεια.