Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Αύξηση μέχρι και 50% για την παραγωγή ελαιολάδου στην Αιτωλοακαρνανία

Επιστρέφει δριμύτερο το ελληνικό ελαιόλαδο για τη φετινή ελαιοκοµική περίοδο, η οποία αναµένεται µε µεγαλύτερη και ακόµα πιο ποιοτική παραγωγή σε σχέση µε την προηγούµενη.
Όπως αναφέρει σε αναλυτικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα», με σύµµαχο τις καλές καιρικές συνθήκες, στις περισσότερες ελαιοκοµικές περιοχές, τόσο η ανθοφορία όσο και η καρπόδεση των δέντρων εξελίχθηκαν οµαλά, ενώ έχει αποτραπεί µέχρι στιγµής η επέλαση του δάκου.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει συγκρατηµένη αισιοδοξία, καθώς η εξέλιξη της παραγωγής θα κριθεί σε µεγάλο βαθµό τους µήνες Σεπτέµβριο και Οκτώβριο. Ειδικά όσον αφορά το πρόγραµµα δακοκτονίας, δεν είναι λίγες οι αρµόδιες διευθύνσεις που αντιµετωπίζουν σοβαρά προβλήµατα, από έλλειψη φαρµάκων µέχρι και καθυστερήσεις στις αναλήψεις έργων.
Όπως προκύπτει από τη ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, για την περίοδο 2016-2017, σύµφωνα µε τα στοιχεία που έχουν σταλεί µέχρι σήµερα από τα µισά περίπου ελαιοτριβεία, η παραγωγή ανέρχεται σε 1.750 τόνους ελαιολάδου. Η εκτιµώµενη παραγωγή για την περίοδο 2017-2018 είναι 8.000 τόνοι ελαιόλαδου.
Σύµφωνα µε το οδοιπορικό της «ΥΧ», µε βάση τα µέχρι σήµερα δεδοµένα, και µε εκτιµήσεις που δίδονται µε κάθε επιφύλαξη, στη συντριπτική πλειοψηφία των ελαιοκοµικών µας περιοχών αναµένεται αύξηση της παραγωγής (µικρή και µεγάλη), σε κάποιες δεν θα υπάρξει καµία µεταβολή, ενώ µεγάλη µείωση αναµένεται στον Έβρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου