Ένα τρόφιμο μένει σχετικά φρέσκο όταν βρίσκεται σε δροσερό περιβάλλον, δεν το βλέπει ο ήλιος και δεν έρχεται σε επαφή με την υγρασία και το οξυγόνο του αέρα.
Είναι γνωστό ότι τα αυγά δεν μπορούν να διατηρηθούν για αρκετό διάστημα σε συνδυασμό με τον αέρα χωρίς να «στεγνώσουν», να κενωθούν μερικώς και να αποσυντεθούν.
Εάν προφυλάξουμε τα αυγά από την επίδραση του αέρα μπορούν να διατηρηθούν νωπά για αρκετό διάστημα. Πολλοί φυσιοδίφες κατάφεραν να μεταφέρουν από την Αμερική και την Ινδία αυγά πτηνών, αλείφοντάς τα με ελαφρό στρώμα κεριού και να τα υποβάλλουν με επιτυχία σε επώαση. Πριν από λίγα χρόνια εργάτες που κατεδάφιζαν κάποιον παλιό τοίχο στη λίμνη Maggiore (άνω Ιταλία) ανακάλυψαν τρία αυγά κότας, τα οποία βρίσκονται σε στρώμα από πέτρες και ήταν καλυμμένα με αμμοκονίαμα. Τα άνοιξαν και ήταν ακόμα νωπά. Στο συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε γίνει καμία εργασία για 300 χρόνια!
πηγή http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/11/blog-post_2743.html
Είναι γνωστό ότι τα αυγά δεν μπορούν να διατηρηθούν για αρκετό διάστημα σε συνδυασμό με τον αέρα χωρίς να «στεγνώσουν», να κενωθούν μερικώς και να αποσυντεθούν.
Εάν προφυλάξουμε τα αυγά από την επίδραση του αέρα μπορούν να διατηρηθούν νωπά για αρκετό διάστημα. Πολλοί φυσιοδίφες κατάφεραν να μεταφέρουν από την Αμερική και την Ινδία αυγά πτηνών, αλείφοντάς τα με ελαφρό στρώμα κεριού και να τα υποβάλλουν με επιτυχία σε επώαση. Πριν από λίγα χρόνια εργάτες που κατεδάφιζαν κάποιον παλιό τοίχο στη λίμνη Maggiore (άνω Ιταλία) ανακάλυψαν τρία αυγά κότας, τα οποία βρίσκονται σε στρώμα από πέτρες και ήταν καλυμμένα με αμμοκονίαμα. Τα άνοιξαν και ήταν ακόμα νωπά. Στο συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε γίνει καμία εργασία για 300 χρόνια!
Συντήρηση αυγών
Όπως είπαμε, στο χώρο που φυλάμε αυγά δεν πρέπει να υπάρχει υγρασία, ζέστη και πολύ κρύο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι συντήρησης των αυγών. Πειραματιστείτε για να δείτε ποιος είναι ο πιο βολικός για εσάς ή έστω ο πιο εύκολος.- Θάψιμο: Τοποθετούμε τα αυγά σε στρώσεις μέσα σε άχυρο, πριονίδι, στάχτη, ξερή άμμο ή ξερό χώμα.
- Βάψιμο: Αλείφουμε τα αυγά με κάποιο λίπος. Αυτό γίνεται για να κλείσουν οι πόροι – τρύπες στο κέλυφος από όπου μπαίνει αέρας στο αυγό.
- Κέρωμα: Μοιάζει με το βάψιμο. Βυθίζουμε τα αυγά σε λιωμένο κερί για να δημιουργήσουμε μια κρούστα.
- Ζεμάτισμα: Βυθίζουμε τα αυγά για πολύ λίγο μέσα σε βραστό νερό. Η θερμότητα δημιουργεί μια κρούστα στο ασπράδι. Η κρούστα αυτή εμποδίζει την είσοδο του αέρα.
- Κονσέρβα: Βράζουμε τα αυγά, τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε σε κονσέρβες με λάδι, ξύδι ή λεμόνι και μυρωδικά. Πρόκειται για την καλύτερη συνταγή αποθήκευσης, αφού έτσι δεν κινδυνεύετε να σπάσουν ή να χαλάσουν τα πολύτιμα αυγά σας!
πηγή http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/11/blog-post_2743.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου