Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Απαγόρευση μετακίνησης μέχρι τέλη Απριλίου στην Ιταλία, λόγω κορωναϊού

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των γιατρών, των νοσοκόμων, του βοηθητικού προσωπικού, των νοσοκομείων του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας, καθώς και των φαρμακοποιών αποφάσισε η Ιταλική κυβέρνηση. Το ίδιο ισχύει για το προσωπικό των ιδιωτικών κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων.
Οσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν, θα μετατίθενται σε τομείς που δεν θα έρχονται σε επαφή με ασθενείς ή ευάλωτες ομάδες ή θα μπορεί να παύεται η καταβολή του μισθού τους, αν χρειαστεί και μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2021.
Οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί στην μετακίνηση των πολιτών θα ισχύσουν σε όλη την Ιταλία μέχρι τα τέλη του Απριλίου (με ισχύ κόκκινης και πορτοκαλής ζώνης) εκτός και αν τα επιδημιολογικά στοιχεία επιτρέψουν χαλάρωση των μέτρων. Τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών, των Δημοτικών και της Α' Γυμνασίου αμέσως μετά το Καθολικό Πάσχα (6 Απριλίου) θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. 
Τέλος το Ιταλικό υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε μέτρο το οποίο ορίζει πως όταν οι γιατροί ακολουθούν τις προβλεπόμενους κανόνες, κατά τη χορήγηση του εμβολίου, δεν θα φέρουν ευθύνη για τυχόν παρενέργειες που μπορούν να προκύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου