Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Τα μικρόβια που «τρώμε» όταν δαγκώνουμε τα νύχια μας

Οι λόγοι που δεν πρέπει να δαγκώνουμε τα νύχια μας.
Μερικοί άνθρωποι έχουν το κακό συνήθειο να τρώνε τα νύχια τους και να μην σταματάνε ποτέ να τα δαγκώνουν. Ένα βίντεο αποκάλυψε τι δαγκώνει ένα άτομο μαζί με τα νύχια του και προειδοποιεί για τα μικρόβια.
Στο βίντεο φαίνεται μέσα από το μικροσκόπιο με λεπτομέρειες ότι περιέχει πάνω του ένα βρώμικο νύχι, που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να αντιληφθεί.
Η οφθαλμίατρος, Saya Nagori, σχολίασε το βίντεο, λέγοντας: «Αυτό το ανησυχητικό βίντεο αποκαλύπτει ότι αυτό που κρύβεται κάτω από τα νύχια μας δεν είναι απλώς η κερατίνη, αλλά ένα μείγμα απρόσκλητων μικροβίων επίσης.
Σταφυλόκοκκος, στρεπτόκοκκος και E. coli. Δεν είναι οι ιδανικοί καλεσμένοι στο πάρτι».
Μάλιστα, η γιατρός σημειώνει: «Ενώ το δάγκωμα των νυχιών μπορεί να μειώσει προσωρινά το άγχος, υπάρχουν συνέπειες. Αυτή η συνήθεια μεταφέρει μικρόβια στο στόμα σας, επιτρέποντας πιθανές μολύνσεις.
Για όσους φορούν φακούς επαφής, κινδυνεύει να μεταφέρει μικρόβια απευθείας στα μάτια. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η περιορισμένη έκθεση σε μικρόβια ενισχύει την ανοσία. Η έγκαιρη ελεγχόμενη επαφή μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας να αμυνθεί από ορισμένα σφάλματα. Αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ ωφέλιμου και επιζήμιου. Πρέπει να περπατάμε προσεκτικά για να αποφύγουμε να στραφούμε σε επιβλαβείς λοιμώξεις».


ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου