Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Το πραγματικό χωριό των επτά νάνων στην Ελβετία

Τα μυστικά του 
Sonogno ενός χωριού που ξέχασε ο καιρός και του ονειρικού Foroglio.
Το Sonogno είναι το τελευταίο χωριό στην κοιλάδα Verzasca, ένας μικρός, μυστικός παράδεισος για εξερεύνηση. Το να περπατάς σε αυτό το χωριό είναι σαν να ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο.
Το Sonogno είναι ένα κρυμμένο στολίδι στην ελβετική ύπαιθρο, ένα μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης και του πολιτισμού.
Το Sonogno είναι ένα ήσυχο και γραφικό μέρος που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους και δάση.
Το Sonogno είναι ένα τυπικό χωριό του Ticino με έναν όμορφα διατηρημένο πυρήνα. Τα πέτρινα σπίτια με τους μικρούς κήπους στολισμένους με λουλούδια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και η χαρακτηριστική πλατεία του χωριού δίνουν στο Sonogno γοητεία και ηρεμία. Υπάρχουν επίσης μπαρ, εστιατόρια και σπήλαια όπου μπορείτε να ανανεωθείτε μετά από μια βόλτα. Το χωριό στεγάζει το Μουσείο της κοιλάδας Verzasca.

Το Foroglio είναι ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό κόσμημα, εξ ου και το όνομα, το χωριό των επτά νάνων από την ιστορία Snow White των αδελφών Grimm.
Το Foroglio της Ελβετίας είναι ένα μικρό χωριό μακριά από τη φασαρία των μεγαλύτερων πόλεων και κωμοπόλεων του Τιτσίνο, όπως το Λουγκάνο, η Μπελιντσόνα και το Λοκάρνο. Η ομορφιά αυτού του τόπου πηγάζει από τη γαλήνη και την ησυχία του, που σας επιτρέπει να επιβραδύνετε και να τα απολαύσετε όλα. Ενώ γίνεται όλο και πιο δημοφιλής με την πάροδο του χρόνου, η τοποθεσία είναι μάλλον απομονωμένη και θα χρειαζόταν χρόνος για να φτάσει ένας τουρίστας. Δεν είναι από τις πρώτες στάσεις για τους τουρίστες.

Πού βρίσκεται το Foroglio, Ελβετία;

Η πόλη Foroglio βρίσκεται στην κοιλάδα Bavona (Val Bavona), αναμφισβήτητα η πιο άγρια ανάμεσα στις κοιλάδες του Ticino. Αυτή η εντυπωσιακή πλευρική κοιλάδα είναι μέρος της κοιλάδας Maggia. Ολόκληρη η περιοχή είναι μέρος των Λεποντίνων Άλπεων – μια οροσειρά που καλύπτει διάφορα μέρη της Ελβετίας (Βαλαί, Τιτσίνο, Ούρι, Γκράουμπουντεν) και της Ιταλίας (Πιεμόντε και Λομβαρδία).

Κοιλάδα Μπαβόνα

Ας μιλήσουμε τώρα για την κοιλάδα Bavona.
Αυτό το μέρος, μια κοιλάδα γούρνα, είναι επενδεδυμένο με τοίχους από γρανίτη αριστερά και δεξιά. Η κοιλάδα Bavona έχει δει τεράστιους βράχους να πέφτουν από βουνά ξανά και ξανά. Μερικές φορές οι πέτρες είναι τόσο μεγάλες όσο τα σπίτια. Στη συνέχεια, οι ντόπιοι χτίζουν νέα σπίτια δίπλα στις πέτρες αφού πέσουν. Οι ντόπιοι το αναφέρουν ως Splui. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα σπίτια σε αυτήν την περιοχή είναι χτισμένα από πέτρα.

Τι μπορώ να κάνω στο Foroglio της Ελβετίας;

Ο καταρράκτης Foroglio είναι σίγουρα το αποκορύφωμα του Foroglio της Ελβετίας. Ο καταρράκτης Foroglio βυθίζεται από 108 μέτρα ύψος στον βράχο. Αυτή η γραφική τοποθεσία βρίσκεται μέσα σε ένα όμορφο χωριό γεμάτο με πέτρινα σπίτια.

Περίληψη

Το Foroglio της Ελβετίας είναι ένα γραφικό σημείο στην ιταλόφωνη περιοχή του Ticino. Αξίζει μια επίσκεψη, ειδικά αν μένετε στο Λοκάρνο ή την Ασκόνα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.
Το Foroglio βρίσκεται στη βραχώδη κοιλάδα Bavona σε σχήμα γούρνας. Καταρράκτες, πέτρινα σπίτια και τοίχοι από γρανίτη αφθονούν σε αυτή την κοιλάδα. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο η κοιλάδα Verzasca, η κοιλάδα Bavona είναι εξίσου όμορφη. Υπάρχουν ακόμη και εκείνοι που ισχυρίζονται ότι είναι πιο όμορφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου